Durva! Szinte ehető a 14 éves hamburger
2013. április 24. 19:28
Appalache |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.04.18. Hozzászólás: 505 Csatolások: 15 Azonosító: 149552 offline |
Gyűlölöm a McDonald's-ot és a szép társait, mert szeméttel tömik kicsi kortól kezdve az embereket. 4 éve be se teszem ilyen kajáldába a lábamat. Oké, nem tartanak pisztolyt a fejedhez, hogy 'mennyé Mekibe', de annyi addiktív adalék sz@rt kevernek a kajájukba, továbbá annyira durván hirdetik az éttermeiket, hogy nem csoda, hogy ennyi híve van a McDonald's márkának. Aki ezt hamburgernek nevezi, az még életében nem evett normális hamburgert. A városban, ahol lakom, amikor nem Pesten vagyok, van egy iszonyú jó utcai sütöde, ahol akkora sajtburgert vágnak hozzád 450 Ft-ért, hogy kész művészet ketchupfoltos ruha nélkül megúszni. Igazi hús, saláta, kígyóuborka, lédús paradicsom és nagy hagymakarika kerül bele. Ezek után én csak röhögni tudok a nyomorék mekis hamburgeren. Azt mondják olcsó, de én ezért a töppedt műanyagért 150 Ft-ot is sokallanék. Kiskoromban azt hittem a benne levő hagymára, hogy rizs, annyira pici. Teljesen felesleges nyilatkozatokat kiadni, hogy 'jaj, ha így tárolod, akkor úgy rohad', mert attól még ez szemét. Fröccsentett műanyag.
2013. április 24. 19:42
Idézet (_ToTo_ @ 2013.04.24. 18:23)
Megint csak fél hírek, legyenek még butábbak az olvasók:
“Sok videó és fotó próbálja bebizonyítani, hogy ha a McDonald's hamburgereit sok ideig állni hagyják, akkor nem rohadnak meg, amit azzal magyaráznak, hogy sok vegyi anyag van a szendvicsekben. Az igazság viszont az, hogy a McDonald's hamburgerei, sültkrumplijai ugyanúgy, mint minden étel, megrohadnak, ha megfelelő körülmények állnak elő. Alapvetően arról van szó, hogy a rohadást okozó mikrobák nagyon hasonlítanak ránk abból a szempontból, hogy vízre, tápanyagokra, melegre és időre van szükségük a növekedéshez. Ha egy vagy több komponenst kiveszünk az egyenletből, akkor a mikrobák nem tudnak elszaporodni, az étel nem rohad meg. A McDonald's hamburgerénél a húspogácsa pára formájában nedvességet veszít a sütés során. A zsömle természetesen kenyértésztából van, viszont amiatt, hogy megsütjük, ez is nedvességet veszít. Ez azt jelenti, hogy mire elkészül, a hamburger relatíve száraz. Ha kint hagyják a szobában, akkor a levegőn további nedvességet veszít, mivel a legtöbb épületben 40% körül van a páratartalom. Vagyis a nedvesség vagy a magas páratartalom hiányában a hamburger simán csak kiszárad ahelyett, hogy megrohadna. Ha meg akarunk rohasztani egy McDonald's-os hamburgert, akkor egyszerűen csak meg kell akadályoznunk a kiszáradást. Ezt például úgy érhetjük el, hogy celofánba vagy műanyagba csavarjuk, így nem tud távozni a nedvesség, esetleg magas páratartalmú helyen, mint például egy fürdőszobában tároljuk. Ha valaki elvégzi ezt a kísérletet otthon készült hamburgerekkel, amiknek hasonló a nedvességtartalmuk, mint a McDonald's-os hamburgernek, valószínűleg ugyanezeket az eredményeket kapja” – idézte a Business Insider [2] egy ételszakértő véleményét.
[url=http://velvet.hu/sztori/2013/04/23/14_ev_utan_is_ugyanugy_nez_ki_a_hamburger][u]A hivatalos vélemény után egy hamburgerekkel foglalkozó blog, öt, otthon készített hamburgerrel is elvégezte a kísérletet, és valóban azt tapasztalták, hogy a hamburgerek sokkal inkább a kiszáradásra, mint a rohadásra hajlamosak.
“Sok videó és fotó próbálja bebizonyítani, hogy ha a McDonald's hamburgereit sok ideig állni hagyják, akkor nem rohadnak meg, amit azzal magyaráznak, hogy sok vegyi anyag van a szendvicsekben. Az igazság viszont az, hogy a McDonald's hamburgerei, sültkrumplijai ugyanúgy, mint minden étel, megrohadnak, ha megfelelő körülmények állnak elő. Alapvetően arról van szó, hogy a rohadást okozó mikrobák nagyon hasonlítanak ránk abból a szempontból, hogy vízre, tápanyagokra, melegre és időre van szükségük a növekedéshez. Ha egy vagy több komponenst kiveszünk az egyenletből, akkor a mikrobák nem tudnak elszaporodni, az étel nem rohad meg. A McDonald's hamburgerénél a húspogácsa pára formájában nedvességet veszít a sütés során. A zsömle természetesen kenyértésztából van, viszont amiatt, hogy megsütjük, ez is nedvességet veszít. Ez azt jelenti, hogy mire elkészül, a hamburger relatíve száraz. Ha kint hagyják a szobában, akkor a levegőn további nedvességet veszít, mivel a legtöbb épületben 40% körül van a páratartalom. Vagyis a nedvesség vagy a magas páratartalom hiányában a hamburger simán csak kiszárad ahelyett, hogy megrohadna. Ha meg akarunk rohasztani egy McDonald's-os hamburgert, akkor egyszerűen csak meg kell akadályoznunk a kiszáradást. Ezt például úgy érhetjük el, hogy celofánba vagy műanyagba csavarjuk, így nem tud távozni a nedvesség, esetleg magas páratartalmú helyen, mint például egy fürdőszobában tároljuk. Ha valaki elvégzi ezt a kísérletet otthon készült hamburgerekkel, amiknek hasonló a nedvességtartalmuk, mint a McDonald's-os hamburgernek, valószínűleg ugyanezeket az eredményeket kapja” – idézte a Business Insider [2] egy ételszakértő véleményét.
[url=http://velvet.hu/sztori/2013/04/23/14_ev_utan_is_ugyanugy_nez_ki_a_hamburger][u]A hivatalos vélemény után egy hamburgerekkel foglalkozó blog, öt, otthon készített hamburgerrel is elvégezte a kísérletet, és valóban azt tapasztalták, hogy a hamburgerek sokkal inkább a kiszáradásra, mint a rohadásra hajlamosak.
Erről ennyit. Végre egy normális, hivatalos vélemény.
2013. április 24. 20:02
Nekem mindegy h ehető vagy nem, 14 év után nem fogom megenni. Amúgy én bírom a mekit, ritkán eszem ott, de az a kedvenc gyorskajáldám.
2013. április 24. 20:05
x Maite_Sandra xanxious kitty |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.01.10. Hozzászólás: 3074 Csatolások: 76 Azonosító: 143003 offline |
Szerintem több évtizedig is eláll. Olyan anyagok vannak benne, hogy semmi baja nem lesz.
2013. április 24. 20:16
Idézet (Judit2013 @ 2013.04.24. 20:12)
A műanyag tényleg nem bomlik le
Téves. A műanyag is lebomlik, csak kell hozzá egy kis idő.
2013. április 24. 20:25
Mixioner14új tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.02.26. Hozzászólás: 58 Csatolások: 0 Azonosító: 196819 offline |
Én nekem oly mindegy, mert utoljára 7 éve ettem a mekiben (fagyit leszámítva) és nem is nagyon tervezem, hogy oda fogok járni kajálni. Nem szokásom műanyagot enni
2013. április 24. 20:28
Nektek már nincs meg a ballagási pogácsátok?
Az is csont száraz, lehet, hogy ez is csak extrém páramentes helyen volt.
Attól függetlenűl én nem preferálom a gyorséttermeket: drágák, egészségtelenek, és az ember fél fogára sem elég.
Attól függetlenűl én nem preferálom a gyorséttermeket: drágák, egészségtelenek, és az ember fél fogára sem elég.
2013. április 24. 20:39
IamPrincessBeautiful rose in the dark. |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.05.26. Hozzászólás: 1917 Csatolások: 0 Azonosító: 176523 offline |
elég.. érdekes.. én .. nem.. enném.. meg...
2013. április 24. 20:46
Idézet (wrestlingfan @ 2013.04.24. 20:28)
Nektek már nincs meg a ballagási pogácsátok?
Nekem két évig megvolt. Aztán megettem.
2013. április 24. 20:50
Idézet (Beyla @ 2013.04.24. 20:48)
Bátor vagy hallod, mert én nem merem megenni.XD
Nem volt olyan rossz. Pogácsaíze volt. Bár anyum sokkal finomabbat sut.
Emma Stone leborotválta a haját
Emma Stone leborotválta a haját
Borotvált fejjel debütált egy SNL partin.
Selena Gomez: "Nem érdekel, hogy nem nézek ki piszkafának"
Selena Gomez: "Nem érdekel, hogy nem nézek ki piszkafának"
Kiosztotta a kommentelőket.
Újabb nyomot találtak Liam Payne halálának ügyében
Újabb nyomot találtak Liam Payne halálának ügyében
Újabb fejlemények történtek.
Ezért árulta el Shawn Mendes, hogy majdnem apa lett
Ezért árulta el Shawn Mendes, hogy majdnem apa lett
Elmesélte, miért árulta el.
Ariana Grande Instagramon is felvállalta új szerelmét
Ariana Grande Instagramon is felvállalta új szerelmét
Hivatalosan is felvállalta.