Starity

Titkok nyomában: A gésák titokzatos élete

4 oldal 1 2 3 4
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2013. szeptember 12. 16:26 #1
LexiCobain
LexiCobain
Drama Queen®

StátuszIf you read, you'll judge.
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 2744
Csatolások: 689
Azonosító: 182219
Ki ne hallott volna a gyönyörű japán gésákról, akik fehérre festett arccal, komoly vonásokkal és csodálatos kimonókban szórakoztatják a férfiakat? Cikkünkben bemutatjuk, hogyan is élnek e csodálatos nők!
A teljes cikkhez kattints ide!
2 felhasználónak tetszik: Bogi13, sMokEe.cLouD
2013. szeptember 12. 16:35 #2
Gruck
Gruck
új tag
    Csoport: Tag
Hozzászólás: 51
Csatolások: 0
Azonosító: 190792
Imádom a Gésákat :3 <3
A cikk pedig nagyon jó lett köszi smileeee.gif
2013. szeptember 12. 16:38 #3
Eszti0305
Eszti0305
szjger.♥

StátuszKORN
Hozzászólás: 1039
Csatolások: 3
Azonosító: 201010
Ahogy elolvastam a címet,szinte biztos voltam benne,hogy Lexi írta smileeee.gif Fantasztikus lett,a gésákról hallottam,illetve pár képen is találkoztam már velük,de egyébként semmit nem tudtam róluk,így számomra hihetetlenül érdekes iromány volt ez,tele új információkkal.Most nagyon érdekel ez a téma,habár ezek a gésák nem minden szempontból szimpatikusak...
2013. szeptember 12. 16:41 #4
- törölt felhasználó -    
Váó, nagyon jó cikk lett. ^^ Mióta csak láttam az Egy Gésa emlékirati filmet, szeretem/imádom/tisztelem a gésákat. Tényleg nem könnyű az életük és egyszerűen ámulok, hogy mind ezt kibírják. ((:
2013. szeptember 12. 16:44 #5
Beyla
Beyla
carter

StátuszÉljen a szabadszólás joga! :)
  Csoport: Kitiltott
Hozzászólás: 8612
Csatolások: 2491
Azonosító: 186418
Valóban fantasztikusan megírt cikk lett, ám, aki olvasta (vagy látta) az Egy gésa emlékiratait, akkor nem nagyon tudott meg új dolgokat. Szerintem a cikk elolvasása, de akár még a könyv is vajmi kevés ahhoz, hogy valamennyire is, de megértsük a gésák kultúráját. Régebben azt hittem, hogy nem többek luxus prostiknál, akik a férfiakat szórakoztatják. Tény, valóban szexuális szolgáltatást is nyújtanak, ám még talán műveltebbek is, mint mi magunk. Sminkelniük kell tudni, táncolni, zenélni, s az sem hátrány, ha jártas a tudományban, a történelemben és a politikában is. Szerény véleményen szerint ebbe az életmódba születni kell, addig senki sem fogja teljesen megérteni, átérezni, de legfőképpen azonosulni velük. Aki tényleg kíváncsi a gésák életére, akkor az olvassa el az Egy gésa emlékiratai című könyvet. Ha az emlékezetem nem csal, akkor még E/1-ben is van megírva, ami még megfoghatóbbá és még átélhetőbbé teszi számunkra.
1 felhasználónak tetszik: Reija
2013. szeptember 12. 16:46 #6
Annuus1
Annuus1
új tag
Hozzászólás: 24
Azonosító: 201670
A cikk nagyon jó lett smileeee.gif Ebből meg tudtam h a gésáknak milyen fura életük van...
2013. szeptember 12. 16:49 #7
- törölt felhasználó -    
Csodás cikk lett! Nagyon sok olyan dolog van benne, amit még nem tudtam. Nagyon nehéz életük lehet.
2013. szeptember 12. 17:04 #8
Blackbird03
Blackbird03

StátuszIf you read, you will know that I have not written anything here.
Hozzászólás: 752
Csatolások: 284
Azonosító: 161100
A cikk írójának hatalmas gratuláció, nagyon tetszett, hogy egy igényes cikket írt, amiből azt hiszem lerí, hogy nem egy öt perces sitty-sutty munka. Ami kifejezetten tetszett, hogy próbáltál belecsempészni egy kis kultúrát, és beépítetted a mondataidba a választékos szavakat is, ám mégis közérthető maradt a munkád.
Maga a téma is nagyon jó választás, mert a gésák önmagukban is titokzatosak - mint ahogy írtad is - nem sok mindent tudunk róluk, mert egy egészen más világban élnek.
Azt hiszem, hogy több hasonló jellegű cikk kellene, mint amilyen ez, mert ez az, amiben megjelenik az érdekesség, a figyelemfelkeltő cím, más dolgok bemutatása megspékelve egy kis kultúrával és igényes nyelvhasználattal.
2013. szeptember 12. 17:09 #9
meyah_
meyah_
• bite for fun •

StátuszHa bejelölsz, üzenetben indokold meg miért! Ha nem teszed, felkérésed törlöm!
Hozzászólás: 5305
Csatolások: 2
Azonosító: 131197
Hát én nem vállalnám ezt. De egyébként jó cikk lett, érdekes.
2013. szeptember 12. 17:21 #10
- törölt felhasználó -    
Nagyon érdekes cikk lett, örömmel olvastam el. Gratulálok thumbsup.gif
2013. szeptember 12. 17:45 #11
linna
linna
♥ Brian&Justin ♥

Státusz~Oberyn was dead, but I never forget him!~ ♥♥♥
Hozzászólás: 4901
Azonosító: 164721
Nagyon jo cikk! smileeee.gif
Az erről készült filmet meg imádom. biggrin.gif
2013. szeptember 12. 17:48 #12
ashey
ashey
visszatérő vendég

StátuszMindenki képes egyaránt jóra és roszra miért hiszed , hogy én nem?
Hozzászólás: 218
Azonosító: 130061
Hát igen vannak furcsa élet módok bár nekik meg az enyém lenne furcsa hisz mindenkinek más élete van
2013. szeptember 12. 17:49 #13
- törölt felhasználó -    
Nagyon jó cikk. Egyébként mindezt meg lehet tudni az Egy gésa emlékiratai című filmből.
2013. szeptember 12. 17:56 #14
- törölt felhasználó -    
Öröm néha ilyen jó cikket is olvasni, bár mivel rengeteget foglalkozom az ázsiai kultúrával nem sok újat olvastam, de mindenféleképpen elismerésre méltó milyen remekül, érthetően meg lett fogalmazva. smileeee.gif
Bár sajnos igazán sose érthetjük meg és ismerhetjük meg az ő életüket, oda tényleg születni kell.
2013. szeptember 12. 17:59 #15
Little Monster-GFF
Little Monster-GFF
첸게 ^^

Státusz.
Hozzászólás: 1162
Csatolások: 61
Azonosító: 161058
Köszönet a cikkért, nagyon tetszett! smileeee.gif Szerintem nagyon gyönyörűek a gésák. Egyszerűen csodálatosak *-* Az Egy gésa emlékiratait én is nagyon szeretem. happy.gif
2013. szeptember 12. 18:03 #16
x Lili x
x Lili x

StátuszHa elveszed a zenét az életemből, semmim sem marad - SUGA
Hozzászólás: 776
Azonosító: 204440
Nagyon jó és érdekes cikk lett! smileeee.gif
2013. szeptember 12. 18:04 #17
Misuzu86
Misuzu86
동방신기 사랑해요

Státusz사랑해 강민규!
Hozzászólás: 1253
Csatolások: 28
Azonosító: 204515
minden érdekel, ami japán, dél koreai vagy ázsiai történet...nagyon érdekesek számomra!
I <3 Korea
2013. szeptember 12. 18:05 #18
DeathTheKid
DeathTheKid
visszatérő vendég

StátuszKJY ♥
Hozzászólás: 113
Csatolások: 4
Azonosító: 209224
Nagyon jó lett a cikk! Nagyon szeretem a japán kultúrát! smileeee.gif
2013. szeptember 12. 18:08 #19
- törölt felhasználó -    
Pacsit a cikkírónak! biggrin.gif A japán kultúra lelkes tanulmányozójaként nagyon tetszett, teljes képet adott a gésák életéről úgy általában.
Mindazonáltal sajnos Japánban mára jelentősen megcsappant a valódi gésák száma, így bizonyos dolgok napjainkban már másként működhetnek, mint a cikkben leírtak. Átalakult, "modernizálódott" a kultúrájuk némiképp, például a dannaválasztás ma már nem igazán jellemző.
Lexi, piros pont jár neked, amiért a cikkben külön kitértél arra, hogy a gésák igen művelt nők, sajnos nagyon, nagyon sokat hiszik, hogy a gésák valójában egyszerű prostituáltak. Ez onnan fakad, hogy Japánban ma is számos prostituált él, aki a gésaként hirdeti magát és ennek megfelelően öltözik. Ők nem gésák.
1 felhasználónak tetszik: Reija
2013. szeptember 12. 18:16 #20
AryaXD
AryaXD

Státuszどの ひと でも ゆめ が あります。わたし の ゆめ を あなた に あげます。♥
Hozzászólás: 709
Csatolások: 9
Azonosító: 146499
Minden elismerésem a cikkírónak! Érdekes, szokatlan téma a gésák élete. Bár számomra nem sok új információt tartalmazott, szívesen olvastam mert szépen összeszedted, megfogalmaztad smileeee.gif A japán kultúra elbűvölő. Sajnos a legtöbben tévesen azt hiszik, a gésák olyanok, mint nálunk az utcalányok. Hatalmas tévedés. Eleve az ázsiai kultúrában a nők megítélése és a nemek kapcsolata merőben más alapokon nyugszik, mint nálunk és mint Nyugaton. Nekünk felfogni is nehéz a kultúrájuk működését.
4 oldal 1 2 3 4
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!