Mint ismeretes, novemberben végleg pontot tettek Poirot történeteinek végére, az ITV ugyanis leadta a kultikus széria befejező epizódját. Suchet pedig könyvet írt a búcsú alkalmából.
A teljes cikkhez kattints ide!
Már most nagyon sikeres a Poirot és én
2013. december 02. 20:49
Sally SparrowLondonb*zi chenoista |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 10.05.26. Hozzászólás: 10970 Csatolások: 8081 Azonosító: 128114 offline |
2013. december 02. 21:01
mind1nekedA Starity macskásnénije^^ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.01.22. Hozzászólás: 5547 Csatolások: 0 Azonosító: 194508 offline |
Nagyon elmennék. I ♥ Poirot!
2013. december 02. 21:18
selena gomez fan22Mad Hatter |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.08.21. Hozzászólás: 1097 Csatolások: 6 Azonosító: 209928 offline |
az meg mi a franc?
2013. december 02. 21:28
AmyTurnervisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.12.11. Hozzászólás: 278 Csatolások: 0 Azonosító: 165135 offline |
Idézet (selena gomez fan22 @ 2013.12.02. 21:18)
az meg mi a franc?
Újabb értelmes kérdés... Ha nem tudod, Google a barátod.
Ami a cikket illeti: gratulálok, Sally, klassz lett! Emlékszem, kiskoromban mindig Apukámmal néztem a Poirot-filmeket, imádtam őket. Ha lesz végre időm, leülök és végignézem az összes részt, ami kimaradt, és remélhetőleg sikerül elolvasnom a könyveket is hamarosan. David hasonlata a pókkal tetszik, igaza van.
2013. december 02. 21:53
Pinkie Pieúj tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.09.23. Hozzászólás: 51 Csatolások: 0 Azonosító: 212350 offline |
Jajj, de imááááádom a Poirit. Én anyukámmal néztem. Régen írtóztam a krimitől, de ezzel annyira megszerettem. Ilyen régenlett volna? David Suchet, hogy megöregedett
2013. december 03. 02:25
Imádom Agatha Christie könyveit és a belőle készűlt filmeket is mint például Miss Marple történeteit vagy mint például Poirot. David Suchet remek színész és tökéletesen alakította a szerepet
2013. december 03. 06:50
Én is imàdom Agatha Christin könyveit, de az azalapján készült sorozatok közül a Miss Marple a kedvencem, de azért biztosan ebböl a sorozatból is fogok majd 1-2 részt látni
2013. december 03. 07:23
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 10.05.26. Hozzászólás: 10970 Csatolások: 8081 Azonosító: 128114 offline |
Idézet (ItsLovee @ 2013.12.03. 06:48)
Hogy a búcsú könnyebb legyen és hogy a rajongók se maradjanak megválaszolatlan kérdések nélkül, a színész újságíró barátjával közösen úgy döntöttek, hogy tollat ragadnak és megírják Poirot történetét úgy, ahogyan az őt életre keltő David Suchet megélte azt az elmúlt rendkívül termékeny 25 év során.
Leszokhatnál erről a "cikkből kimásolunk egy részletet" dologról, nagyon idegesítő. Hozzászólásgyűjtőnek tűnsz, vagy ha már idézel, akkor tedd idézőjelbe és reflektálj is a részletre, úgy szokás.
Idézet (ItsLovee @ 2013.12.03. 06:50)
Én is imàdom Agatha Christin könyveit, de az azalapján készült sorozatok közül a Miss Marple a kedvencem, de azért biztosan ebböl a sorozatból is fogok majd 1-2 részt látni
És melyik Marple? Az újabbak, vagy a korábbi(ak)? Az új Marple történetek nem nagyon regényhűek, Marple teljesen más karakter, mint amit Agatha egykor kitalált. Arról nem is beszélve, hogy olyan történetekbe is beépítették az idős hölgyet (a Geraldine és Julia érára gondolok most), amikben eredetileg nem is szerepelt...
Na nem mintha a Poirot feldolgozások mindig mindenben annyira visszaadnák az eredetit, de Suchet alapjáraton kiválóan oldotta meg a feladatot, feledtetve ezzel sok minden mást. Az utolsó évad például közel 50%-ban nagyon el lett rugaszkodva a könyvektől. Ami szerintem nem feltétlenül baj, de a fanatikus Christie rajongók háborognak miatta folyamatosan.
1 felhasználónak tetszik:
AmyTurner
2013. december 04. 13:37
Nem hiszem el, nem hiszem el, nem hiszem el!
Az előbb intéztem el, hogy birtokomban lehessen egy, Mr. Suchet által dedikált Poirot and me példány. I'm so excited, I'm so excited!
Az előbb intéztem el, hogy birtokomban lehessen egy, Mr. Suchet által dedikált Poirot and me példány. I'm so excited, I'm so excited!
1 felhasználónak tetszik:
menthol
2013. december 09. 17:13
Idézet (Sally Sparrow @ 2013.12.04. 13:37)
Ó, a mázlista.
Nagyon szívesen olvasnám a könyvet, remélem egyszer majd valaki lesz olyan jó hozzánk, hogy lefordítja. Az pedig nagyon tetszik nekem, hogy David mennyire ragaszkodik és mennyire szereti a kis belga karakterét. Nem sok olyan színész van, aki ilyen szinten képes beleélni magát egy szerepbe.
Az újabb fantasztikus cikkért pedig megint csak köszönet Sally.
2013. december 10. 07:34
Idézet (Mizi @ 2013.12.09. 17:13)
Ó, a mázlista.
Nagyon szívesen olvasnám a könyvet, remélem egyszer majd valaki lesz olyan jó hozzánk, hogy lefordítja. Az pedig nagyon tetszik nekem, hogy David mennyire ragaszkodik és mennyire szereti a kis belga karakterét. Nem sok olyan színész van, aki ilyen szinten képes beleélni magát egy szerepbe.
Elvileg már megvan a könyv, 1 - 1,5 hét múlva pedig meg is kapom, ha minden igaz. Nagyon boldog vagyok, Suchet az egyik legnagyobb kedvencem és fantasztikus, hogy az a megtiszteltetés érhet, hogy egy kézjegye nekem is meglesz.
Úgy tudom, hogy a Poirot és én érkezik Magyarországra is. Valamikor a jövő év folyamán akarják kiadni. Szóval aki el szeretné olvasni, lesz rá lehetősége itthon is.
David igazi színész, kaméleon a pasas. Én még nem láttam őt semmiben rossznak. Mindig megtalálja a megfelelő frekvenciát a neki szánt karakterrel. Poirot pedig már 25 éve az élete része, nem csodálom, ha megszerette. Poirot ráadásul igazán szerethető figura, legalábbis számomra biztosan. Az, hogy különc és kicsit háklis, az nem probléma, már csak azért sem, mert én is ilyen vagyok.
A cikket pedig nagyon szívesen. Igyekszem az értékes, de mellőzött hírességeket reklámozni itt, ha már más nem nagyon teszi.
Itt egy kép a tegnapi dedikálásról.
2013. december 10. 17:37
Idézet (Sally Sparrow @ 2013.12.10. 07:34)
Elvileg már megvan a könyv, 1 - 1,5 hét múlva pedig meg is kapom, ha minden igaz. Nagyon boldog vagyok, Suchet az egyik legnagyobb kedvencem és fantasztikus, hogy az a megtiszteltetés érhet, hogy egy kézjegye nekem is meglesz.
Úgy tudom, hogy a Poirot és én érkezik Magyarországra is. Valamikor a jövő év folyamán akarják kiadni. Szóval aki el szeretné olvasni, lesz rá lehetősége itthon is.
David igazi színész, kaméleon a pasas. Én még nem láttam őt semmiben rossznak. Mindig megtalálja a megfelelő frekvenciát a neki szánt karakterrel. Poirot pedig már 25 éve az élete része, nem csodálom, ha megszerette. Poirot ráadásul igazán szerethető figura, legalábbis számomra biztosan. Az, hogy különc és kicsit háklis, az nem probléma, már csak azért sem, mert én is ilyen vagyok.
A cikket pedig nagyon szívesen. Igyekszem az értékes, de mellőzött hírességeket reklámozni itt, ha már más nem nagyon teszi.
Akkor karácsonyra már nagy valószínűség szerint meg is érkezik. Nem rossz ajándék az már egyszer biztos.
Ó, ezt örömmel hallom, akkor majd amint lehet elő is rendelem.
Én még a Poirot filmeken kívül csak egy-két filmben láttam feltűnni kisebb szerepekben, de még azokból is látszott, hogy nagyon ért a színészethez.
Régebben bennem is volt ilyen szándék, hogy a kevésbé ismert emberekről írjak, de rájöttem, hogy a cikk írás nem az én műfajom, azonkívül engem hihetetlenül fel tudnak húzni a szűk látókörű emberek...
Jaj az a mosoly olyan aranyos, már a filmek során is felfigyeltem rá, hogy milyen édes a mosolya.
2013. december 10. 17:44
mentholkiller queen |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.07.16. Hozzászólás: 5095 Csatolások: 183 Azonosító: 206342 offline |
Idézet (Sally Sparrow @ 2013.12.04. 13:37)
Wow, de jó neked!
Imádom Poirot, a könyveket és a sorozatot egyaránt. David Suchet fantasztikus színész, tökéletesen alakította Poirot szerepét.
2013. december 11. 07:33
Idézet (Mizi @ 2013.12.10. 17:37)
Akkor karácsonyra már nagy valószínűség szerint meg is érkezik. Nem rossz ajándék az már egyszer biztos.
Én még a Poirot filmeken kívül csak egy-két filmben láttam feltűnni kisebb szerepekben, de még azokból is látszott, hogy nagyon ért a színészethez.
Régebben bennem is volt ilyen szándék, hogy a kevésbé ismert emberekről írjak, de rájöttem, hogy a cikk írás nem az én műfajom, azonkívül engem hihetetlenül fel tudnak húzni a szűk látókörű emberek...
Jaj az a mosoly olyan aranyos, már a filmek során is felfigyeltem rá, hogy milyen édes a mosolya.
Igen, elvileg ide kell érnie Karácsonyig. Bár állítólag feladást követő 10-14 munkanap, mire Londonból ideér, de hát majd csak befut. Az lenne az abszolut poén, ha 24-én délelőtt becsengetne vele a postásbácsi.
Lehet, hogy én is megveszem majd magyarul is, attól függ, mennyiért akarják osztogatni idehaza. Legfeljebb megvárok egy kiadós leárazást és majd akkor... Azért 40% kedvezmény mégis csak 40%.
Én rákattantam Mr Suchet-re és elkezdtem levadászni a filmjeit. De a koraiakat is. Sajnos nem minden beszerezhető, de amit megtaláltam, mindent próbálok begyűjteni. Sokat láttam már és sokat még nem, de én még tényleg nem láttam őt ugyanolyannak.
Én szeretek írni, egy időben zsurnalisztának is készültem, de aztán le is tettem róla, meg nem is kerültem be arra a szakra. Utóbbit egyáltalán nem bánom, előbbi szenvedélyemet meg kiélhetem itt. A bulvártól egyébként felfordul a gyomrom, ez volt az egyik ok, hogy letettem arról, hogy újságírónak álljak. Nekem nincs gyomrom mások magánéletében vájkálni, kitalálni dolgokat, meg semmitmondó hülyeségeket írogatni. Plusz ha már cikk, legyen kövér. Ha tehetem, nagy lélegzetvételű szövegeket hozok össze, az ilyen pár soros cikkek annyira nem jelentenek kihívást. Sőt, szerintem olyat majdnem bárki tud írni. De nem akarok ezzel senkit megsérteni, úgyhogy nem megyek bele a részletekbe.
És egyébként amit a szűk látókörű emberekről írtál: egyetértek. Maximálisan. Én is kiakadok, amikor a sokadik kommentben írja le valaki, hogy nem tudja, ki ez,
Suchet mosolya nagyon édes valóban, meg ahogy tud nézni azokkal a csodaszép, nagy barna szemeivel... Hát helyben elolvadok tőle.
2013. december 18. 08:03
Ha valakit esetleg érdekel, akkor felfedeztem, hogy a Bookline oldalán megrendelhető a könyv - angolul.
Ezen kívül a minap rábukkantam egy nagyon-nagyon kínos blogbejegyzésre. Pontosabban a blogbejegyzésben idéztek egy beszámolót. Egy magyar srácét, aki személyesen ott volt a december 9-én lezajlott dedikáláson. Nagy rajongónak vallja magát az illető, ehhez képest Poirot-ot lefranciázza (?!), de ha ez nem lenne elég, arra képtelen, hogy az egyik - állítólagos - kedvenc sorozatának szereplőit beazonosítsa. Nagyban újságolta, hogy a dedikáláson Suchet mellett ott volt Hugh Fraser (Hastings) is. Nagyon nem esett le neki, hogy az nem Hugh... Hanem a könyv társszerzője, Geoffrey Wansell, aki nem mellesleg egyáltalán nem hasonlít Hugh Fraserre...
De a dedikált könyvével meg a közös fotóval eldicsekedett... Szerintem ő nem rajongó, csak autogram/hírességvadász (hiába tagadja), aki pózol meg dedikációkat szed össze és villog az ismerősök meg ismeretlenek előtt.
Amúgy lehetne még sorolni 1-2 bakit részéről. Például még le is felügyelőzte Poirot-ot. Aki mint ismeretes, nem rendőr, hanem nyugdíjas, és mellécash-ként magánnyomoz. A felügyelő az Japp... Na mindegy...
Ezen kívül a minap rábukkantam egy nagyon-nagyon kínos blogbejegyzésre. Pontosabban a blogbejegyzésben idéztek egy beszámolót. Egy magyar srácét, aki személyesen ott volt a december 9-én lezajlott dedikáláson. Nagy rajongónak vallja magát az illető, ehhez képest Poirot-ot lefranciázza (?!), de ha ez nem lenne elég, arra képtelen, hogy az egyik - állítólagos - kedvenc sorozatának szereplőit beazonosítsa. Nagyban újságolta, hogy a dedikáláson Suchet mellett ott volt Hugh Fraser (Hastings) is. Nagyon nem esett le neki, hogy az nem Hugh... Hanem a könyv társszerzője, Geoffrey Wansell, aki nem mellesleg egyáltalán nem hasonlít Hugh Fraserre...
De a dedikált könyvével meg a közös fotóval eldicsekedett... Szerintem ő nem rajongó, csak autogram/hírességvadász (hiába tagadja), aki pózol meg dedikációkat szed össze és villog az ismerősök meg ismeretlenek előtt.
Amúgy lehetne még sorolni 1-2 bakit részéről. Például még le is felügyelőzte Poirot-ot. Aki mint ismeretes, nem rendőr, hanem nyugdíjas, és mellécash-ként magánnyomoz. A felügyelő az Japp... Na mindegy...
2014. szeptember 11. 07:29
Szeptember 15-én jelenik meg magyar nyelven a könyv! Méghozzá az Akadémiai Könyvkiadó gondozásában.
Kapcsolódó sztárok
Saoirse Ronan megjegyzésétől megfagyott a levegő a stúdióban
Saoirse Ronan megjegyzésétől megfagyott a levegő a stúdióban
A színésznő riposztja meglepte a férfi vendégeket.
Shawn Mendes meglepő dolgot árult el a szexualitásáról
Shawn Mendes meglepő dolgot árult el a szexualitásáról
Ilyen megjegyzésre nem sokan számítottak tőle.
"Nem hittem el" - Perrie Edwards is nyilatkozott Liam Payne haláláról
"Nem hittem el" - Perrie Edwards is nyilatkozott Liam Payne haláláról
Az énekesnőt nagyon szíven ütötte.
Szakított Channing Tatum és Zoe Kravitz
Szakított Channing Tatum és Zoe Kravitz
Véget ért a kapcsolatuk.
Újra kellett éleszteni: Liam Payne korábban többször is túladagolta magát
Újra kellett éleszteni: Liam Payne korábban többször is túladagolta magát
Még több megrázó információ derült ki róla.