Starity

Amőba falta fel a szemét, mert nem cserélt kontaktlencsét

17 oldal 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2014. július 15. 22:25 #181
hungergamesFan16
hungergamesFan16
aha
 
Státuszha nincs mit ennem akkor jóllakik a fantáziám
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 12.08.29.
Hozzászólás: 1616
Csatolások: 1
Azonosító: 185038
Offline offline
Ez érdekes, elég bizarr. Ilyenről, hogy szemfaló amőba, még nem hallottam. Szerintem észrevette a csaj, hogy valami nincs rendben, csak azt tette, amit sokunk. Megpróbált rá nem figyelni. Az emberek hajlamosak "elsunnyogni" a gondjaikat, mert félnek a diagnózistól, nem akarnak semmiféle kezelést, vagy ilyesmit. Legalább is nálam ez elég rendesen jelen van. A csaj azért nem vette észre a tüneteket, mert egyszerűen nem akarta észrevenni.
1 felhasználónak tetszik: Bátor Ventillátor
2014. július 15. 22:32 #182
Kiim
Kiim
 
StátuszThe toxicity of our city..
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 10.09.30.
Hozzászólás: 1079
Csatolások: 0
Azonosító: 135455
Offline offline
Idézet (Elody @ 2014.07.14. 22:49)
sokan kérdezik, hogy lehet, hogy nem irritálta a szemét meg nem volt neki kényelmetlen. na akkor elmagyarázom. egyszer egy barátom megitta őket a pohárból, gondoltam kipróbálom már, milyen, ha nem kell tartogatnom meg félnem, hogy elveszik a drága lencse a zűrös kollégiumban. nem olcsó és rossz dolog is, egyszerűen elég elkerülhetetlen (azóta nem vagyok kolis amúgy). én is és a régebbi koleszos ismerőseim is valamikor hónapokig ki se vesszük  a lencsét , gondoltam kipróbálom már, milyen. de amióta szárazabb a szemem, én inkább hetente hétvégére kiveszem, de nem ez a lényeg. eleinte én is csak el-elaludtam benne, furcsa volt, sokszor tényleg kényelmetlen is, de csepegtettem bele szemcseppet és mintha frissen tettem volna be. hozzászokott a szemem az én kis fura szokásomhoz...=p aztán egyre több időre bent hagytam végül már tényleg hónapokig. el is felejtettem, hogy nekem kontaktlencsém van, egyszerűen jó érzés volt minden macera nélkül tökéletesen látni, de ti, akik mondjuk jól láttok, ezt úgysem érthetitek meg, ne is akarjátok! teljesen felesleges azt mondani a lányra, hogy ostoba, mert nem az. ha kényelmetlen lett volna neki, szerintetek nem vette volna ki? épp ez az, hogy mintha ott sem lenne, kellemes volt, hogy lát rendesen összevissza tisztítgatás nélkül. lehet el is felejtette ő is. nekem meg szobatársaimnak is mondjuk mondták a többiek, hogy majd egybenő a szemünk a lencsével a végén meg megvakulunk stb, de nem igazán hallgattunk rájuk. májusban többször begyulladt a szemem (de csak mindig a jobb!) gondolom lejárt a lencse, mivel fél éves volt nekem is, ezért fogtam, kivettem 4 és fél hónap után először, csá, elmúlt a gyulladás. de vizsgámra visszatettem ugyanazt a lejárt 4 hónaposat mivel nem volt idő újat rendelni és én nem veszek fel szemüveget...semmi bajom nem lett. azóta mondjuk eldobtam. bár nem értek hozzá, milyen gyorsan terjednek ezek az amőbák, de nekem is furcsa, hogy mikor tükörbe nézett nem látta, hogy kezd gennyesedni meg elváltozni a szeme? kétlem, hogy akkor nem kezdett el kényelmetlen lenni...bár talán már késő volt. én sajnálom, mert a kényelmessége miatt egy kis figyelmetlenségből elvesztette a látását. még egyszer mondom, szerintem akik jól látnak rohadtul ne ítélkezzenek, sokkal nagyobb vétkek is vannak egy rohadt kontaktlencse bennhagyásánál, nem tudjátok, milyen rosszul látni, nekem speciel mindkét szemem 5.00 felett van, lencse nélkül engem biciklisek ütnének el, 3 méterre nem látok el tisztán, táblát nem lánék, a büfében a 20 centire lévő kaják árát sem, semmit (kipróbáltam).
az orvosok nagyon nagyon kontaktlencse ellenesek, én többel akartam tényleg rendesen, szakszerűen felíratni profibbat, de mindegyik ellenezte, ezért magamnak rendelem és kész. akkora biznisze van a szemüvegnek, a röhejesen drága keretek + lencse meg exták meg miegymás, annyi pénzt tudnak velük kaszálni, angymamám mindig mondja, hogy össze vannak ezek a szemorvosok köttetve velük nagyon szorosan, hogy mindenkit beszéljenek le a lencséről, mert az optikáknál úgy nem lesz kereset, nekem volt szemövegem is régen, direkt sz*rra csinálják őket, hogy állandóan viszegetni kelljen pénzért javítani meg még rá akarnak dumálni ilyen olyan tisztító szerekkel is, hát kösz. és még képesek elhitetni, hogy bazi nagy keret benne üveggel jól áll bárkinek is, mi sem lehet természetesebb, tényleg mellow.gif nem tudom, 
mi olyan nehézkes azon, hogy a szemetekbe nyúljatok, ennyit csak megér, hogy szépek legyetek és látszódjon a szemetek. és szemüvegbe tesizni életveszélyes! egyszer a fejemre esett a kosárlabda és elrepedt a szemüvegem, mikor a fejemen volt. tényleg kényelmesebb mint a lencse, tényleg. pedig akinek nagyon rossza  szeme, muszáj mindig valamit hordania, hogy lásson. pont hogy a szemüvegesek lustábbak és igénytelenebbek, mert ennyit nem képesek kezelni, a szemüveget felrakni az orrukra, csak ennyi megy, nehogy már több idő elmenjen bármire is még még véletlen a smink meg a szemünk is érvényesüljön. 
jöttek itt többen a szemműtéttel. higgyétek el, nagyon sokszor utánanéztünk, nekem 500.000 van félre téve a jövendő szemműtétemre, de csak 18 - tól lehet egyrészt, másrészt valóban vannak kockázatai. kérdezte itt valaki, miért nem műtette meg a szemét  a lány, ha már nem akart a lencsével vacakolni. szerintetek egy 23 éves egyetemistának ilyen drága dolgokra van pénze? a szülei meg gondolom pláne nem győzik küldeni neki a pénzt, nemhogy műtét. valamint. minél rosszabb valaki szeme, annál több az esély, hogy visszaromlik, jobb esetben hosszú idő elteltével esik vissza pár diopriát, rosszabb esetben rövid idő alatt visszaromlik akár 3-4-et is simán, pláne a mai világban, a sok ilyen meg olyan mű-energiatakarékos akármilyen sz*r izzók miatt, meg ugye a monitorok. szóval ez sem egy jó és biztos megoldás, távolról sem, nem kéne az észt osztani.


Az idejét sem tudom, mikor kommenteltem utoljára, de ezt nem tudom szó nélkül hagyni.
Nem is tudom mivel kezdjem..a műtét..Mamám 63 éves korában döntött úgy, hogy műtsék meg a szemét, ez 10 éve volt, köszöni szépen nagyon jól lát és nem romlott a látása azóta, persze fontos hogy milyen orvos végzi el a beavatkozást.(250 ezer ft volt) A másik..a szemüvegesek igénytelenek..miért? Hogy mondhatsz ilyet, őszintén?! Egyszerűen nem értem a gondolatmeneted, pedig általában értelmes hozzászólásaid szoktak lenni. Nem egy olyan embert ismerek, akinek egyáltalán nem bírja a szeme a lencsét ezért nem használja és van annyi esze, hogy ne kínozza vele magát csak azért mert mások szerint a szemüveg ciki és társai. Emellett sok olyan ember van, akinek kifejezetten jól áll a szemüveg, nemhogy ettől elveszne a szépsége.
A cikkhez is azért hozzászólnék; én úgy gondolom, nem hiába van felhasználási ideje, ugyanúgy ahogy a romlott, lejárt szavidejű dolgokat nem esszük meg úgy a lejárt lencsét sem használjuk. Pont ez a probléma, hogy sokan írjátok ' én eddig meg addig nem veszem ki' stb, a sajat látásotokkal játszotok és ezt lehet h most nem érzékelitek rossznak, de a későbbiekb
en lehet következménye mert a szem nagyon érzékeny és hosszútávon nem használ neki a folyamatos strapa. Ez az én véleményem, de mindenki a maga belátása szerint él/ teszi tönkre magát.
6 felhasználónak tetszik: Bátor Ventillátor, Szandi0820, Jolie_77, Beyla, Vivcsiiiihh, MadHatter
2014. július 16. 00:04 #183
- törölt felhasználó -    
Hááát én akkor is maradok a szemüvegemnél! Bár nekem 5.7 és 5.5 de akkor is jó a szemüveg ha odafigyelünk rá és kész smileeee.gif
2014. július 16. 00:17 #184
Queenie
Queenie
visszatérő vendég
 
StátuszPeople change. There’s no warning and they usually don’t care if it hurts you.
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 13.07.24.
Hozzászólás: 480
Csatolások: 747
Azonosító: 207046
Offline offline
6 hónapon keresztül? Úszás közben is? Nem csodálkozom, hogy ez történt vele. Azért sajnálom, de biztos elmondták neki, hogy mégis hogyan KELLENE használni a kontaktlencsét, mennyi ideig lehet bent, ilyesmik. Nem hiszem, hogy ne lett volna 5 perce, hogy kivegye este, reggel ugyan így 5 perc, hogy betegye a lencsét. (Van szemüvegem, tudom, hogy milyen, ha nem látsz jól. A nővérem kontaktlencsét használ, vágom miről van szó...)
2014. július 16. 00:49 #185
lola97122
lola97122
×Jigoku Shoujo×
 
Státusz"Ha kedves vagy másokhoz, akkor nem leszel az emberiség legalja."
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 11.01.21.
Hozzászólás: 3206
Csatolások: 685
Azonosító: 143769
Offline offline
Egy okkal több, hogy maradjak a szemüvegnél. wink.gif

Elody, neked legszívesebben írnék pár szívélyes sort (bocs), de Szandi0820 már megelőzött... smileeee.gif
2 felhasználónak tetszik: Szandi0820, Vivcsiiiihh
2014. július 16. 01:14 #186
Directioner_Anna
Directioner_Anna
új tag
 
StátuszBéke, szeretet, boldogság
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 13.08.29.
Hozzászólás: 56
Csatolások: 0
Azonosító: 210798
Offline offline
na akkor maradok a szemüvegnél biggrin.gif
2014. július 16. 07:53 #187
JBlover
JBlover
új tag
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 14.04.20.
Hozzászólás: 11
Csatolások: 0
Azonosító: 224581
Offline offline
Nekem pl. kontaklencsém van és az egy hónapig tartót két hónapon át horrdom mert így gazdaságosabb...
Szerkntem ha valaki kontaklencsét használ és ilyesmi történik vele abban közrejátszik a higénia is és én úgy gondolom hogy ha valaki nem veszi ki este a kontaklencsét az gusztustalan hiszen a shemnek valamikor szellőzni kell...
Ha valaki ki szeretné próbálni a kontaklencsét akkor semmi baj nincsen csak előtte végig kell hallgatni a szabályokat és be kell tartani!!!
1 felhasználónak tetszik: Vivcsiiiihh
2014. július 16. 08:25 #188
- törölt felhasználó -    
Idézet (Elody @ 2014.07.14. 22:49)
sokan kérdezik, hogy lehet, hogy nem irritálta a szemét meg nem volt neki kényelmetlen. na akkor elmagyarázom. egyszer egy barátom megitta őket a pohárból, gondoltam kipróbálom már, milyen, ha nem kell tartogatnom meg félnem, hogy elveszik a drága lencse a zűrös kollégiumban. nem olcsó és rossz dolog is, egyszerűen elég elkerülhetetlen (azóta nem vagyok kolis amúgy). én is és a régebbi koleszos ismerőseim is valamikor hónapokig ki se vesszük  a lencsét , gondoltam kipróbálom már, milyen. de amióta szárazabb a szemem, én inkább hetente hétvégére kiveszem, de nem ez a lényeg. eleinte én is csak el-elaludtam benne, furcsa volt, sokszor tényleg kényelmetlen is, de csepegtettem bele szemcseppet és mintha frissen tettem volna be. hozzászokott a szemem az én kis fura szokásomhoz...=p aztán egyre több időre bent hagytam végül már tényleg hónapokig. el is felejtettem, hogy nekem kontaktlencsém van, egyszerűen jó érzés volt minden macera nélkül tökéletesen látni, de ti, akik mondjuk jól láttok, ezt úgysem érthetitek meg, ne is akarjátok! teljesen felesleges azt mondani a lányra, hogy ostoba, mert nem az. ha kényelmetlen lett volna neki, szerintetek nem vette volna ki? épp ez az, hogy mintha ott sem lenne, kellemes volt, hogy lát rendesen összevissza tisztítgatás nélkül. lehet el is felejtette ő is. nekem meg szobatársaimnak is mondjuk mondták a többiek, hogy majd egybenő a szemünk a lencsével a végén meg megvakulunk stb, de nem igazán hallgattunk rájuk. májusban többször begyulladt a szemem (de csak mindig a jobb!) gondolom lejárt a lencse, mivel fél éves volt nekem is, ezért fogtam, kivettem 4 és fél hónap után először, csá, elmúlt a gyulladás. de vizsgámra visszatettem ugyanazt a lejárt 4 hónaposat mivel nem volt idő újat rendelni és én nem veszek fel szemüveget...semmi bajom nem lett. azóta mondjuk eldobtam. bár nem értek hozzá, milyen gyorsan terjednek ezek az amőbák, de nekem is furcsa, hogy mikor tükörbe nézett nem látta, hogy kezd gennyesedni meg elváltozni a szeme? kétlem, hogy akkor nem kezdett el kényelmetlen lenni...bár talán már késő volt. én sajnálom, mert a kényelmessége miatt egy kis figyelmetlenségből elvesztette a látását. még egyszer mondom, szerintem akik jól látnak rohadtul ne ítélkezzenek, sokkal nagyobb vétkek is vannak egy rohadt kontaktlencse bennhagyásánál, nem tudjátok, milyen rosszul látni, nekem speciel mindkét szemem 5.00 felett van, lencse nélkül engem biciklisek ütnének el, 3 méterre nem látok el tisztán, táblát nem lánék, a büfében a 20 centire lévő kaják árát sem, semmit (kipróbáltam).
az orvosok nagyon nagyon kontaktlencse ellenesek, én többel akartam tényleg rendesen, szakszerűen felíratni profibbat, de mindegyik ellenezte, ezért magamnak rendelem és kész. akkora biznisze van a szemüvegnek, a röhejesen drága keretek + lencse meg exták meg miegymás, annyi pénzt tudnak velük kaszálni, angymamám mindig mondja, hogy össze vannak ezek a szemorvosok köttetve velük nagyon szorosan, hogy mindenkit beszéljenek le a lencséről, mert az optikáknál úgy nem lesz kereset, nekem volt szemövegem is régen, direkt sz*rra csinálják őket, hogy állandóan viszegetni kelljen pénzért javítani meg még rá akarnak dumálni ilyen olyan tisztító szerekkel is, hát kösz. és még képesek elhitetni, hogy bazi nagy keret benne üveggel jól áll bárkinek is, mi sem lehet természetesebb, tényleg mellow.gif nem tudom, 
mi olyan nehézkes azon, hogy a szemetekbe nyúljatok, ennyit csak megér, hogy szépek legyetek és látszódjon a szemetek. és szemüvegbe tesizni életveszélyes! egyszer a fejemre esett a kosárlabda és elrepedt a szemüvegem, mikor a fejemen volt. tényleg kényelmesebb mint a lencse, tényleg. pedig akinek nagyon rossza  szeme, muszáj mindig valamit hordania, hogy lásson. pont hogy a szemüvegesek lustábbak és igénytelenebbek, mert ennyit nem képesek kezelni, a szemüveget felrakni az orrukra, csak ennyi megy, nehogy már több idő elmenjen bármire is még még véletlen a smink meg a szemünk is érvényesüljön. 
jöttek itt többen a szemműtéttel. higgyétek el, nagyon sokszor utánanéztünk, nekem 500.000 van félre téve a jövendő szemműtétemre, de csak 18 - tól lehet egyrészt, másrészt valóban vannak kockázatai. kérdezte itt valaki, miért nem műtette meg a szemét  a lány, ha már nem akart a lencsével vacakolni. szerintetek egy 23 éves egyetemistának ilyen drága dolgokra van pénze? a szülei meg gondolom pláne nem győzik küldeni neki a pénzt, nemhogy műtét. valamint. minél rosszabb valaki szeme, annál több az esély, hogy visszaromlik, jobb esetben hosszú idő elteltével esik vissza pár diopriát, rosszabb esetben rövid idő alatt visszaromlik akár 3-4-et is simán, pláne a mai világban, a sok ilyen meg olyan mű-energiatakarékos akármilyen sz*r izzók miatt, meg ugye a monitorok. szóval ez sem egy jó és biztos megoldás, távolról sem, nem kéne az észt osztani.


Ez most komoly? Hát nem tudom, hogy sírjak-e vagy nevessek. Először is, miért vagy úgy vele, hogy ha bent tartod hónapokig a lejárt lencsédet tisztítás nélkül, az jó? És aztán vissza is teszed, te jó ég. Én optikusnál vettem mindig a lencsémet, és minden egyes alkalommal elmondta, hogy minden éjjelre vegyem ki, a lejárt lencsét pedig ne hordjam túl. Kis könyvet is kaptam arról, hogy mit okozhat a túl hordott, tisztítatlan lencse. Neked marha nagy szerencséd volt, hogy nem lett komolyabb bajod, de a saját magad érdekében ne hord túl, bár kit érdekel, ha tönkre akarod tenni a látásod, akkor tedd. Nehogy tanulj más hibájából. Ez meg, hogy a szemüvegesek igénytelenek, hát lol. Vannak szép szemüvegek, rengeteg embernek jól is áll. És egyáltalán nem drágább mint a lencse, sőt. Egyszer megveszed, és ha vigyázol rá sokáig kihúzza, lencsét pedig vagy félévente vagy negyedévente venned kell, és a jó minőségű 20ezer forint felett van, a rosszabb pedig 7-8ezer. Nekem pedig sose próbálták eladni azt a szemüveget ami bénán áll, szóval olyan helyre kell menni ahol normális az eladó. Ja, és nekem 3 év után egy kis rész letört a szemüvegem szárából és ingyen csinálták meg. De mindegy is, nem kéne azt mondanod, hogy igénytelenek, mert nem az, sőt te vagy az amiért hónapokig hordod a koszos lejárt lencsédet.
5 felhasználónak tetszik: Bátor Ventillátor, Kiim, Szandi0820, Jolie_77, MadHatter
2014. július 16. 08:52 #189
AvrilSmile
AvrilSmile
 
Státusz"I have died everyday waiting for you"
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 14.05.17.
Hozzászólás: 926
Csatolások: 4
Azonosító: 226218
Offline offline
Ez azért elég durva. Ilyen embereknek kicsit nagy az ár a kontaklencséért, ahelyett, hogy elviselnének egy szemüveget.
2014. július 16. 08:53 #190
AvrilSmile
AvrilSmile
 
Státusz"I have died everyday waiting for you"
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 14.05.17.
Hozzászólás: 926
Csatolások: 4
Azonosító: 226218
Offline offline
De én nem értem, hogy teheti meg valaki, hogy nem veszi ki hónapokig a lencsét? Megőrült? Lehet, hogy sajnálni kellene, amiért megvakult, de az egész az ő hibája, amely a felelőtlenségéből fakad, ezért szerintem nem érdemel sajnálatot.
1 felhasználónak tetszik: Vivcsiiiihh
2014. július 16. 10:06 #191
- törölt felhasználó -    
@szenya,@Liliánaa,@buff,@AndiSalvatore,@Szandi0820,@Kiim & @rednail egyetértek Veletek! meghajolo.gif
Elody!
Máskor jobban tennéd,ha előbb elolvasnád mit írtál és csak utána küldenéd el.

A cikkhez szólva pedig,nem hiszem,hogy nem mondták volna el neki,hogy hogyan is kell használni.
A használati utasításról meg már ne is beszéljünk. dry.gif
2014. július 16. 10:50 #192
SweetDancer
SweetDancer
 
StátuszI don't care about my makeup, I am a motherfuck*ng princess. BVB ARMY!!
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 13.04.25.
Hozzászólás: 705
Csatolások: 8
Azonosító: 200804
Offline offline
MInden este ki kell venni, sőt még rosszat is tehet. Délután mikor nincs dolgod ajánlott kivenni, és inkább ottthonra hordj szemüveget. Tudom a barbiknak fájdalmas szemüveget hordani, mert nem szépek, vagy épp drága, de édesem, ez az egészséged. Ha hordod még meg is javulhat a szemed (tapasztalat) Ez a lány felelőtlen volt, egy kis sajnálat persze van bennem, szerintem nem direkt csinálta, csak nem tudott ezekről
2014. július 16. 11:06 #193
- törölt felhasználó -    
Hát ez nagyon nagyon durva ooo.gif És nagyon hülye volt az aki 1 hónapig nem cserélte. Nekem unokatesóm használ kontaklencsét,de ő mindig cseréli,ahogy elő van írva.(persze nem mindegy milyen kontaklencsét veszünk)
2014. július 16. 11:06 #194
Mokusmacska1
Mokusmacska1
visszatérő vendég
 
Státusz12.28.
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 14.03.31.
Hozzászólás: 156
Csatolások: 0
Azonosító: 223508
Offline offline
Fújjjjjjjjjjjjjjj
2014. július 16. 11:37 #195
- törölt felhasználó -    
jááááááááááááááááááj fuj sad.gif szegény sad.gif
2014. július 16. 11:41 #196
DragonReni
DragonReni
új tag
 
StátuszWhat you want, what you need has been killing me.
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 13.06.21.
Hozzászólás: 48
Csatolások: 0
Azonosító: 204153
Offline offline
nem néznék vele farkasszemet
1 felhasználónak tetszik: Vivcsiiiihh
2014. július 16. 12:05 #197
myneee20
myneee20
visszatérő vendég
 
Státusz"Az igazi élet első szabály: Tedd meg azt amitől a legjobban félsz."
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 13.08.15.
Hozzászólás: 320
Csatolások: 0
Azonosító: 209426
Offline offline
Édes Istenem ekkora hülyét!!! -.-
ohmy.gif Hat hónap az rengetek!!! o.O
Bár 2 nap is k**va sok!!!
Én 2 napra se merném bent hagyni, ha lenne kontaktlencsém ....
2014. július 16. 12:36 #198
Cheral
Cheral
visszatérő vendég
 
Státusz,,We were born to die." ♥
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 13.10.10.
Hozzászólás: 429
Csatolások: 24
Azonosító: 213214
Offline offline
Úristen,most elfelejtette,hogy kontaktlencséje van? biggrin.gif
Egyébként,nagyon undorító az a kép.
2014. július 16. 12:59 #199
mogyeszka
mogyeszka
 
Státusz''A titok olyan halmazállapotú anyag,amely alkoholban oldódik...'' :D ♥
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 13.12.30.
Hozzászólás: 1693
Csatolások: 0
Azonosító: 217986
Offline offline
OMG! De mi az hogy felfalta a szemét?? Rendesen megette,nincsen?! ohmy.gif
Ez nagyon durvaaaa! ohmy.gif ohmy.gif
2014. július 16. 13:59 #200
aknalb30
aknalb30
visszatérő vendég
 
Státusz( ⚆ _ ⚆ )
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 14.07.05.
Hozzászólás: 261
Csatolások: 48
Azonosító: 228805
Offline offline
Ez nagyon durva és undorító! ooo.gif
Ezt hogy lehet elfelejteni??
17 oldal 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!