Idézet (awwparadise @ 2015.04.30. 18:07)
attól fügegtlenöl, hogy egy pár ember kizárja ezen dolgok létezését, attól még léteznek. És nem mondom, hogy a legnagyobb arányban és, hogy a legnagyobb probléma, természetesen nem, de igenis van olyan fekete aki elítéli a fehéreket, hogy így fogalmazzak, és olyan nő aki elítéli a férfiakat. Attól még, hogy az őket ért vád súlyosabb, mert a történelmi háttér azt támasztja elő, hogy igenis hátrányban voltak, azért ez em azt jelenti, hogy (mivel ők is emberek), ők is képesek diszkriminálni mást. És sokszor alaptalanul. Mint ahogy mindenki kb. Nem tudom, mennyire értettétek meg, mert úgylátszik az előtted hozzászóló szerint nem tanultam eleget, ergó túl hülye vagyok. újabb diszrimináció.
Nem azt mondom, hogy nincsenek olyan emberek, akik előítéletesek másokkal szemben, de ahhoz, hogy konkrétan materializálódjon és rasszizmusról beszéljünk, ahhoz hatalomra (vagy előítélet motiválta bűncselekményre) is szükség van. Janet7 se diszkriminált téged, mert ahhoz alá-fölé rendeltség kellene, de mivel egyenlőek vagytok a fórumon, ez nem áll fent. Ha moderátor lenne, és kitiltana 3 napra, mert nem tetszik neki, amit írtál, az lenne a diszkrimináció.
Teszem azt, ha én utálom a pirézeket, mit tudok csinálni azon felül, hogy kerülöm őket? Semmit. Előítéletes vagyok? Igen. A pirézek hátrányban fogják érezni magukat attól, hogy nem barátkozom velük? Baromira nem. Ha viszont munkáltató vagyok, és azt mondom, hogy na, ide piréz nem jön dolgozni, az más tészta, az már rasszizmus. (Bocs a hasonlatért, csak próbálom kontextusba helyezni a dolgokat.
)