Ókori titkok nyomában: Stonehenge
2013. szeptember 14. 20:29
SimpleDay21visszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.02.08. Hozzászólás: 200 Csatolások: 0 Azonosító: 195614 offline |
Ylvis! biztos van ott pár róka is XDD na jó ez nem túl egyértelmű vicc, de aki ismeri annak leesik XD
2013. szeptember 14. 22:39
Dzsedibebii.69új tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.09.14. Hozzászólás: 43 Csatolások: 0 Azonosító: 211800 offline |
érdekes. úgy elmennék egyszer oda <3
2013. szeptember 15. 09:49
Nagyon jó cikk lett, köszönöm a létrehozójának!!
2013. szeptember 15. 10:20
Eszti0305szjger.♥ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.04.28. Hozzászólás: 1039 Csatolások: 3 Azonosító: 201010 offline |
A világ nagy csodái közül engem talán ez érdekel a legjobban.Még ma is viszonylag nehezen lenne kivitelezhető egy ilyen monumentális "épület" létrehozása,szóval számomra egész elképzelhetetlen,hogy akkoriban mindezt hogy tudták megtenni.Engem az is foglalkoztat,hogy ahogy a cikkben is olvashattuk,különböző,más kultúrával rendelkező népek építgették ezt a Stonehenget.Vajon mindegyik népcsoportnak ugyanaz volt a célja ezzel az épülettel? Nem hinném...
Emlékszem,hogy még anno töriórán tanultunk erről a Stonehengeről,és a tankönyv írója úgy feltételezte,illetve a tanárunk is,hogy ez lehet a kulcsa annak,hogy mire funkcionált ez az épület.Szerintem biztos,hogy ennek a jelenségnek oka van,valami rituálé, a hit része lehetett.
Erről viszont még sosem hallottam,számomra eléggé megdöbbentő,sőt,mi több,hátborzongató...Maga a Stonehenge története is elég zavaros,szóval nem lennék túlzottan meglepődve,hogy ezek az ütések nem csupán emberi kéztől származtak...
Idézet
Érdekesség, hogy az oszlopok kialakítása – szándékosan vagy nem, de – úgy esett, hogy a nyári napforduló idején a középpontból nézve hozzávetőleg a napfelkelte helyén legyenek.
Emlékszem,hogy még anno töriórán tanultunk erről a Stonehengeről,és a tankönyv írója úgy feltételezte,illetve a tanárunk is,hogy ez lehet a kulcsa annak,hogy mire funkcionált ez az épület.Szerintem biztos,hogy ennek a jelenségnek oka van,valami rituálé, a hit része lehetett.
Idézet
így a tudósok arra következtetnek, hogy az érintettek valamilyen brutális erőszakos cselekedet vagy rituálé áldozatai lettek.
Erről viszont még sosem hallottam,számomra eléggé megdöbbentő,sőt,mi több,hátborzongató...Maga a Stonehenge története is elég zavaros,szóval nem lennék túlzottan meglepődve,hogy ezek az ütések nem csupán emberi kéztől származtak...
2013. szeptember 15. 17:41
Nagyon érdekes cikk lett. Amint megláttam, tudtam, h Lexi írta
2013. szeptember 16. 17:26
Csoki_Bombonvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.06.15. Hozzászólás: 300 Csatolások: 0 Azonosító: 203757 offline |
Biztosan érdekes cikk de csak később tudom elolvasni.
2013. szeptember 17. 12:04
Sally SparrowLondonb*zi chenoista |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 10.05.26. Hozzászólás: 10970 Csatolások: 8081 Azonosító: 128114 offline |
Párom és néhány ismerősöm látta élőben, szerintük nem nagy szám, csak egy rakás kő, ami pont úgy néz ki, mint a képeken, illetve, ha a kerítésen kívül maradsz sem látsz tulajdonképpen kevesebbet, mintha vennél drágán belépőt és közelebb mennél.
Aki ismer, az tudja rólam, hogy London, meg Britanniab*z* vagyok, de a Stonehenge valamiért engem nem hoz lázba...
Ettől függetlenül nyilván a története érdekes, pontosabban inkább csak a feltételezések, mert kb. esetében semmi sem biztos.
Aki ismer, az tudja rólam, hogy London, meg Britanniab*z* vagyok, de a Stonehenge valamiért engem nem hoz lázba...
Ettől függetlenül nyilván a története érdekes, pontosabban inkább csak a feltételezések, mert kb. esetében semmi sem biztos.
Shawn Mendes meglepő dolgot árult el a szexualitásáról
Shawn Mendes meglepő dolgot árult el a szexualitásáról
Ilyen megjegyzésre nem sokan számítottak tőle.
Halloween 2024: lássuk kiknek öltöztek be a sztárok!
Halloween 2024: lássuk kiknek öltöztek be a sztárok!
Nézd meg, milyen jelmezt választottak!
Chloë Grace Moretz felvállalta a másságát
Chloë Grace Moretz felvállalta a másságát
Chloë Grace Moretz coming outtolt.
Szakított Channing Tatum és Zoe Kravitz
Szakított Channing Tatum és Zoe Kravitz
Véget ért a kapcsolatuk.
Nosztalgia: Ezek voltak a popkultúra legemlékezetesebb eseményei 25 évvel ezelőtt!
Nosztalgia: Ezek voltak a popkultúra legemlékezetesebb eseményei 25 évvel ezelőtt!
Lássuk, mi minden történt 1999-ben.
Gond van a Jonas Brothersszel? Emiatt akadtak ki Nickre a testvérei
Gond van a Jonas Brothersszel? Emiatt akadtak ki Nickre a testvérei
Megint Nickre akadtak ki.
Újra kellett éleszteni: Liam Payne korábban többször is túladagolta magát
Újra kellett éleszteni: Liam Payne korábban többször is túladagolta magát
Még több megrázó információ derült ki róla.