Titkok nyomában: a halloween eredete
2013. október 31. 19:14
Cinti1999 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.03.06. Hozzászólás: 751 Csatolások: 0 Azonosító: 197302 offline |
Ez tök jó cikk lett! Mi a haverokkal minden évben mentünk halloweenezni és sikerrel jártunk,utána meg szórakoztunk. Sajnos az idén elmaradt,több okból is,de igazából az összeröffenés nem teljesült,így meg már teljesen elment az egésztől a kedvünk. :/ Jó lett volna megint egy olyan Halloween,mint tavaly,de sajnos nincs ki finanszírozza. :/ Pedig már mióta elterveztem,hogy Morticia Addamsnek öltözök be.
2013. október 31. 19:24
Butterflyyyvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.10.22. Hozzászólás: 439 Csatolások: 0 Azonosító: 213885 offline |
Nagyon király cikk lett!
2013. október 31. 19:29
Fannycska999rrrromantic |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.09.04. Hozzászólás: 3681 Csatolások: 163 Azonosító: 160042 offline |
Érdekes cikk lett, bár a nagy részét már tudtam (tavaly a Halloween - ről kellett kiselőadást csinálnom).
Nálunk az osztályban volt Halloween - i buli Én Sally - nek öltöztem (Karácsonyi lidércnyomás)
Nálunk az osztályban volt Halloween - i buli Én Sally - nek öltöztem (Karácsonyi lidércnyomás)
2013. október 31. 19:32
x Maite_Sandra xanxious kitty |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.01.10. Hozzászólás: 3074 Csatolások: 76 Azonosító: 143003 offline |
Nagyon jó cikk lett. (:
2013. október 31. 19:35
ByellaTrIxvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.04.04. Hozzászólás: 379 Csatolások: 0 Azonosító: 172608 offline |
én szombaton tartottam egy amolyan halloween bulit, és az Interjú a vámpírral filmet néztük meg. az egyik lány végig kockult, a többiek meg beszélgettek, én ordibáltam hogy maradjanak már csöndbe mer apám 5 órán át szórakozott azzal hogy kiírja cd-re. de azért alapjában véve jól sikerült a buli. imádom a halloweent, olyan.. nem e világi
2013. október 31. 19:46
Lexiii, nagyon precízek a cikkeid!
Valamiért nagyon szeretem az október vége - november eleje időszakot, és az ekkorról származó emlékképek sokkal mélyebb nyomot hagynak bennem, tippem sincs, miért. Évről évre csak hüledezem, hogy úristen, megint egy pillanat alatt eltelt 365 nap...
Valamiért nagyon szeretem az október vége - november eleje időszakot, és az ekkorról származó emlékképek sokkal mélyebb nyomot hagynak bennem, tippem sincs, miért. Évről évre csak hüledezem, hogy úristen, megint egy pillanat alatt eltelt 365 nap...
2013. október 31. 19:48
chelseagirl18White Wave™ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.03.21. Hozzászólás: 3016 Csatolások: 311 Azonosító: 123303 offline |
Érdekes cikk lett. Sosem hallottam még a töklámpás eredetéről.
2013. október 31. 19:53
Misaodracarys™ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.10.11. Hozzászólás: 2123 Csatolások: 689 Azonosító: 161943 offline |
Az előbb kopogott egy rakás gyerek édességért,de sajnálatos módon közölnöm kellett,hogy mind elfogyott. Ki nem állhatom ezt az ünnepet. Egy kifogás,hogy kölykök éjfélig kint szaladgáljanak kéregetni. Pedig anno még én is sportszerűen csináltam akkori barátnőimmel minden évben.
2013. október 31. 19:55
PöttömkeMiss Brightside |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.10.05. Hozzászólás: 5011 Csatolások: 14884 Azonosító: 161655 offline |
Valahol már kifejtettem mekkora baromságnak tartom a Halloween-t. Konkrétan nem magával a hagyománnyal van bajom. Az amcsiknál, és az angolszász országokban ugyanolyan ünnep. De Nekünk Magyaroknak miért kellene átvennünk Tőlük? Így is sok mindent majmolunk onnan. És egyébként sem érdekli a hamburgerzabálókat egy Magyar ünnep sem. Így hát Én is teszek a hagyományaikra. Ha megemlékeznek egy Magyar ünnepről változik a véleményem, de addig Én minden ilyen dologból kimaradok.
1 felhasználónak tetszik:
Beyla
2013. október 31. 20:20
Nagyon érdekes cikk lett! A töklámpás legendáját viszont már hallottam.
2013. október 31. 20:21
Nagyon érdekes cikk! Eddig még nem ismertem a töklámpás eredetét. Mondjuk én szeretem a Halloween-t, nekem tetszenek ezek a szokások.
2013. október 31. 20:40
Nagyon jó, érdekes cikk lett; gratulálok az írónak!
2013. október 31. 20:42
Omega0402ChäneŁ™ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.04.05. Hozzászólás: 856 Csatolások: 407 Azonosító: 199524 offline |
Én azt szeretem a Halloweenban, hogy érdekes töklámpásokat alkotnak. Szerintem nem kellene ezt bevezetni Magyarországon, mert itt utánna Halottak napja és Mindenszentek van. Szerintem nem egy vidám esemény tartozik ide , de ez csak az én véleményem! Angliában és Amerikában pedig ez az ünnep nagyon jó. A Hagyományok is tetszenek, mert érdekesek, és kreatívak!
2013. november 01. 07:30
RutaPrimroseLove |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.05.17. Hozzászólás: 697 Csatolások: 5 Azonosító: 202135 offline |
Jó cikk lett!
2013. november 01. 08:58
Mercédesz Mártonvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.02.06. Hozzászólás: 193 Csatolások: 0 Azonosító: 195507 offline |
Jó cikk,nagyon jó cikk!ÉN IMÁDOM A HALLOWEENT!!!!!!!!!!Tegnap meg is ünnepeltem,az egész házat kidekoráltam
2013. november 01. 10:10
Fozi DodiForthePolarbears |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.08.25. Hozzászólás: 1396 Csatolások: 224 Azonosító: 133896 offline |
Utálom a Halloweent -.-
Nem is magával az ünnepel van bajom, hanem, hogy Magyarországon ezt ennyire pártolják, és összetévesztik a mindenszentekkel. Azt meg pláne borzasztónak találom, hogy valaki 31-én ünnepli ezt az egyébként sem magyar ünnepet, de a halottak napját és a mindenszenteket kvázi fel se fogja. Nem értem az ilyen embereket.
De tiszteletben tartom,azt is ha valaki ezt szereti, vagy akár hagyományból el is megy cukrot gyűjteni vagy tudom is én. Én azért katolikus létemre nem pártolom ezt az amúgy is vallásellenes ünnepet.
Szóval nem azt mondom, hogy ne szeressük, de ne felejtsük el honnan is ered és hogy miféle múltbeli dolgok kapcsolódnak hozzá!
Nem is magával az ünnepel van bajom, hanem, hogy Magyarországon ezt ennyire pártolják, és összetévesztik a mindenszentekkel. Azt meg pláne borzasztónak találom, hogy valaki 31-én ünnepli ezt az egyébként sem magyar ünnepet, de a halottak napját és a mindenszenteket kvázi fel se fogja. Nem értem az ilyen embereket.
De tiszteletben tartom,azt is ha valaki ezt szereti, vagy akár hagyományból el is megy cukrot gyűjteni vagy tudom is én. Én azért katolikus létemre nem pártolom ezt az amúgy is vallásellenes ünnepet.
Szóval nem azt mondom, hogy ne szeressük, de ne felejtsük el honnan is ered és hogy miféle múltbeli dolgok kapcsolódnak hozzá!
1 felhasználónak tetszik:
Beyla
Emma Stone leborotválta a haját
Emma Stone leborotválta a haját
Borotvált fejjel debütált egy SNL partin.
Selena Gomez: "Nem érdekel, hogy nem nézek ki piszkafának"
Selena Gomez: "Nem érdekel, hogy nem nézek ki piszkafának"
Kiosztotta a kommentelőket.
Újabb nyomot találtak Liam Payne halálának ügyében
Újabb nyomot találtak Liam Payne halálának ügyében
Újabb fejlemények történtek.
Ezért árulta el Shawn Mendes, hogy majdnem apa lett
Ezért árulta el Shawn Mendes, hogy majdnem apa lett
Elmesélte, miért árulta el.
Ariana Grande Instagramon is felvállalta új szerelmét
Ariana Grande Instagramon is felvállalta új szerelmét
Hivatalosan is felvállalta.