Titkok nyomában: A gésák titokzatos élete
2013. szeptember 12. 18:16
Érdekes életük van, az egyszer százbiztos. Gratulálok az igényes és érdekes cikkhez! ^^
2013. szeptember 12. 18:17
boglarkabogi*Borsószem* |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.09.08. Hozzászólás: 4183 Csatolások: 784 Azonosító: 160245 offline |
Nem lehet könnyű nekik,de hát ha nekik igy jó
2013. szeptember 12. 18:19
mind1nekedA Starity macskásnénije^^ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.01.22. Hozzászólás: 5547 Csatolások: 0 Azonosító: 194508 offline |
Jó cikk lett!
2013. szeptember 12. 18:24
Sophia E. Bayvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.02.17. Hozzászólás: 401 Csatolások: 0 Azonosító: 196242 offline |
Gratula a cikk írójának, nagyon jó és tanulságos lett
Én nem sokat tudok a gésákról, de most olvastam egy-két kommentben, hogy van ez a könyv/film, az Egy gésa emlékiratai... Hm, most kedvet kaptam hozzá, majd megnézem, érdekesnek tűnik.
Amúgy tisztelem az ázsiai kultúrát, és tényleg csodálatos, amit véghezvisznek
Én nem sokat tudok a gésákról, de most olvastam egy-két kommentben, hogy van ez a könyv/film, az Egy gésa emlékiratai... Hm, most kedvet kaptam hozzá, majd megnézem, érdekesnek tűnik.
Amúgy tisztelem az ázsiai kultúrát, és tényleg csodálatos, amit véghezvisznek
2013. szeptember 12. 18:56
szabina2522 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.02.06. Hozzászólás: 1359 Csatolások: 0 Azonosító: 195503 offline |
De jó cikk lett! Azért én nem szivesen csinálnám ezt. Olyan csávóval izél, akit nem is szeret.
2013. szeptember 12. 18:58
botond96 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.02.26. Hozzászólás: 2265 Csatolások: 1 Azonosító: 146247 offline |
jó cikk amúgy akit komolyabban érdekel a téma annak ajánlom hogy nézze meg ezt a filmet
:http://www.youtube.com/watch?v=lTSbU9XFKrg&list=PLF1w7cr8hYlqpCSFqEShDFkqsFLbn-1d8&index=1
:http://www.youtube.com/watch?v=lTSbU9XFKrg&list=PLF1w7cr8hYlqpCSFqEShDFkqsFLbn-1d8&index=1
2013. szeptember 12. 21:07
Hailie95Ani_1D |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.08.21. Hozzászólás: 7221 Csatolások: 0 Azonosító: 158900 offline |
Nagyon jo cikk.
Roviden: nem szabadok..rabszolgak.
En biztos utalnam ezt az eletet...ok nyilvan ebbe nonek fel, de akkoris :/ szolgalni a pasikat, meg odaadni magukat nekik es ezt mind valasztas nelkul :/ ahhh
Roviden: nem szabadok..rabszolgak.
En biztos utalnam ezt az eletet...ok nyilvan ebbe nonek fel, de akkoris :/ szolgalni a pasikat, meg odaadni magukat nekik es ezt mind valasztas nelkul :/ ahhh
2013. szeptember 12. 21:16
naomi92visszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 09.04.06. Hozzászólás: 367 Csatolások: 1 Azonosító: 92358 offline |
"Gésa emlékiratait" először könyvben olvassátok el, mert az az eredeti. Azután nézzétek meg egy filmet, mert több mindent hozzá tudtok kötni. Számomra ez a film, és könyv nagy kedvenc. Érdekes és gyönyörű. MINDENKINEK AJÁNLÓM!!!
2013. szeptember 12. 21:42
Mindig is érdekelt gésák élete, de még úgy sajnos nem tudtam úgy utánuk nézni, csak a külsejükről tudtam már régebben információkat. A cikk fantasztikus lett! Köszönöm az írónak, hogy volt türelme megírni a cikket! Sok érdekes információt tudtam még meg a külsejükön, és hogy a férfiakkal való egy-két viszonyán kívül. Végre egy cikk, amit többször is elolvastam az oldalon, mert érdekes nagyon.
2013. szeptember 13. 08:42
spadrivisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.06.08. Hozzászólás: 311 Csatolások: 0 Azonosító: 128963 offline |
Szerintem szörnyű, úgy, ahogy van. Kötelező smink, dögnehéz ruha, olyanok, mint a szobor, szórakoztatóak, kimértek és mindig kedvesnek kell lenniük.
Igaza van annak, aki rabszolgának írta le őket. Persze lehet, ők még erre büszkék is, de nincs saját életük, csak kötelesség, ágyban és asztalnál.
Igaza van annak, aki rabszolgának írta le őket. Persze lehet, ők még erre büszkék is, de nincs saját életük, csak kötelesség, ágyban és asztalnál.
2013. szeptember 13. 09:07
"A mizuage egy szertartás, melynek során a gésajelölt megválik lányságának virágától, a szüzességétől. A szüzesség elvesztése igen komoly üzleti jellegű kérdés, ugyanis egy népszerű jelölt esetében megindul a férfiak között a licitálás, hogy ki ajánl többet az ominózus alkalomért. Amelyik férfi nyer, együtt tölthet egy éjszakát a leendő gésával és ezzel a lány mizuage-patrónusa lesz belőle, ám ez nem jogosítja további kedvezményekre."
Ez így úgy hülyeség, ahogy van. A mizuage nem más, mint egy ceremónia, amelynek során a jelöltből gésa lesz. A szüzességet pedig nem árverezik el. Látszik, hogy a cikkíró sajnos Arthur Golden könyvére alapoz, ami hiába kiváló regény, olyan égbekiáltó hülyeségeket is tartalmaz, mint ez itt.
A cikk írója inkább a GÉSA c. könyvet forgathatná, vagy Iwasaki Mineko a Gésák Gésája c. regényét (az írónő amúgy be is akarta perelni Goldent a mizuágéról írt dolog miatt, ami miatt a gésákat prostituáltaknak tüntette fel), amely pontos és hiteles adatokkal szolgál. Sajnos a cikk jó része úgy téves, ahogy van.
Cinzina: A gésák NEM prostik! Azok az oiranok, azaz kurtizánok. Egy gésa ugyanis SOHA nem fekszik le egy vendéggel, akit szórakoztatnia kell! Az oiranok és gésák között pont ez a különbség, mivel mindannyian ki vannak képezve a hagyományos művészetekre (tánc, ének, beszélgetés), de az oiranok szexuális szolgáltatást IS nyújtanak. A gésák ellenben NEM!
Ez így úgy hülyeség, ahogy van. A mizuage nem más, mint egy ceremónia, amelynek során a jelöltből gésa lesz. A szüzességet pedig nem árverezik el. Látszik, hogy a cikkíró sajnos Arthur Golden könyvére alapoz, ami hiába kiváló regény, olyan égbekiáltó hülyeségeket is tartalmaz, mint ez itt.
A cikk írója inkább a GÉSA c. könyvet forgathatná, vagy Iwasaki Mineko a Gésák Gésája c. regényét (az írónő amúgy be is akarta perelni Goldent a mizuágéról írt dolog miatt, ami miatt a gésákat prostituáltaknak tüntette fel), amely pontos és hiteles adatokkal szolgál. Sajnos a cikk jó része úgy téves, ahogy van.
Cinzina: A gésák NEM prostik! Azok az oiranok, azaz kurtizánok. Egy gésa ugyanis SOHA nem fekszik le egy vendéggel, akit szórakoztatnia kell! Az oiranok és gésák között pont ez a különbség, mivel mindannyian ki vannak képezve a hagyományos művészetekre (tánc, ének, beszélgetés), de az oiranok szexuális szolgáltatást IS nyújtanak. A gésák ellenben NEM!
2013. szeptember 13. 09:13
Idézet (spadri @ 2013.09.13. 08:42)
Szerintem szörnyű, úgy, ahogy van. Kötelező smink, dögnehéz ruha, olyanok, mint a szobor, szórakoztatóak, kimértek és mindig kedvesnek kell lenniük.
Régen valóban a szegényebb családok adták a karjukaiba (Virágok és Fűzfák Világa) a lányaikat, hogy rendes nevelést kapjanak és később függetlenedni tudjanak. Magyarán jobb életet szántak nekik, hiszen legalább a napi betevő és a pénz megvolt. És valljuk be, egy sokgyerekes család esetében nem mindegy hogy egy-két szájjal kevesebbet kell-e etetni. Egyébként Iwasaki Mineko könyvében is benne van, hogy a család bizonyos összeget kapott az okijától a lányok után, amolyan havi jövedelmet, amíg a lány be nem fejezte a tanulmányait a nyokobában (gésa iskola) és el nem kezdett dolgozni. Így mindenki jól járt.
De manapság már sokan önként választják ezt a hivatást és nem is kell kiskorukban elkezdeniük. Lehet a középiskola után is.
2013. szeptember 13. 11:42
Bocii98 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.02.09. Hozzászólás: 532 Csatolások: 0 Azonosító: 195695 offline |
Nagyon jó cikk lett. Ezeket a dolgokat én már tudtam, de ettől eltekintve nagyon jól meg van írva. Akit érdekel a téma és még ennél is többet szeretne megtudni a gésák életéről javaslom Arthur Golden regényét, Egy gésa emlékiratai címmel. Szerintem nagyon hiteles, megéri elolvasni.
Emma Stone leborotválta a haját
Emma Stone leborotválta a haját
Borotvált fejjel debütált egy SNL partin.
Selena Gomez: "Nem érdekel, hogy nem nézek ki piszkafának"
Selena Gomez: "Nem érdekel, hogy nem nézek ki piszkafának"
Kiosztotta a kommentelőket.
Újabb nyomot találtak Liam Payne halálának ügyében
Újabb nyomot találtak Liam Payne halálának ügyében
Újabb fejlemények történtek.
Ezért árulta el Shawn Mendes, hogy majdnem apa lett
Ezért árulta el Shawn Mendes, hogy majdnem apa lett
Elmesélte, miért árulta el.
Ariana Grande Instagramon is felvállalta új szerelmét
Ariana Grande Instagramon is felvállalta új szerelmét
Hivatalosan is felvállalta.