Idézet (Kazuo @ 2013.12.30. 09:14)
Jaj, de kell nevetnem itt egy-két tagon, istenem.
Azt se tudom, hogy hol kezdjem, annyi minden megfogalmazódott bennem egy-egy komment olvasása közben. Lássuk, csak.
Először is: észrevettem, hogy akárhányszor megjelenik egy olyan cikk, amely nem dícséri az egekig ezt a drágalátost, hanem inkább a negatívabb oldalát mutatja be, az már rögtön támadó jellegű és fikázó cikknek van elkönyvelve. Esküszöm, nem volt olyan negatív (nevezzük így, mindenki érti, hogy nem arról szól, hogy Grammy-díjat kapott - jézusom, minek is feltételezek ilyeneket
) Lorde cikk, amelyben ne láttam volna egy-két mindenttudó fan vádaskodását, hogy az író csak kitalálta és hogy mennyire elfogult a """hírességgel""" szemben. Mintha görcsösen nem akarnák elfogadni azt, ami a cikkben le van írva, hanem azt próbálják bizonygatni, hogy az ő kis kedvencük milyen kis tökéletes az ő 17 évével. Ez a csajszi egy """világhírű""" """dalt""" (nálam nem itt kezdődik egy világhírű dal, de ebbe most ne menjünk bele, mert még a fejemhez lesz vágva, hogy mennyire rossz a zenei ízlésem és hogy bújjak el) dobott piacra és az emberek nagy része komálta, oké. De mifene már ez, hogy azt hiszi, hogy ő már nagy énekesnő? Ő is egy tipikusan süllyesztőre ítélt sztárocska, akit futtatnak majd 1-2 évig, azután eltűnik a semmibe. Komolyan, már kezd lesüllyedni egy Justin Bieber cikk szintjére, ahol a fanok dettó ugyanilyenek: "Ez hazugság, a cikkíró annyira unatkozott, hogy csak kitalálta az egészet.". Really? Mondjuk van benne valami, hiszen Justin Bieber visszavonul és az ő rajongóinak az agymenéseiből nem fogunk kapni egy ideig - hála a magasságos jó Istennek! - és kell az utánpótlás.
Másodszor: én semmiféle elfogultságot nem fedeztem fel ebben a cikkben. Rengeget cikket olvastam már eddig és nemcsak ezen az oldalon! Nagyon jól tudom, mit jelent az, hogy valaki fikázó hangnemben ír - még mielőtt jönnétek, hogy francot se tudok semmiről. Ha valóban támadó jellegű megjegyzéseket akart volna legépelni az író, akkor ilyesmi dolgok fordultak volna meg a szövegben (amit én írtam hozzá, aláhúztam. Ez csak egy példa, így hirtelen találtam ki.):
"Pár napja rusnyának vallotta és a Gyűrűk ura-filmek hobbitjához, Gollumhoz hasonlította magát. Lássuk be, nem sokat tévedett a hölgyemény.". Szóval miről beszélünk? Ez már egy tipikusan a fanok által bemagyarázott dolog, hogy az ő kis """énekesnőjükről""" mindenki, aki nem szereti, csak negatív hangnemben tud írni. Térjetek már észhez, könyörgök. Jaa, azt hiszem, leesett így hirtelen a tantusz: szóval ez a probléma? Ti a nyers igazságot már egyenlővé teszitek az elfogult, fikázó hangnemmel? Most már így minden világos számomra.
Harmadszor: megengeded compromise, hogy idézzem az ide írt kommented egyik mondatát?
"Én a saját kedvenceimet is tudom szidni, sőt." Most már úgy vélem, hogy megint jogosan vetődik fel az a kérdés, hogy akkor mégis mi a túróról beszélünk? Bosszúhadjáratot akar indítani? Ez most komoly?
Hamarosan már ti akartok bosszúhadjáratot indítani compromise ellen, csak még nincs meg az elegendő újonckatona vagy mifene.
Már hallom, amint ássátok a lövészárkokat és megtárgyaljátok a haditervet. Minden egyes nap erősödik az a hitem, hogy a Lorde-rajongók nagy része nem normális.
Negyedszer: Appalache, hidd el, hogy francot se fogsz megtudni a cikkíróról a cikkei és a kommentjei alapján. Ez is egy elfuserált pszichológiai elmélet, hogy bárkit meg lehet ismerni az írása vagy a rajzai alapján. Ne akarj te semmit se jobban tudni nála, rendben? Már rég átmentél a nevetséges mindenttudó hercegnő határán.
Egyébként is ha valóban ilyen elfogult hangvételű lenne a cikk, akkor nem gondoljátok, hogy a hírszerkesztők már rég a kukába vágták volna? Persze, aranyszabály: először vond kétségbe a szerző munkáját, majd a hírszerkesztőkét.
Na, jó, ez már háború lett, úgy látom. Eddig igyekeztem úgy fogalmazni, hogy senkit ne sértsek meg, mert nem az a célom, és én se akarok céltáblává válni, kinek jó az? Eléggé megdöbbentett, és megmondom őszintén, fel is mérgesített (ha ez volt a célod, örülj nyugodtan, elérted), hogy személyes támadást intéztél felém. Nevetséges mindentudó hercegnő?
Már ezerszer leírtam, és magamat ismételgetem, de dögöljek meg, itt úgy tűnik senki nem tud szemfedő nélkül olvasni.
Na hadd mondjak valamit. Pár dolgot.
Miért védem? Miért akadok ki? Hát azért, mert mivel a kedvencem, EVIDENS a fenébe is, hogy többet tudok róla, mint az, aki nem bírja! Miért, te követed és mindent pontosan tudsz tudomisén Justin Bieberről? Ugye, hogy nem? Én látogatom Lorde twitterér, tumblr-jét, nem folytonosan, nem vagyok kib@szott megszállott, de mégis tudom, mit mond és mit csinál, mert veletek ellentétben veszem a fáradságot, és utánanézek. Ha érdekel valami (és titeket érdekel Lorde, hiszen írtok róla), akkor én általában utánajárok a starity-n leírt dolgoknak, mert, mint ugye Beyla írta nemrégiben, ez egy bulvároldal, tehát nem szabad elhinni a nagy részét, ami le van írva (bár ti azért elhiszitek a Lorde-os híreket, de na...). Nem akarok feleslegesen utálni valakit. A legtöbb "nyilatkozata", amit (megint ismétlek) nem úgy adott ki a száján, hogy megkeresett egy nyamvadt újságírót, hanem interjú keretei között kérdezték, és ha a fordítónak annyi esze nem volt, hogy azt tudja, hogy a külföldi cikkek nyilván csak a szaftos részletet emelik ki, botránykeltés céljából, akkor gratulálok. Ezzel viszont bizonyítja, hogy tulajdonképpen örül a pletyka negatív mivoltának, ráadásul nem is alapos "újságíró". Tudom-tudom, starity, ezek szerint csak én vagyok akkora sznob, hogy ha csinálok valamit, azt tisztességesen csinálom. Lorde Lana Del Reyt nem fikázta, már írtam máshol, az 1D-s dolog megint hülyeség, mert a koncertjükön is volt, a Tayloros kijelentést pedig megmagyarázta tumblr-ön és bocsánatot is kért a nyerssége miatt. A Hayley-ügy meg csontvelőig lett magyarázva, mekkora hazugság. Én vagyok elvakult? Szerintem meg ti. Az nem kritika, hogy (megint magamat ismétlem) fröcsögtök jobbra meg balra, káromkodva. Az ilyet nem tartom véleménynek, esztétikusan is lehet fogalmazni, vegyük már a fáradságot, nem leszel attól viccesebb, hogy alpári módon írsz, nem leszel különb az egymondatos kommentelőktől. Van itt olyan, aki értelmesen le tudta írni, hogy neki nem szimpatikus, mert nem az ő stílusa a zenéje. Nem rögtön azzal jött, hogy egy világnagy f.s. Ami ugyebár (ó, ismétlés) arra utal, hogy aki szereti a zenéjét, annak nincs füle, sem zenei érzéke. Magyarul: nem mutattok tiszteletet.
Megint mondom: NEM ÉRDEKEL, hogy nem szeretitek a csajt, de annyira hülye indokaitok vannak, hogy elképesztő, vérlázító, satöbbi. Mutatok példát, jó? Azt írtad: "azt hiszi, hogy ő már nagy énekesnő". Az előző bekezdésben rávilágítottam, hogy ennek nincs semmi alapja, mert bár nem lehet feltétlenül szimpatikus a "nyilatkozatai" alapján, de ezen csuda nyilatkozatok legnagyobb része koholmány. Engedd, hogy "rajongóként" jobban tudjam, és megvédjem őt, ezen legyetek szívesek, ne csodálkozzatok, természetes folyamat. Te is biztos kívül-belül ismered a youtube-osokat, nem esne rosszul, ha minden hülyeséget összehordanának róluk, és egy csomóan megutálnák őket alaptalanul? Ismételten: ne legyünk álszentek!
Azt meg ne magyarázd nekem, légy szíves, hogy hogyan nem fogok compromise-ról vagy bármely fórumtagról megtudni semmit. Érdeklődöm a pszichológia iránt, pszichológus is akartam lenni, még most is szeretnék, csomó ilyen könyvet olvasok, úgyhogy tudom, miről beszélek. A compromise egy felhasználónév, egy internetes személy, róla beszéltem, hogy meg tudom ismerni a kommentek alapján, nem a valódi egyénről, akit a név rejt. Mindenki annak tetteti magát interneten, aminek akarja. Megcáfolásra meg van lehetőség. Az eddigi Lorde-vonatkozású cikkek alá csupa negatív dolgot írt, ami -megint- NEM BAJ, de így nyilván tudom most már, hogy nem szereti őt, de akkor megint ott vagyunk, ahol a part szakad, az alapkérdésnél: miért írsz cikket, ha elfogult vagy véleményben? A hírszerkesztős dologba pedig én nem folyok bele, nincs kedvem semmiféle összeesküvés-elmélethez, ezzel a résszel nem is értettem egyet. Szóval, simán kialakult egy kép a kommentek alapján, mint ahogy nektek az, hogy én egy elvakult, mindentudó, nem normális Lorde-fan vagyok. Te is leszűrtél valamit rólam, Appalache-ről, igaz? Ennyire egyszerű. Tudom, nehéz lesz belátni, hogy esetleg nekem is igazam van, de csöppet sem gyengeség.
Szeretném, Kazuo, ha tudnád, hogy nem csak neked szól a válaszom, viszont eléggé megbántottál a stílusoddal, pedig nekem eddig nem volt célom személyesen megbántani senkit, és ezután sem lesz, nem tartom fairnek. Nem neveztelek titeket hülyéknek, vagy hogy nincs igazatok, pusztán csak... Lásd az eddigi kommentjeimet, meg a dolgokat itt föntebb. Megtudod, mi zavar.