Idézet (Grace Benning @ 2013.12.03. 14:40)
Ismétlem a kérdést, ezúttal bővebben: az, hogy semmi konkrét nem látszik, az mentség? Az rögtön felment mindenkit a morális felelősség alól, hogy nem osztunk meg ilyet sehol se, privátban tartjuk, mert ezeknek az embereknek családjuk, barátaik voltak, akik őszintén gyászolnak most és nem akarják, hogy mindenki ilyen képeket meg videókat nézegessen meg osztogasson a neten? Hol a kegyelet? A személyiségi jogok tiszteletben tartása? Az ember nem csinál ilyet, alapvetően. Én értem, hogy ez egy térfigyelő kamera műve, de ez is csak a rendőrségre tartozik, csatolják az aktához és szevasz. Mit kell boldog-boldogtalannak ezt bámulnia? És egyébként éppen elegen kapták elő a mobilt és csináltak erről felvételeket, éppen elegen ahhoz, hogy felforduljon a gyomrom tőlük...
Elfogadom az álláspontodat, de követve a logikádat, ha katasztrófa sújtja bármelyik ország bármely részét, ne készüljön róla felvétel!
Teszem fel, hurrikán, szökőár csap le valahol a világon - ott nem egy ember hal meg, nem kettő, mégse hőbörög senki a videók alatt, hogy megsérti a személyi jogokat, vagy a családnak rosszul esik. Ott magától értetődik, hogy jelen van a sajtó, a média, itt meg egy francos térfigyelőkamera "vette" az egészet, és semmi bizonyíték arra, hogy ez az a baleset (csak a hír maga), mert amúgy semmit se látni konkrétan rajta.
Én így vélekedem erről a videóról.