Csak egy moderátor figyelmét szeretném felhívni pár, Hala Real Madrid által szerkesztett lapra (mert ő lelkesen kér el lapokat, node aztán....kérem ne vedd sértésnek, kedves Hala Real Madrid, nem akarom gonosz módon elcsaklizni a lapjaidat, csupán javítanék rajta. Ha rossz helyre írom, sajnálom, szóljon valaki
)
A problémák, amiket hirtelen találtam:
Tae Dye
Úgy látom a múlt idejű igékkel problémák vannak (
"rendezet, találkozot, kezdet"). A
"18-án"-nál nem kell pont, de évszám után igen.
"Énekesként több eseményeket rendezet. Például a
Himnusz éneklését a versenyző fesztiválon." Ezt írhatod egy mondatba, és "több esemény
t rendezet
t". (A versenyző fesztivál lehet, hogy csak számomra homályos)
Sikeres áttörés 2014-ben jött a "Girl In A Country Song". Nem tudom, mondjuk sikeres áttörés a Girl in a Country Song dallal, vagy valami.
"...aki énektanár volt neki és aztán el kezdet.." Aki az énektanára volt és aztán elkezdett... (egy szóban!)
És az emellett egy szó és két t
És a rövid áttekintés az elején:
Tae Dye a népszerű Maddie & Tae nevű countryegyüttes egyik tagja, méghozzá a vele egykorú Maddie Marlow oldalán. Ezt úgy érted, hogy a Maddie Marlow a másik tag?
Úgy lehetne átfogalmazni, hogy (pl.) ". A másik tag a vele egykorú M.M." vagy "...countryegyüttes tagja, mit M.M.val alkot. (Jó, ez nem olyan jó. De érted, mire gondolok) Vagy "....oldalán a vele...."
Danielle Dwyer
Ha nem tudod, hol él, ne add meg. Ha nem tudod, mikor született, ne add meg. (Tudtommal lehet olyat csinálni, hogy kihúzod az évszámot - nem biztos).
A vesszőhibákat és hogy a mondatvégi írásjelek és a vesszők
után (tehát nem
előtt) illik szóközt hagyni, szinte meg sem említem. És a magyar nyelvben (értesüléseim szerint) nem szabályos két felkiáltójelet rakni, mindenesetre hivatalos bemutatkozásban tuti nem.
Nayer
Évszám után pont. A "
brazíl" rövid i. Brazil. (A "mondám" nyilván "mondván", de ilyen elírásokat mindenki vét, so nevermind, csak javítsd ki ^^)
Ezt a mondatot pedig nehezen tudom értelmezni:
"Több nagy sztárral is volt már dala az eddigi legjobb énekesnő aki nem mutogatja magát!" Több nagy sztárral is volt már dala
. A második rész meg....
"Az eddigi legjobb énekesnő, aki nem mutogatja magát".....én ezt úgy, ahogy van, kiszedném.
Brigitte Bozzo
"Éete első szerepét 8 évesen kapta a kislány az Amar de Nuevo-ban ahol Flor-t alakította." Az éetén kívül a szövegkörnyezetben
[Briggette Bozzo már kiskorában is nagyon szeretett színészkedni.Éete első szerepét 8 évesen kapta a kislány az Amar de Nuevo-ban ahol Flor-t alakította.] felesleges a "kislány" szó ott.
Az "újjabb" egy j. Tudod, ujj és új
"Itt már Brigette 9 éves volt." Szórendi csere nyilván, de ez a legkevesebb (Itt B. már...)
Bújhatott, hosszú ú-val. És döntsd el, hogy Brigette vagy Briggette. És nem Violetába (valószínűleg két t-vel, de nem biztos), hanem a szerepébe bújhatott, a "kisvöröske" pedig feltételezem kis [*szóköz*] vöröske.
Az ismertté két t.
Monika Sanchez
Már kezdek belefáradni a hosszas kivesézésbe, olvassa el mindenki, aki akarja. Dőlttel van írva, vesszőhibák, helyesírási hibák, mintha a Google Translate fordította volna és a biográfiához van írva a filmográfiai is, ami tagolatlan és átláthatatlan.
Az amit tudni kell rész:
"Monika Sanchez Mexico City-ben született.Legismertebb szerepe a La Gata Másnéven A Macska című telenovellába Giselát játsza a másik szereplése A Pokolban a szépfiúkkal-ban volt amelyben Rosario szerepét vehette fel !" Az írásjel hiányzik. Utána, és nem előtte illik szóközt tenni. Telenovellába
N. ....játssza [*VESSZŐ*]... Játssza két sz.
Ludwika Paleta
Itt is vannak vesszőhibák, és a filmográfia a biográfiánál (uganakkor a filmográfiánál is...), de a vicc az az, hogy, bár
Hala Real Madrid szerkesztette utoljára, a bemutatás alá az előző szerkesztő aláírta, a mostani szerkesztő (Hala R. M.) pedig nem javította ki a hibákat....Most kitörölheti a szerkesztő, de én apám arcára esküszöm, hogy ez van az aljára írva:
írta és fordítota : icecream78 [yapp, egy t-vel..]
VV Charlotte
Vele nincs sok baj, de....megint ott az előző szerkesztő aláírás (jó nagyban és dőlten, kiemelve valami betűtíussal:
Írta: itsMelody), így aztán biztos sokat foglalkozhatott vele...
Ráadás:
Braghini Rozinával és
Tóth Marcellel szintén sokat foglalkozhatott, hiszen 2014. júliusában, illetve novemberében szerkesztette utoljára.
Általános problémák: vesszőhibák, helyesírás hagy némi kívánnivalót maga után, tagolás (szóköz az írásjel és vessző után, nem előtte - ahogy írtam), és a foglalkozás hiánya.
Ismétlem, ezt azért írtam le ilyen részletesen, hogy ki lehessen javítani, nem szemétkedek, azt szeretném, hogy még a legkevésbé népszerű sztároknak is kidolgozott, igényes profiljuk lehessen. Természetesen, ha már nem aktív, vagy nem tudni róla dolgokat, én kérek elnézést, ebben az esetben természetesen nem probléma, hogy 2011-12-es információkkal ér véget a biográfia. Ha valami hibát, elírást etc. követtem el az üzenetben, sajnálom, jelezzétek, javítom, (amíg tudom,) ne kössetek bele, kérlek. És ez figyelemfelhívás is egyben a moderátorok felé, mielőtt odaadnának a hölgynek egy lapot....és vissza lehet nézni a topicban a hozzászólásait, én azt vettem ki belőle, hogy olyan lapgyűjtő (
"Jól van de én még szerkeszteni fogom én sem az igazinak írtam hanem csak úgy mert ha nem nekem adják oda én másnak nem fogom meg írni . Érted?" "Remélem így jó lesz de még javítani fogok rajta csak legyen az én kezeim alatt mert úgy jobban megy!")
Köszönöm, és még egyszer: nem támadás