Starity

Adatlapszerkesztőknek!

66 oldal 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38
Lezárt téma, már nem lehet hozzászólni Nem indíthatsz új témát!
2010. február 09. 21:01 #641
- törölt felhasználó -    
Idézet(Rap4ever8 @ 2010. February 9. - 20:51)
Én felesleges alatt azt értem, hogy ha olyanhoz kerül, aki nem foglalkozik vele és csak valami bemásolt biográfiát tesz annak a helyére, amivel dolgoztam és pontosan megszerkesztettem és így eltûnik a munkám a semmibe, pedig, ha nem lenne a limit, akkor tovább szerkesztettem volna és frissítettem volna. Ha olyanhoz kerül, aki nálam jobban szereti és rendesen dolgozik vele, foglalkozik adatgyûjtéssel és jól megcsinálja a lapját, akkor persze nem bánom, de nem minden lapomnak ez lesz a sorsa. Soknak pedig nem is lesz új szerkesztõje. Ezeknél megmarad az a bio, amit én írtam, de soha nem lesz frissítve. sad.gif

Egyetértek. Nekem is több mint 200 lapom volt, és ebbõl ha jól számolom kb 5-nél alkalmaztam a jó öreg másol+beilleszt kombinációt. A többit mind én írtam, én fordítottam, én szenvedtem vele, és nem kevés idõm van, illetve csak volt vele... Nem érdekel ki mit gondol, de én töröltem az összes biot a leadott lapjaimról, akinek kell, majd elkérni msn-en, de ahogy most így gondolkodok ez lehet csak egy emberre korlátozódik... A lényeg, hogy én nem akarom, hogy valaki az általam írt életrajzzal tegyen egy x-et a készhez, és letudja, akinek kell az az adatlap, az majd fordít mint én, vagy megússza, és betesz egy idióta szöveget, pl a magyar wikipédiából. beer.gif
2010. február 09. 21:03 #642
Lindsay019
Lindsay019
Disney princess♔

Státusz"Some people are worth melting for." Olaf ♥
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 4957
Csatolások: 54911
Azonosító: 58811
Idézet(Rap4ever8 @ 2010. February 9. - 20:51)
Én felesleges alatt azt értem, hogy ha olyanhoz kerül, aki nem foglalkozik vele és csak valami bemásolt biográfiát tesz annak a helyére, amivel dolgoztam és pontosan megszerkesztettem és így eltûnik a munkám a semmibe, pedig, ha nem lenne a limit, akkor tovább szerkesztettem volna és frissítettem volna. Ha olyanhoz kerül, aki nálam jobban szereti és rendesen dolgozik vele, foglalkozik adatgyûjtéssel és jól megcsinálja a lapját, akkor persze nem bánom, de nem minden lapomnak ez lesz a sorsa. Soknak pedig nem is lesz új szerkesztõje. Ezeknél megmarad az a bio, amit én írtam, de soha nem lesz frissítve. sad.gif

Ne haragudjatok, de nem értek egyet azzal a résszel, hogy valaki csak úgy bemásolja. Oké, lehet, hogy ti sokat dolgoztok vele, de mivel azért ezt egy bizonyos idõn belül kell megcsinálni, a leggyorsabb megoldás, ha kimásoljuk valahonnan, elküldjük és amikor lesz rá rendesen idõnk, pl. nyári szünetben akkor frissítsük, esetleg saját magunk által írt biográfiát tegyünk be...stb.
Én is sok helyre írtam sajátot, fordítottam is eleget, de ha most nincs is idõm rá, az nem jelenti azt, hogy késõbb nem lesz...
tegnap pl. elkezdtem fordítani Justin Long bioját, de alig haladtam vele valamit és mivel suliidõben elég keveset tudok itt ülni, örülhetek, ha hétvégén be tudom fejezni.
Persze megértem a fáradságot, de sajnos nem lehet mindenre idõnk =(
Ettõl függetlenül egyet értek a többi résszel, csak ezzel a pici résszel nem smileeee.gif
Nekem is volt egyébként, hogy egy színésznõnek kikeresgéltem a filmjei magyar címét, meg a szerepét és szép gondosan le is írtam, de sajnos nem pipáltam ki, így akié utána lett, az szépen fogta, kitörölte az egészet és bemásolta imdb-rõl angolul...
Úgyhogy megértem, hogy nem szeretnétek, ha letörölnék a munkátokat.
2010. február 09. 21:04 #643
Brittany
Brittany
Not a Queen, a Khaleesi™

Státusz"Affin shekh yola she jimma ma drivoe she titha..."
Hozzászólás: 12164
Csatolások: 27467
Azonosító: 73440
Idézet(Cynthia @ 2010. February 9. - 21:01)
Egyetértek. Nekem is több mint 200 lapom volt, és ebbõl ha jól számolom kb 5-nél alkalmaztam a jó öreg másol+beilleszt kombinációt. A többit mind én írtam, én fordítottam, én szenvedtem vele, és nem kevés idõm van, illetve csak volt vele... Nem érdekel ki mit gondol, de én töröltem az összes biot a leadott lapjaimról, akinek kell, majd elkérni msn-en, de ahogy most így gondolkodok ez lehet csak egy emberre korlátozódik... A lényeg, hogy én nem akarom, hogy valaki az általam írt életrajzzal tegyen egy x-et a készhez, és letudja, akinek kell az az adatlap, az majd fordít mint én, vagy megússza, és betesz egy idióta szöveget, pl a magyar wikipédiából. beer.gif

Szerintem teljesen normális dolog hogy kitörlitek a leadott lap bio-ját. Én pl. ma is vettem fel olyat akinek nem volt kitörölve, de mindnek kitöröltem és újraírtam. Ha már szerkeszt valaki egy adatlapot akkor szerkessze.

És tényleg mindenkinek akkor olyat kéne felvennie, amivel foglalkozik is. smileeee.gif
2010. február 09. 21:06 #644
- törölt felhasználó -    
Idézet(Cynthia @ 2010. February 9. - 22:01)

biggrin.gif
Ilyen nekem is van... furcsálltam de aztán túltettem magam rajta. Igazából legyen boldog vele. Ha kitörlöm akkor is felesleges idõtöltés volt, míg keresgéltem infókat. Ha már lemondtam róla akkor teljesen mindegy, hogy az én bióm van ott vagy sem. De embere válogatja. smileeee.gif
2010. február 09. 21:08 #645
- törölt felhasználó -    
Idézet(Lindsay019 @ 2010. February 9. - 22:03)
Ne haragudjatok, de nem értek egyet azzal a résszel, hogy valaki csak úgy bemásolja. Oké, lehet, hogy ti sokat dolgoztok vele, de mivel azért ezt egy bizonyos idõn belül kell megcsinálni, a leggyorsabb megoldás, ha kimásoljuk valahonnan, elküldjük és amikor lesz rá rendesen idõnk, pl. nyári szünetben akkor frissítsük, esetleg saját magunk által írt biográfiát tegyünk be...stb.
Én is sok helyre írtam sajátot, fordítottam is eleget, de ha most nincs is idõm rá, az nem jelenti azt, hogy késõbb nem lesz...
tegnap pl. elkezdtem fordítani Justin Long bioját, de alig haladtam vele valamit és mivel suliidõben elég keveset tudok itt ülni, örülhetek, ha hétvégén be tudom fejezni.
Ettõl függetlenül egyet értek a többi résszel, csak ezzel a pici résszel nem smileeee.gif
Nekem is volt egyébként, hogy egy színésznõnek kikeresgéltem a filmjei magyar címét, meg a szerepét és szép gondosan le is írtam, de sajnos nem pipáltam ki, így akié utána lett, az szépen fogta, kitörölte az egészet és bemásolta imdb-rõl angolul...

De lehet, hogy nyárig valaki megszerkesztené...
2010. február 09. 21:09 #646
Rap4ever8
Rap4ever8
Queen of the Rap

Státusz"A rap az életem, és a zene nekem a levegő."
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 9536
Csatolások: 117944
Azonosító: 67956
Idézet(Cynthia @ 2010. February 9. - 22:01)

Én nem töröltem a biokat, mert nem tudom, hogy lesz-e új szerkesztõje minden lapomnak és nem akarom, hogy üresen álljon. Azoknál, amiket pedig valaki más vesz át én jobban örülök, ha megtartja az én biomat, ha már olyan lusta, hogy saját maga nem ír egyet, de azt nem szeretném, hogy valami összevágott selejt legyen a helyén. Persze megértem, hogy te inkább kitörölted, mert én se örülök, hogy más húz hasznot abból, amivel én dolgoztam és sajátjaként kezeli, de még mindig jobbnak tartom, minthogy a kedvencem lapját néhány soros szeméttel töltsék meg.
2010. február 09. 21:10 #647
- törölt felhasználó -    
Idézet(Lindsay019 @ 2010. February 9. - 22:03)

Wikipedia - imdb - webfordítás - port.hu... Most egyébként nem akarok bunkózni, de ha nincs rá ideje, akkor minek veszi fel? blink.gif
2010. február 09. 21:13 #648
Jessy
Jessy
♥F1♥ addict
Hozzászólás: 3076
Csatolások: 15340
Azonosító: 37540
Én egyetértek Sucré-val,meg úgy magával a limittel is.Tudom,hogy bosszantó,hogy ha eltûnik a munkád,de ha olyanokat is szerkesztettetek akikért nem kapkodtak és valószínûleg ezután se fognak akkor azoknak az AL-ja tényleg megmarad úgy ahogy ti csináltátok.Elhiszem én,hogy van 300 kedvenced,nekem is van elég sok,mégis megértem,hogy az adott hírességet más is szeretheti és esetleg már hamarabb itt volt,vagy elkérte valakitõl az adatlapját és õ szerkeszti.Ez van.Sprite.
Most viszont már szinte minden híresebb ember le van foglalva és esetenként egy embert több tucat ilyen sztáradatlapot szerkeszt.Ez viszont szerintem kicsit igazságtalan,mert biztos lenne még olyan aki lelkiismeretesen megcsinálná,de nem fogja csak azért elkunyerálni,mert neked amúgy is sok van.Szerintem az 50 elég korrekt szám,hagyjunk másoknak is lehetõséget smileeee.gif Aztán ha nem válik be vagy problémák lépnek fel még lehet változtatni a limiten vagy az egész rendszeren.
Nem azt mondom,hogy minden kedvencedrõl mondj le,de azért 50 adatlapot se egyszerû frissíteni,ennél többet meg szinte lehetetlen.
Az 1 éves dolog szerintem is jó ötlet,bár lehet,hogy nem kivitelezhetõ.Ha 1 évig nem is csinált semmit a hírességek,akkor is legalább a képét ki lehet cserélni egy másikra. smileeee.gif
2010. február 09. 21:14 #649
Rap4ever8
Rap4ever8
Queen of the Rap

Státusz"A rap az életem, és a zene nekem a levegő."
Hozzászólás: 9536
Csatolások: 117944
Azonosító: 67956
Idézet(Sucré @ 2010. February 9. - 21:58)
De ha frissíted akkor igen. wink.gif
Amúgy meg valahogy úgy kéne ezt a limitet megcsinálni, hogy az aki 1 évig nem nyúlt az adatlaphoz, attól kéne elvenni.  (Nem az elhunytak adatlapjára gondolok.)
Nem tudom, hogy ez mennyi munka lenne a srácoknak ellenõrizgetni.
Bár itt is lehet egy de... mert mi van, ha egy évig nincs említésre méltó munkássága?
Nehéz ügy...

De nem biztos, hogy frissíthetem. Ha a limitet elérem (jelenleg túl is lépem), akkor nem hiszem, hogy fel tudok venni azon kívül plusz lapot, hogy kiegészítsem. Valószínû, hogy nem engedi majd az oldal, hogy túllépjem az 50-et és akkor nem vehetem fel még arra a pár órára se, hogy frissítsem.
2010. február 09. 21:15 #650
- törölt felhasználó -    
Idézet(Lindsay019 @ 2010. February 9. - 21:03)

Már nem azért, de szerintem egy hónap elég idõ blink.gif Másodszoris, nekem egy rövidebb életrajz fél óra, egy hosszabb max egy, de úgy, hogy közbe msn meg zene meg minden van. Ezer boccs, nem a tudásodba akarok belekötni, de ha nem tudsz rendesen angolul, akkor valszeg nem fogsz annyi lapot szerkeszteni saját életrajzzal. Másolni meg nem sok értelme van, a nyári szünet, meg valljuk be marha messze van még...
2010. február 09. 21:19 #651
- törölt felhasználó -    
Mondjuk gondolhattuk volna, hogy ez lesz, a "sok laposak" próbálnak nyújtani, a "kevés laposak" meg fullra egyet értenek vele. Nem azért, de arról mi tehetünk, ha véletlen betéved ide valaki, elkezd fórumozni és hopp, a kedvence már foglalt? Ha pl. én voltam itt elõbb, én vállaltam el, akkor az az én hibám? Na jó, szerintem ezt hagyjuk abba, mert offolni fogják a topikot, majd a Fõnök eldönti!
2010. február 09. 21:19 #652
Brittany
Brittany
Not a Queen, a Khaleesi™

Idézet(Cynthia @ 2010. February 9. - 21:15)
Már nem azért, de szerintem egy hónap elég idõ blink.gif  Másodszoris, nekem egy rövidebb életrajz fél óra, egy hosszabb max egy, de úgy, hogy közbe msn meg zene meg minden van. Ezer boccs, nem a tudásodba akarok belekötni, de ha nem tudsz rendesen angolul, akkor valszeg nem fogsz annyi lapot szerkeszteni saját életrajzzal. Másolni meg nem sok értelme van, a nyári szünet, meg valljuk be marha messze van még...

Egy adatlap biojának a lefordítása tényleg nem sok idõ. Nekem is kb 20 - 30 percbe szokott telni, de akkor már nagyon mélyen beleásom magam.
Ellenben, ha valaki nem beszél angolul, akkor sem kell átmásolni az infot copy&paste módszerrel a magyar oldalakról, legalább egy picit át lehetne fogalmazni vagy több oldalról összegyûjtve beírni, formázni... stb.

Nekem egyébként nem is az alapötlettel van a bajom. Persze, adni kell mindenkinek lehetõséget. Csak tényleg sok olyan lap volt nálam is, amit szerintem eszébe nem jut senkinek szerkeszteni, benne hagytam ugyan a biot, a képet, és az összes infot, de akkor is szerkesztõ nélkül fog állni...
2010. február 09. 21:24 #653
- törölt felhasználó -    
Idézet(Brittany20 @ 2010. February 9. - 21:19)
Egy adatlap biojának a lefordítása tényleg nem sok idõ. Nekem is kb 20 - 30 percbe szokott telni, de akkor már nagyon mélyen beleásom magam.
Ellenben, ha valaki nem beszél angolul, akkor sem kell átmásolni az infot copy&paste módszerrel a magyar oldalakról, legalább egy picit át lehetne fogalmazni vagy több oldalról összegyûjtve beírni, formázni... stb.

Nekem egyébként nem is az alapötlettel van a bajom. Persze, adni kell mindenkinek lehetõséget. Csak tényleg sok olyan lap volt nálam is, amit szerintem eszébe nem jut senkinek szerkeszteni, benne hagytam ugyan a biot, a képet, és az összes infot, de akkor is szerkesztõ nélkül fog állni...

Mért, szerinted az én focistáim kellenek majd valakinek? Mert szerintem senki se ismeri õket, kivéve akik nagy foci-fanok..pl. Vagy CanDee dívái? Életemben nem hallottam róluk, õszintén nem is érdekelnek, de ha õ megveszik értük, akkor mért ne? De gondolom már a többségüket õ sem szerkeszti, mivel ugye 50...
Gondolom Brittany neked is vannak ilyen "noname" kedvenceid, nem tudom megvannak-e még, és igen, kb azok is, mármint mind üresen fog állni.. kb ennyi
2010. február 09. 21:26 #654
Brittany
Brittany
Not a Queen, a Khaleesi™

Idézet(Cynthia @ 2010. February 9. - 21:24)
Mért, szerinted az én focistáim kellenek majd valakinek? Mert szerintem senki se ismeri õket, kivéve akik nagy foci-fanok..pl. Vagy CanDee dívái? Életemben nem hallottam róluk, õszintén nem is érdekelnek, de ha õ megveszik értük, akkor mért ne? De gondolom már a többségüket õ sem szerkeszti, mivel ugye 50...
Gondolom Brittany neked is vannak ilyen "noname" kedvenceid, nem tudom megvannak-e még, és igen, kb azok is, mármint mind üresen fog állni.. kb ennyi

Többségük sajna nincs, mert ugye 50...
2010. február 09. 21:28 #655
- törölt felhasználó -    
Idézet(Brittany20 @ 2010. February 9. - 22:26)
Többségük sajna nincs, mert ugye 50...

Nekem megvan még a nagyja, 83... biggrin.gif (bár 4 divát le kellett adnom... cry.gif )
2010. február 09. 21:32 #656
Brittany
Brittany
Not a Queen, a Khaleesi™

Olyan szinten jó ez az egész, hogy mozognak egy kicsit az adatlapok, és tényleg ha valaki szereti õket és hajlandó ODAFIGYELNI RÁJUK és SZERKESZTENI, akkor nem lesz olyan sztár, aki sokáig áll frissítés nélkül, hiába van szerkesztõje.

Az 1 éves "szerkeszted vagy elveszem" határ tényleg nem rossz ötlet. Olyan nincs (kivéve ha eltávozott) hogy egy évig egy aktív sztárral nem történik semmi. Ha régi sztár akkor meg tényleg legalább a fényképe cserélõdjön. Ezt az ötletet támogatnám smileeee.gif persze gondolom nem kevés meló...sad.gif

Mindenesetre reméljük itt a nagy mozgolódás után az 50-es határt felturbózzák egy kicsit és akkor visszavehetjük egyéni kedvenceinket (akik valószínûleg mást pont annyira hogy nagyon nem érdekelnek) smileeee.gif
2010. február 09. 21:33 #657
Bessie
Bessie
Jung Kook

Státusz❤ YoonKook ❤
Hozzászólás: 15796
Csatolások: 67786
Azonosító: 27941
Mondjuk nem csak a Wikipediat lehet infó szerzésre használni. Én át szoktam nézni az imdb-t és a sztárhoz kapcsolódó site-okat. Az viszont biztos, hogy ti sokat törõdtetek a sztárokkal, nem véletlenül vettetek fel annyi adatlapot. Szóval nem csoda, hogy rosszul esik a fõnökség eme döntése. blush.gif
Szerintem azokat az adatlapokat kéne bedobni a közösbe ami régóta nincs szerkesztve. blush.gif
Kunyizásról meg annyit, hogy persze hogy nem szeret senki sem könyörögni, de valószínûleg nem véletlenül vette fel a másik is a kedvencei közé. (Hozzáteszem egyszer én is megpróbálkoztam ezzel, de az adatlap szerkesztõje azt mondta szereti, úgyhogy feladtam.)
Szerintem inkább az inaktív lapokat kéne összeírni - hogy könnyebb legyen a keresés. wink.gif
2010. február 09. 21:35 #658
- törölt felhasználó -    
Idézet(CanDee Sweet @ 2010. February 9. - 22:19)
Mondjuk gondolhattuk volna, hogy ez lesz, a "sok laposak" próbálnak nyújtani, a "kevés laposak" meg fullra egyet értenek vele. Nem azért, de arról mi tehetünk, ha véletlen betéved ide valaki, elkezd fórumozni és hopp, a kedvence már foglalt? Ha pl. én voltam itt elõbb, én vállaltam el, akkor az az én hibám? Na jó, szerintem ezt hagyjuk abba, mert offolni fogják a topikot, majd a Fõnök eldönti!

Én úgy tudom, hogy x hozzászólásnak kell lennie, hogy lehessen adatlapot szerkeszteni...
És szerintem az se igazságos, hogy gyorsan lefoglal 100 adatlapot, nehogy valaki más szerkeszthesse. De se ideje se kedve nincs szerkeszteni, de szereti az illetõt és örömmel tölti el, hogy övé az adatlapja. (Akinek nem inge...)
Ezen kéne leginkább változtatni. Szerintem senkinek nem azokkal van baja akik lelkiismeretesen szerkesztik az adatlapokat.
2010. február 09. 21:37 #659
Brittany
Brittany
Not a Queen, a Khaleesi™

EMBEREK!

Leadtam

Ashton Kutcher
Jana Kramer

adatlapját, szabadon elvihetõk smileeee.gif
2010. február 09. 21:39 #660
bajer
bajer
Hozzászólás: 7390
Csatolások: 46002
Azonosító: 61874
Idézet(Brittany20 @ 2010. February 9. - 21:37)
EMBEREK!

Leadtam

Ashton Kutcher
Jana Kramer

adatlapját, szabadon elvihetõk smileeee.gif

Ashton-ra jelentkeztem blush.gif Nagyon szépen köszi wink.gif meghajolo.gif meghajolo.gif meghajolo.gif
66 oldal 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38
Lezárt téma, már nem lehet hozzászólni Nem indíthatsz új témát!