Ki ne hallott volna a gyönyörű japán gésákról, akik fehérre festett arccal, komoly vonásokkal és csodálatos kimonókban szórakoztatják a férfiakat? Cikkünkben bemutatjuk, hogyan is élnek e csodálatos nők!
A teljes cikkhez kattints ide!
Titkok nyomában: A gésák titokzatos élete
2013. szeptember 12. 16:26
LexiCobainDrama Queen® |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 12.08.01. Hozzászólás: 2744 Csatolások: 689 Azonosító: 182219 online |
2 felhasználónak tetszik:
Bogi13,
sMokEe.cLouD
2013. szeptember 12. 16:38
Eszti0305szjger.♥ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.04.28. Hozzászólás: 1039 Csatolások: 3 Azonosító: 201010 offline |
Ahogy elolvastam a címet,szinte biztos voltam benne,hogy Lexi írta Fantasztikus lett,a gésákról hallottam,illetve pár képen is találkoztam már velük,de egyébként semmit nem tudtam róluk,így számomra hihetetlenül érdekes iromány volt ez,tele új információkkal.Most nagyon érdekel ez a téma,habár ezek a gésák nem minden szempontból szimpatikusak...
2013. szeptember 12. 16:41
Váó, nagyon jó cikk lett. ^^ Mióta csak láttam az Egy Gésa emlékirati filmet, szeretem/imádom/tisztelem a gésákat. Tényleg nem könnyű az életük és egyszerűen ámulok, hogy mind ezt kibírják. ((:
2013. szeptember 12. 16:44
Beylacarter |
Csoport: Kitiltott Csatlakozott: 12.09.22. Hozzászólás: 8612 Csatolások: 2491 Azonosító: 186418 offline |
Valóban fantasztikusan megírt cikk lett, ám, aki olvasta (vagy látta) az Egy gésa emlékiratait, akkor nem nagyon tudott meg új dolgokat. Szerintem a cikk elolvasása, de akár még a könyv is vajmi kevés ahhoz, hogy valamennyire is, de megértsük a gésák kultúráját. Régebben azt hittem, hogy nem többek luxus prostiknál, akik a férfiakat szórakoztatják. Tény, valóban szexuális szolgáltatást is nyújtanak, ám még talán műveltebbek is, mint mi magunk. Sminkelniük kell tudni, táncolni, zenélni, s az sem hátrány, ha jártas a tudományban, a történelemben és a politikában is. Szerény véleményen szerint ebbe az életmódba születni kell, addig senki sem fogja teljesen megérteni, átérezni, de legfőképpen azonosulni velük. Aki tényleg kíváncsi a gésák életére, akkor az olvassa el az Egy gésa emlékiratai című könyvet. Ha az emlékezetem nem csal, akkor még E/1-ben is van megírva, ami még megfoghatóbbá és még átélhetőbbé teszi számunkra.
1 felhasználónak tetszik:
Reija
2013. szeptember 12. 16:49
Csodás cikk lett! Nagyon sok olyan dolog van benne, amit még nem tudtam. Nagyon nehéz életük lehet.
2013. szeptember 12. 17:04
Blackbird03 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.09.24. Hozzászólás: 752 Csatolások: 284 Azonosító: 161100 offline |
A cikk írójának hatalmas gratuláció, nagyon tetszett, hogy egy igényes cikket írt, amiből azt hiszem lerí, hogy nem egy öt perces sitty-sutty munka. Ami kifejezetten tetszett, hogy próbáltál belecsempészni egy kis kultúrát, és beépítetted a mondataidba a választékos szavakat is, ám mégis közérthető maradt a munkád.
Maga a téma is nagyon jó választás, mert a gésák önmagukban is titokzatosak - mint ahogy írtad is - nem sok mindent tudunk róluk, mert egy egészen más világban élnek.
Azt hiszem, hogy több hasonló jellegű cikk kellene, mint amilyen ez, mert ez az, amiben megjelenik az érdekesség, a figyelemfelkeltő cím, más dolgok bemutatása megspékelve egy kis kultúrával és igényes nyelvhasználattal.
Maga a téma is nagyon jó választás, mert a gésák önmagukban is titokzatosak - mint ahogy írtad is - nem sok mindent tudunk róluk, mert egy egészen más világban élnek.
Azt hiszem, hogy több hasonló jellegű cikk kellene, mint amilyen ez, mert ez az, amiben megjelenik az érdekesség, a figyelemfelkeltő cím, más dolgok bemutatása megspékelve egy kis kultúrával és igényes nyelvhasználattal.
2013. szeptember 12. 17:21
Nagyon érdekes cikk lett, örömmel olvastam el. Gratulálok
2013. szeptember 12. 17:49
Nagyon jó cikk. Egyébként mindezt meg lehet tudni az Egy gésa emlékiratai című filmből.
2013. szeptember 12. 17:56
Öröm néha ilyen jó cikket is olvasni, bár mivel rengeteget foglalkozom az ázsiai kultúrával nem sok újat olvastam, de mindenféleképpen elismerésre méltó milyen remekül, érthetően meg lett fogalmazva.
Bár sajnos igazán sose érthetjük meg és ismerhetjük meg az ő életüket, oda tényleg születni kell.
Bár sajnos igazán sose érthetjük meg és ismerhetjük meg az ő életüket, oda tényleg születni kell.
2013. szeptember 12. 17:59
Little Monster-GFF첸게 ^^ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.09.23. Hozzászólás: 1162 Csatolások: 61 Azonosító: 161058 offline |
Köszönet a cikkért, nagyon tetszett! Szerintem nagyon gyönyörűek a gésák. Egyszerűen csodálatosak *-* Az Egy gésa emlékiratait én is nagyon szeretem.
2013. szeptember 12. 18:05
DeathTheKidvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.08.14. Hozzászólás: 113 Csatolások: 4 Azonosító: 209224 offline |
Nagyon jó lett a cikk! Nagyon szeretem a japán kultúrát!
2013. szeptember 12. 18:08
Pacsit a cikkírónak! A japán kultúra lelkes tanulmányozójaként nagyon tetszett, teljes képet adott a gésák életéről úgy általában.
Mindazonáltal sajnos Japánban mára jelentősen megcsappant a valódi gésák száma, így bizonyos dolgok napjainkban már másként működhetnek, mint a cikkben leírtak. Átalakult, "modernizálódott" a kultúrájuk némiképp, például a dannaválasztás ma már nem igazán jellemző.
Lexi, piros pont jár neked, amiért a cikkben külön kitértél arra, hogy a gésák igen művelt nők, sajnos nagyon, nagyon sokat hiszik, hogy a gésák valójában egyszerű prostituáltak. Ez onnan fakad, hogy Japánban ma is számos prostituált él, aki a gésaként hirdeti magát és ennek megfelelően öltözik. Ők nem gésák.
Mindazonáltal sajnos Japánban mára jelentősen megcsappant a valódi gésák száma, így bizonyos dolgok napjainkban már másként működhetnek, mint a cikkben leírtak. Átalakult, "modernizálódott" a kultúrájuk némiképp, például a dannaválasztás ma már nem igazán jellemző.
Lexi, piros pont jár neked, amiért a cikkben külön kitértél arra, hogy a gésák igen művelt nők, sajnos nagyon, nagyon sokat hiszik, hogy a gésák valójában egyszerű prostituáltak. Ez onnan fakad, hogy Japánban ma is számos prostituált él, aki a gésaként hirdeti magát és ennek megfelelően öltözik. Ők nem gésák.
1 felhasználónak tetszik:
Reija
2013. szeptember 12. 18:16
AryaXD |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.03.02. Hozzászólás: 709 Csatolások: 9 Azonosító: 146499 offline |
Minden elismerésem a cikkírónak! Érdekes, szokatlan téma a gésák élete. Bár számomra nem sok új információt tartalmazott, szívesen olvastam mert szépen összeszedted, megfogalmaztad A japán kultúra elbűvölő. Sajnos a legtöbben tévesen azt hiszik, a gésák olyanok, mint nálunk az utcalányok. Hatalmas tévedés. Eleve az ázsiai kultúrában a nők megítélése és a nemek kapcsolata merőben más alapokon nyugszik, mint nálunk és mint Nyugaton. Nekünk felfogni is nehéz a kultúrájuk működését.
Emma Stone leborotválta a haját
Emma Stone leborotválta a haját
Borotvált fejjel debütált egy SNL partin.
Selena Gomez: "Nem érdekel, hogy nem nézek ki piszkafának"
Selena Gomez: "Nem érdekel, hogy nem nézek ki piszkafának"
Kiosztotta a kommentelőket.
Újabb nyomot találtak Liam Payne halálának ügyében
Újabb nyomot találtak Liam Payne halálának ügyében
Újabb fejlemények történtek.
Ezért árulta el Shawn Mendes, hogy majdnem apa lett
Ezért árulta el Shawn Mendes, hogy majdnem apa lett
Elmesélte, miért árulta el.
Ariana Grande Instagramon is felvállalta új szerelmét
Ariana Grande Instagramon is felvállalta új szerelmét
Hivatalosan is felvállalta.