Könyvek, melyeket betiltottak
2013. április 11. 15:29
Nagyon jó cikk lett! Nem is gondoltam volna, hogy a Harry Pottert is betiltották. Elég hülye ok miatt, mert a boszorkányság nem bűn. A többinél megértem, mert a "Tudom, miért énekel a madár a ketrecben" könyvben azért van olyan, amit inkább a felnőtteknek kéne olvasni.
2013. április 11. 15:29
A Candide az egyik legjobb a kötelező olvasmányok közül. Bár formabontónak nem mondanám, szeritem ez is, mint az összes felvilágosodás-kori mű különc és újító.
2013. április 11. 15:43
botond96 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.02.26. Hozzászólás: 2265 Csatolások: 1 Azonosító: 146247 offline |
nem kell messzire menni a betiltott könyvekér ott van DR. Nyiszli Miklos orvos voltam auschwitzban című könyve is nagy port kavart a mi vidékünkön a könyvtárakból be gyűjtötték
2013. április 11. 16:48
Dzsenifer3 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.07.13. Hozzászólás: 7118 Csatolások: 481 Azonosító: 155330 offline |
Nem is tudtam,hogy a Harry Pottert is betiltották.. :S
2013. április 11. 18:02
Hirotovisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.07.18. Hozzászólás: 117 Csatolások: 0 Azonosító: 131491 offline |
Battle Royale. <3
Hát a Harry Potteren nevettem. Ezért betiltani... ? Ezeken felül azt is megtanulhatjuk belőle, hogy mindig legyünk kitartóak, küzdjünk a végsőkig, valamint, hogy milyen fontos a barátság és a szeretet.
Hát a Harry Potteren nevettem. Ezért betiltani... ? Ezeken felül azt is megtanulhatjuk belőle, hogy mindig legyünk kitartóak, küzdjünk a végsőkig, valamint, hogy milyen fontos a barátság és a szeretet.
2013. április 11. 18:58
Érdekes cikk!Én egyikről sem tudtam ,bár a Battle Royale-ről talán hallottam.
2013. április 11. 19:58
hannapanna12visszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.01.14. Hozzászólás: 365 Csatolások: 0 Azonosító: 167203 offline |
Nagyon érdekes cikk lett belőle.
2013. április 11. 19:59
szabina2522 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.02.06. Hozzászólás: 1359 Csatolások: 0 Azonosító: 195503 offline |
A Harry Potteren meglepődtem! Szegény Maya!!! Ez borzalmas esemény lehetett számára!!! Szörnyű, hogy vki ilyet tesz egy 8 éves kislánnyal
2013. április 11. 21:01
mse90@bnormal cortexikid |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.06.18. Hozzászólás: 1877 Csatolások: 1418 Azonosító: 178057 offline |
Jó cikk lett, jó témával, tényleg gratula hozzá! A szélsőségesek mindig pattognak valamiért, de manapság ezek a betiltó hadjáratok leginkább csak még jobban felhívják a figyelmet egy-egy írásra, vagy pedig ezek a szervezetek próbálják meg magukra vonni a figyelmet azzal, hogy egy népszerű művet kritizálnak-
Épp ez az, hogy amennyire én tudom (annyira azért nem vagyok 100%-ig biztos ebben), ő ilyet sosem mondott, pedig sok más hatást és inspirációt felsorolt. A párhuzamot a kritikusok illetve nyilván maguk a BR-rajongók vonták meg, sőt, a fanatikusabbak egyenesen a szemére vetették az írónőnek, hogy "kopizott", ami persze marhaság, ezeket a motívumokat nem ez a két könyv találta fel, bár hasonlóan kevertek egyes cselekménypontokat, de ebbe igazán nem akarok itt belemenni.
Idézet (Kazuo @ 2013.04.11. 14:57)
Az Éhezők viadala írója beismerte, hogy a Battle Royale alapján írta meg a könyvét anno, azért hasonlítanak.
Épp ez az, hogy amennyire én tudom (annyira azért nem vagyok 100%-ig biztos ebben), ő ilyet sosem mondott, pedig sok más hatást és inspirációt felsorolt. A párhuzamot a kritikusok illetve nyilván maguk a BR-rajongók vonták meg, sőt, a fanatikusabbak egyenesen a szemére vetették az írónőnek, hogy "kopizott", ami persze marhaság, ezeket a motívumokat nem ez a két könyv találta fel, bár hasonlóan kevertek egyes cselekménypontokat, de ebbe igazán nem akarok itt belemenni.
2013. április 11. 21:34
ILoveColorfulDreamsúj tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.04.01. Hozzászólás: 3 Csatolások: 0 Azonosító: 199216 offline |
Battle Royal a kedvenc könyvem, bár tudtam róla, hogy betiltották és hogy a japán kormány ellenezte, de örülök, hogy nálunk nem így van Szerintem eszméletlen jó könyv a vérengzések ellenére, bár mikor Csigusza Takako még életben van és félholtan megtalálja őt Hiroki az nagyon betett nekem! Elkezdtem bőgni annyira kiborultam rajta. Ha valaki a filmet akarja megnézni előbb akkor azt ajánlom ne tegye, mert a közelébe sem ér a könyvnek!
Emma Stone leborotválta a haját
Emma Stone leborotválta a haját
Borotvált fejjel debütált egy SNL partin.
Selena Gomez: "Nem érdekel, hogy nem nézek ki piszkafának"
Selena Gomez: "Nem érdekel, hogy nem nézek ki piszkafának"
Kiosztotta a kommentelőket.
Ezért árulta el Shawn Mendes, hogy majdnem apa lett
Ezért árulta el Shawn Mendes, hogy majdnem apa lett
Elmesélte, miért árulta el.
Újabb nyomot találtak Liam Payne halálának ügyében
Újabb nyomot találtak Liam Payne halálának ügyében
Újabb fejlemények történtek.
Ariana Grande Instagramon is felvállalta új szerelmét
Ariana Grande Instagramon is felvállalta új szerelmét
Hivatalosan is felvállalta.