Starity

Kristen Stewart: „Hollywood tagadhatatlanul szexista”

5 oldal 1 2 3 4 5
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2015. április 30. 15:26 #41
awwparadise
awwparadise
Half-Blood Princess ♛

Státuszlove you 3000
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 2890
Csatolások: 222
Azonosító: 231501
Idézet (janet7 @ 2015.04.30. 15:22)
Tehet szerinted az, hogy en azt mondom, hogy SZEXISTA nem lehetsz ferfiak ellen, mert a szexizmus rendszere altaluk jott letre es oket szolgalja, rassista pedig nem lehetsz feherek ellen, mert a rasszizmus rendszere altalunk jott letre es minket szolgal, azt jelenti hogy szerintem ferfiakat es feher borueket nem lehet elitelni es diszkriminalni. Rendben, ezt akkor meg is beszeltuk. Mondom, vaknak a szineket.

szexizmus = nemek hátrányos megkülönböztetése, nem pedig nők hátrányos megkülönböztetése. rasszizmus = bőrszín alapján elítélni, nem pedig színesbőrűek elítélése. Én me beszélek süketnek hiába, úgy látszik...
1 felhasználónak tetszik: Beyla
2015. április 30. 15:26 #42
Evi00
Evi00
új tag
Hozzászólás: 7
Csatolások: 0
Azonosító: 242105
Ez a csaj még érdekel vkit???
2015. április 30. 15:34 #43
Buci12
Buci12

StátuszEgyszer élünk,de akkor nagyon!
Hozzászólás: 683
Azonosító: 234078
NAGYON JOK A KEPEK ....komika
2015. április 30. 15:37 #44
janet7
janet7

Státusz.
Hozzászólás: 4230
Csatolások: 67
Azonosító: 133061
Idézet (awwparadise @ 2015.04.30. 15:26)
szexizmus = nemek hátrányos megkülönböztetése, nem pedig nők hátrányos megkülönböztetése. rasszizmus = bőrszín alapján elítélni, nem pedig színesbőrűek elítélése. Én me beszélek 
süketnek hiába, úgy látszik...

:rohog: :rohog: :rohog:
En is ilyen voltam, mielott tanultam. Sot, meg mindig kell, de legalabb ezen a korszakon mar tul vagyok.
2015. április 30. 16:54 #45
AvrilSmile
AvrilSmile

Státusz"I have died everyday waiting for you"
Hozzászólás: 926
Csatolások: 4
Azonosító: 226218
Jó lett az interjú, szeretem olvasni, amiket Kristennel készítenek, rendes csajszi. smileeee.gif És nagyon szépek és ízlésesek lettek a képek. smileeee.gif
2015. április 30. 16:57 #46
YourLoveIsMyDrug
YourLoveIsMyDrug
visszatérő vendég

StátuszEnyém a vilááááágon a legédeseppp pasiiii :3 <3
Hozzászólás: 119
Azonosító: 241257
jó képek tongue.gif smileeee.gif
2015. április 30. 17:16 #47
awwparadise
awwparadise
Half-Blood Princess ♛

Státuszlove you 3000
Idézet (janet7 @ 2015.04.30. 15:37)
rohog.gif  rohog.gif  rohog.gif 
En is ilyen voltam, mielott tanultam. Sot, meg mindig kell, de legalabb ezen a korszakon mar tul vagyok.

úgy látszik a tanulással nem mindig okosodik az ember... wink.gif
2015. április 30. 17:38 #48
Dorina0202
Dorina0202
visszatérő vendég

StátuszMit számít eggyel kevesebb ember a Földön? - Ted Bundy
Hozzászólás: 324
Csatolások: 40
Azonosító: 241258
Nagyon jók a képek *o*
2015. április 30. 17:59 #49
- törölt felhasználó -    
Idézet (awwparadise @ 2015.04.30. 17:16)

Nem akarok belefolyni a vitátokba, de én nem nagyon emlékszem, hogy a világ bármely országában lett volna olyan törvény, amely hátrányba hozta volna a fehéreket, vagy a férfiakat. Például Dél-Afrikában a fehérek voltak kisebbségben (~10%), mégis ők hozták létre az apartheid rendszert, és hozták sorra a feketéket korlátozó rendelkezéseiket (pl. vegyes házasság tilalma, white-only buszok, stb.).
2 felhasználónak tetszik: MadHatter, janet7
2015. április 30. 18:05 #50
- törölt felhasználó -    
Minden filmbe kell egy bizonyos mennyiségű dekor,Hollywood például -és itt egyetértek Kristennel- valóban a nőket tekinti első számú díszítőelemnek.Az már más kérdés,hogy ki hagyja magát bedarálni,és ki marad ki ebből.Ettől függetlenül azonban nem "ebben" kell mérni a sikerességet,még ha manapság azt is sugallja a média,miszerint csak akkor csúcskategóriás színésznő valaki,amennyiben elvállal egy olyan szerepet,ami bizony nem láblógatásból&"marichuykodásból" áll.
A Takonylat-széria rendezőinek gondolkodását pedig nem értem világosan;miért akartak kicsikarni egy 18,illetve 22 évestől "akkora" szexjelenetet,akik mellesleg nem feltétlenül ismerhették egymást a forgatások előtt?Szerintem az "ilyen" jeleneteknél -kövezzetek meg- semmiképpen sem csak a színészi készségre kell hagyatkozni,hanem némiképp arra a bizonyos kémiára is.És hiába voltak álompár,én teljes mértékben hiányoltam a Kristen-Robert páros játékából azt a kis pluszt.
2 felhasználónak tetszik: awwparadise, Beyla
2015. április 30. 18:07 #51
awwparadise
awwparadise
Half-Blood Princess ♛

Státuszlove you 3000
Idézet (Cherry Ice @ 2015.04.30. 17:59)
Nem akarok belefolyni a vitátokba, de én nem nagyon emlékszem, hogy a világ bármely országában lett volna olyan törvény, amely hátrányba hozta volna a fehéreket, vagy a férfiakat. Például Dél-Afrikában a fehérek voltak kisebbségben (~10%), mégis ők hozták létre az apartheid rendszert, és hozták sorra a feketéket korlátozó rendelkezéseiket (pl. vegyes házasság tilalma, white-only buszok, stb.).

attól fügegtlenöl, hogy egy pár ember kizárja ezen dolgok létezését, attól még léteznek. És nem mondom, hogy a legnagyobb arányban és, hogy a legnagyobb probléma, természetesen nem, de igenis van olyan fekete aki elítéli a fehéreket, hogy így fogalmazzak, és olyan nő aki elítéli a férfiakat. Attól még, hogy az őket ért vád súlyosabb, mert a történelmi háttér azt támasztja elő, hogy igenis hátrányban voltak, azért ez em azt jelenti, hogy (mivel ők is emberek), ők is képesek diszkriminálni mást. És sokszor alaptalanul. Mint ahogy mindenki kb. Nem tudom, mennyire értettétek meg, mert úgylátszik az előtted hozzászóló szerint nem tanultam eleget, ergó túl hülye vagyok. újabb diszrimináció.
1 felhasználónak tetszik: Beyla
2015. április 30. 18:34 #52
- törölt felhasználó -    
Idézet (awwparadise @ 2015.04.30. 18:07)
attól fügegtlenöl, hogy egy pár ember kizárja ezen dolgok létezését, attól még léteznek. És nem mondom, hogy a legnagyobb arányban és, hogy a legnagyobb probléma, természetesen nem, de igenis van olyan fekete aki elítéli a fehéreket, hogy így fogalmazzak, és olyan nő aki elítéli a férfiakat. Attól még, hogy az őket ért vád súlyosabb, mert a történelmi háttér azt támasztja elő, hogy igenis hátrányban voltak, azért ez em azt jelenti, hogy (mivel ők is emberek), ők is képesek diszkriminálni mást. És sokszor alaptalanul. Mint ahogy mindenki kb. Nem tudom, mennyire értettétek meg, mert úgylátszik az előtted hozzászóló szerint nem tanultam eleget, ergó túl hülye vagyok. újabb diszrimináció.

Nem azt mondom, hogy nincsenek olyan emberek, akik előítéletesek másokkal szemben, de ahhoz, hogy konkrétan materializálódjon és rasszizmusról beszéljünk, ahhoz hatalomra (vagy előítélet motiválta bűncselekményre) is szükség van. Janet7 se diszkriminált téged, mert ahhoz alá-fölé rendeltség kellene, de mivel egyenlőek vagytok a fórumon, ez nem áll fent. Ha moderátor lenne, és kitiltana 3 napra, mert nem tetszik neki, amit írtál, az lenne a diszkrimináció.
Teszem azt, ha én utálom a pirézeket, mit tudok csinálni azon felül, hogy kerülöm őket? Semmit. Előítéletes vagyok? Igen. A pirézek hátrányban fogják érezni magukat attól, hogy nem barátkozom velük? Baromira nem. Ha viszont munkáltató vagyok, és azt mondom, hogy na, ide piréz nem jön dolgozni, az más tészta, az már rasszizmus. (Bocs a hasonlatért, csak próbálom kontextusba helyezni a dolgokat. biggrin.gif)
2015. április 30. 18:36 #53
- törölt felhasználó -    
Idézet (awwparadise @ 2015.04.30. 15:00)
A feminizmusról annyit még, hogy pontosan az amit mondtál, hogy te beszélhetsz róla, vagyis a változásról, de az úgyse fog ennyitől bekövetkezni. Hát már bocs, de ez nem igazi feminista hozzáállás.

Légyszíves ne te mondd meg nekem, hogy mi a feminista hozzáállás. Nincs olyan kifejezetten, szóról szóra leírva, hogy mi a feminista hozzáállás, hogy kell viselkedni. Ugyanazokat az eszméket valljuk a feministákkal, de nem mindenben muszáj egyetértenünk. És én tényleg nem tudok mást csinálni, csak hogy próbálom mindenki figyelmét felhívni és annyit beszélni a témáról amennyit csak tudok. Sajnálom, tőlem ennyi telik. Tudom hogy csak divatfeminista vagyok a papnők szerint...
3 felhasználónak tetszik: MadHatter, Nina 10, janet7
2015. április 30. 18:50 #54
laaura_love
laaura_love
Te voltál a béke az örök háborúban!

StátuszLaissons le passé au passé - Hagyjuk a múltat a múltban
Hozzászólás: 2037
Azonosító: 227220
Nagyon fusztrált lehet a paparazzi áradat... :/
Alkonyatban eszméletlent alkotott, és nem tudta azóta sem überelni.. biggrin.gif
2015. április 30. 19:12 #55
- törölt felhasználó -    
Jó cikk lett!! smileeee.gif
2015. április 30. 19:22 #56
awwparadise
awwparadise
Half-Blood Princess ♛

Státuszlove you 3000
Idézet (ZitaTwilight @ 2015.04.30. 18:36)
Légyszíves ne te mondd meg nekem, hogy mi a feminista hozzáállás. Nincs olyan kifejezetten, szóról szóra leírva, hogy mi a feminista hozzáállás, hogy kell viselkedni. Ugyanazokat az eszméket valljuk a feministákkal, de nem mindenben muszáj egyetértenünk. És én tényleg nem tudok mást csinálni, csak hogy próbálom mindenki figyelmét felhívni és annyit beszélni a témáról amennyit csak tudok. Sajnálom, tőlem ennyi telik. Tudom hogy csak divatfeminista vagyok a papnők szerint...

Őszintén már leszarom, hogy ki feminista, ki nem. És nem kioktatásképpen montam akármit is, ellentétben sokmindenkivel aki hozzámfűzte hozzászólásait. Az utolsó dolog amit elmondok eme remek topiknál, ennyi lesz: Bizonyára ti azt hiszitek, hogy én a rasszisták, antifeministák, szexisták, homofóbok, ésatöbbi pártján állok, de hát lehet nem a ti hibátok, viszont tévedtek. Elsem tudom mondani mennyire zavarnak a világon ezek a dolgok és, hogy mennyire elítélem őket, viszont! Van egy dolog amit talán nem jobban, de ugyanannyira utálok, mint a diszkrimináció különböző példái. És ez az álszentség. Igazából nem tudom másképp megfogalmazni. Ugyanolyan alacsonyan van a szememben akárki és akármilyen bőrszínű, nemű stb, aki ugyanazzal vág vissza amit "kapott". Így ő sem jobb. És higyjétek el ilyenek is rengetegen vannak, bár ti nem foglalkoztok az ilyenekkel, vannak nagyobb problémák, de egyikből a másikba megyünk és a végén mind összekötődnek. Végezetül annyi az egész, hogy számomra akárki akinek ember alakja van az elkövethet hibákat és diszkriminálhat, és annak a feltétele, hogy az úgymond "áldozatokhoz" tartozók nem tehetik ezt meg szerintem helytelen gondolkodás. Ennyi.Puszi mindenkinek.
2015. április 30. 19:47 #57
V.Gréta
V.Gréta
visszatérő vendég

StátuszNincs életkedvem..elbujt a kis huncut!...
Hozzászólás: 335
Azonosító: 241833
Jók a képek wink.gif biggrin.gif
2015. április 30. 19:56 #58
janet7
janet7

Státusz.
Hozzászólás: 4230
Csatolások: 67
Azonosító: 133061
Idézet (awwparadise @ 2015.04.30. 18:07)
úgylátszik az előtted hozzászóló szerint nem tanultam eleget, ergó túl hülye vagyok. újabb diszrimináció.

Idézet (awwparadise @ 2015.04.30. 17:16)

sad.gif

Cherry Ice neked nagyon köszönöm, hogy leírtad, végig bólogattam, miközben olvastam. ERRŐL van szó.

Igen, van olyan fekete, aki elítéli a fehéreket, nem randizik fehérekkel, cracker-özik, stb. DE egy fekete nem lehet rasszista, egy olyan ember, akinek NINCSEN HASZNA A RASSZIZMUS RENDSZERÉBŐL NEM LEHET RASSZISTA. Lehet durva, lehet diszkriminatív a fehérekkel szemben, de NEM RASSZISTA és ami a fontos: sosem fognak miattuk rendőrök fehéreket lövöldözni ok nélkül, sosem fognak követni a boltban a bőrszínem miatt, sosem lesz alacsonyabb fizetésem a bőrszínem miatt (csak a nemem miatt, de ez már a másik téma, itt meg jönne ugyanez a példám, csak a férfiakkal) és nekem személy szerint egy cracker meg egy i hate white people miatt még mindig nem lenne képem azt mondani, hogy ÉN, mint FEHÉR EMBER (aki létrehozta, többnyire táplálja, és minden esetben élvezi a rasszizmus rendszerével járó előnyeit, mert NEKI egyedül vannak) tapasztalok rasszizmust. Nem lenne képem ezt mondani azoknak, akiket MÉG MINDIG nem hagynak élni a bőrszínük miatt, hogy már bocs, de ez rosszul esett, rasszista vagy. És nem tudom, hogy hogy lehet bárkinek képe ehhez.
1 felhasználónak tetszik: MadHatter
2015. április 30. 20:06 #59
- törölt felhasználó -    
Visszatérve egyébként Kristen mondanivalójára, semmi nem igazolja jobban a Hollywoodban uralkodó szexizmust, mint a Sony email botránya. Amikor kikerültek a levelek, Amy Pascal volt az egyetlen, aki lemondott (felsőbb nyomásra), a többiek (akikkel folyt a levelezés) mind a helyükön maradtak, a hajuk szála sem görbült.
Ez van. Hollywoodot a fehér férfiak irányítják, és ha nagy kegyesen be is engednek egy nőt a köreikbe, biztos, hogy ő lesz az első (és sokszor az egyetlen), akit beáldoznak egy botrány esetén.
2015. április 30. 20:43 #60
awwparadise
awwparadise
Half-Blood Princess ♛

Státuszlove you 3000
Idézet (janet7 @ 2015.04.30. 19:56)
sad.gif 
Cherry Ice neked nagyon köszönöm, hogy leírtad, végig bólogattam, miközben olvastam. ERRŐL van szó.
Igen, van olyan fekete, aki elítéli a fehéreket, nem randizik fehérekkel, cracker-özik, stb. DE egy fekete nem lehet rasszista, egy olyan ember, akinek NINCSEN HASZNA A RASSZIZMUS RENDSZERÉBŐL NEM LEHET RASSZISTA. Lehet durva, lehet diszkriminatív a fehérekkel szemben, de NEM RASSZISTA és ami a fontos: sosem fognak miattuk rendőrök fehéreket lövöldözni ok nélkül, sosem fognak követni a boltban a bőrszínem miatt, sosem lesz alacsonyabb fizetésem a bőrszínem miatt (csak a nemem miatt, de ez már a másik téma, itt meg jönne ugyanez a példám, csak a férfiakkal) és nekem személy szerint egy cracker meg egy i hate white people miatt még mindig nem lenne képem azt mondani, hogy ÉN, mint FEHÉR EMBER (aki létrehozta, többnyire táplálja, és minden esetben élvezi a rasszizmus rendszerével járó előnyeit, mert NEKI egyedül vannak) tapasztalok rasszizmust. Nem lenne képem ezt mondani azoknak, akiket MÉG MINDIG nem hagynak élni a bőrszínük miatt, hogy már bocs, de ez rosszul esett, rasszista vagy. És nem tudom, hogy hogy lehet bárkinek képe ehhez.

úgy van képem hozzá drága, hogy ők se nem felsőbbrendűek se nem alsőbbrendűek hanem egyenlők, szóval elítélhetnek más bőrszínt és képzeld nem csak KETTŐ van. már abból is látszik mennyire le van szűkítve a látásmódod, hogy csak feketét és fehéret látsz. ők emberek akik ugyaúgy tudnak érezni, cselekedni, mivel mind egyformák vagyunk. ha pedig te nem értesz azzal egyett, hogy egy feketével úgy kell bánni mint egy fehérrel (hogy használjuk ezeket a kifejezéseket) akkor I've got bad news, you're a fucking rasist, because you judge people by their skin colour and not by their actions.
5 oldal 1 2 3 4 5
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!

Kapcsolódó sztárok