Egy új kutatás kimutatta, hogy a zselés műkörömépítés során kialakulhat a veszélye annak, hogy az illető az UV-szárítólámpáknak köszönhetően bőrrákot kap.
A teljes cikkhez kattints ide!
Rákot okozhatnak a zselés műkörmök
2013. március 07. 14:10
2013. március 07. 14:19
harry.styles98visszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.07.23. Hozzászólás: 411 Csatolások: 0 Azonosító: 181246 offline |
nekem is zselés körmöm van,de még nem lettem rákos tőle
2013. március 07. 14:39
már egy ideje géllakk van a körmeimet... de nem hiszem, hogy attól a kb. 4 perctől bőrrákom lehet. de persze gondolom itt is a mérték a fontos, hogy azt meg tudjuk tartani
2013. március 07. 14:44
Manapság már minden rákot okoz... Nekem mondjuk még sosem volt ilyen technikával megcsinálva a körmöm,de azért lehet a jövőben sor kerül rá...
2013. március 07. 14:46
Kicsilány16♡イαяα♡ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.03.06. Hozzászólás: 1826 Csatolások: 421 Azonosító: 146753 offline |
jóó hát aki hetente kezeli a lenövést, eltudom képzelni. De most, h havonta mész nem leszel rákos 10 perctől xD
2013. március 07. 14:55
Beylacarter |
Csoport: Kitiltott Csatlakozott: 12.09.22. Hozzászólás: 8612 Csatolások: 2491 Azonosító: 186418 offline |
Hú, régen mennyiszer volt nekem is zselés körmöm! Egyszerűen imádtam, nagyon szerettem, bár a műkörmösök egyre drágábban dolgoznak, s ez az egyik oka annak, hogy lemondtam erről az egyébként sem szükségszerű extráról. Oké, hogy UV cső alá teszi be az emberlánya a kezét, de veszélyesebb havi egy műkörmözés, mint heti 2-3 szoli? Ugyanis nekem is vannak olyan osztálytársaim, akik előszeretettel járkálnak szoláriumba hetente háromszor nem csak télen, de nyáron is. Persze, előidézhet bőrrákot, de UV-t ugyanúgy tartalmaz a nap is, úgyhogy én személy szerint nem találom érdemlegesnek, alaposnak és erősnek ezt a bizonyos "kutatást". Manapság már valóban minden rákot okozhat, ennyi erővel már az utcára sem léphet ki az ember.
2013. március 07. 14:56
Idézet (harry.styles98 @ 2013.03.07. 14:19)
nekem is zselés körmöm van,de még nem lettem rákos tőle
14 évesen? Gratulálok anyucinak , majd leszel.
A zsírral való főzéstől meg elhízunk és betegek leszünk, a zsírral felszívódó tápanyagok meg majd meghívással szívódnak fel és épülnek be.
Nem kell műköröm és probléma megoldva.
2013. március 07. 14:58
Ezen meglepődtem.Visszaolvastam pár hozzászólást,és megdöbbentem,hogy a mai fiatalok 70%-nak műkörme van.
2013. március 07. 15:05
FantasticGirl.visszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.08.12. Hozzászólás: 355 Csatolások: 0 Azonosító: 183249 offline |
csak hogy kötekedjek, a zselés körmöket nem szárítják, hanem köttetik..
Egyébként én sem értem, hogy mért nem veszélyesebb a szoli, mint a műköröm.. Gondoljunk már bele, mennyit van a körmünk UV lámpa alatt egy alkalom során..!! összesen maximum kb fél órát.. havonta 1x.. ezzel az erővel veszélyesebb a nap nyáron, mint az hogy valaki havonta jár körmöt csináltatni.. Még úgy is több UV fény éri a bőrét, ha csak ki megy kutyátsétáltatni 1 nap 1x nyáron.. :S
Szoliról meg akkor ne is beszéljünk, ha csak 5 percre fekszik be valaki a szoliba, egy héten 2x, egy hónapban az is többre jön ki mint a havi 1 alkalom a műkörmösnél, és ráadásul nem csak az ujjakat éri az UV fény, hanem MINDENT..!!! Akkor mi a veszélyes? Akkor melyik időszaknak kellene inkább végetvetni? A zselés mókörmökének, vagy a szolinak...
Egyébként én sem értem, hogy mért nem veszélyesebb a szoli, mint a műköröm.. Gondoljunk már bele, mennyit van a körmünk UV lámpa alatt egy alkalom során..!! összesen maximum kb fél órát.. havonta 1x.. ezzel az erővel veszélyesebb a nap nyáron, mint az hogy valaki havonta jár körmöt csináltatni.. Még úgy is több UV fény éri a bőrét, ha csak ki megy kutyátsétáltatni 1 nap 1x nyáron.. :S
Szoliról meg akkor ne is beszéljünk, ha csak 5 percre fekszik be valaki a szoliba, egy héten 2x, egy hónapban az is többre jön ki mint a havi 1 alkalom a műkörmösnél, és ráadásul nem csak az ujjakat éri az UV fény, hanem MINDENT..!!! Akkor mi a veszélyes? Akkor melyik időszaknak kellene inkább végetvetni? A zselés mókörmökének, vagy a szolinak...
2013. március 07. 15:05
ElodyEinzelgänger |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.07.08. Hozzászólás: 9491 Csatolások: 674 Azonosító: 154912 offline |
én szeretnék műkörmöt mert a suliba rengeteg mindenkinek van de anya nem akarja h ilyenekre költrsem a pénzt xd am na persze, mitől nem? és a műkörmök igenis jól néznek ki *-*
2013. március 07. 15:06
kurrekღ Emton ღ |
Csoport: Kiemelt tag Csatlakozott: 10.11.13. Hozzászólás: 6362 Csatolások: 23371 Azonosító: 138617 offline |
Egyszer ezt mondják máskor meg azt.....anyunak pl. van, de neki amúgy is esélye van a rákra, sajnos, ahogy nekem is, de nem hiszem hogy ez aztán befolyásolja, mennyivel jobb pl. a napsugárzás a nyáron, amiben ugye leégsz és hámlassz, na az már káros.....ez....xD
2013. március 07. 15:37
TheDanushღ ℓοωе ღ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.05.16. Hozzászólás: 7418 Csatolások: 5288 Azonosító: 175833 offline |
Egyszer volt így megcsinálva a körmöm, elég is volt. Az elején tök jó meg minden, de a végén egy leesik és a többi ottmarad, az hogy néz már ki? Akkor meg neki kell állnod lereszelni, ami egy csomó időbe telik.. nem érdemes ilyen körmöt csináltatni!
Emma Stone leborotválta a haját
Emma Stone leborotválta a haját
Borotvált fejjel debütált egy SNL partin.
Selena Gomez: "Nem érdekel, hogy nem nézek ki piszkafának"
Selena Gomez: "Nem érdekel, hogy nem nézek ki piszkafának"
Kiosztotta a kommentelőket.
Újabb nyomot találtak Liam Payne halálának ügyében
Újabb nyomot találtak Liam Payne halálának ügyében
Újabb fejlemények történtek.
Ezért árulta el Shawn Mendes, hogy majdnem apa lett
Ezért árulta el Shawn Mendes, hogy majdnem apa lett
Elmesélte, miért árulta el.
Itt a hivatalos toxikológiai jelentés Liam Payne haláláról
Itt a hivatalos toxikológiai jelentés Liam Payne haláláról
Közleményt adtak Liam Payne haláláról.