Starity

Miley Cyrus: „Ha húst eszel, nem szereted az állatokat!”

5 oldal 1 2 3 4 5
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2017. július 12. 12:24 #61
HeyAlice
HeyAlice
visszatérő vendég

Státuszfeelin' blue
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 332
Csatolások: 0
Azonosító: 153816
Idézet (Nikus12 @ 2017.07.12. 12:15)
amúgy nem tudom ki beszélt a te szüleidről, meg hogy miért hoztad őket fel, de mindenesetre maradjunk annyiban, hogyha véleményed szerint egy szinten vagy az állatokkal, akkor nekünk nincs miről beszélgetni.

Olvasd el az előző kommentem. biggrin.gif Senki szüleit nem vettem egy kalap alá, nem hoztam egy szintre, de látom mennyire sért a feltételezés, hogy mind állatok vagyunk, nem jobbak a másiknál. biggrin.gif
2017. július 12. 12:35 #62
Lysandranevra
Lysandranevra
visszatérő vendég
Hozzászólás: 301
Azonosító: 261023
Az állatok nem tudnak túlszaporodni, előttünk is benépesítették a Földet és nem volt ilyen probléma, pont az általad említett tápláléklánc alapján.

Forrás: http://starity.hu/magazin/69234-miley-cyrus-ha-hust-eszel-nem-szereted-az-allatokat/#ixzz4mc1iKvsu

Amennyiben megszűnik a természetes ellenség, igenis túl tud szaporodni egy adott állatfaj. És ha tetszik, ha nem, mi is egy természetes ellenség vagyunk. smileeee.gif
2017. július 12. 13:06 #63
DirtyDiana1990
DirtyDiana1990
visszatérő vendég
Hozzászólás: 146
Azonosító: 221894
Az egy dolog, hogy hülye vagy Miley, de nem kéne hangoztatni is.
A természet nem hülye veled ellentétben és, ha az ember zöldségevésre termett volna kizárólag, akkor nem lenne mindenevő fogazata.
Ez a téma kicsapja nálam a biztosítékot mindig. Én nagy húsevő vagyok, nem tagadom. Szeretem a zöldségeket is, főleg hússal együtt. biggrin.gif
Ne egy iylen csitri akarja megmondani a frankót, mert a vegán életmód ellen is sok dolgot fel lehetne hozni, miért is nem jó, de megtartom magamnak, senkit nem akarok téríteni, engem sem tudna senki.
Az állatok szeretete és a húsevés között butaság párhuzamot vonni. Én leginkább az állatokkal való bánásmódon vitatkoznék, ugyanis kijárna mindnek az, hogy ne kelljen hosszú szenvedések árán elpusztulnia, hanem a lehető legkíméletesebben, ha már egy részük táplálékaink lesznek a későbbiekben.
2017. július 12. 13:07 #64
DirtyDiana1990
DirtyDiana1990
visszatérő vendég
Hozzászólás: 146
Azonosító: 221894
Javítom: ha már egy részük a táplálékunk lesz.
2017. július 12. 13:52 #65
- törölt felhasználó -    
Idézet (HeyAlice @ 2017.07.12. 12:24)
Olvasd el az előző kommentem. biggrin.gif Senki szüleit nem vettem egy kalap alá, nem hoztam egy szintre, de látom mennyire sért a feltételezés, hogy mind állatok vagyunk, nem jobbak a másiknál. biggrin.gif

Ha mind állatok vagyunk és nem jobbak, alias fejlettebbek a többi állatnál, akkor a hódok meg a tehenek miért nem tudnak tüzet rakni, számolni, írni és olvasni? A történelemkönyvek őskorral foglalkozó részeivel alapvetően azt sorolják fel, hogy az ember az evolúció során mivel emelkedett ki az állatvilágból, aminél az első lépés a felegyenesedve járás volt. Valamikor biztos, hogy egy szinten voltunk, de most már van olyan fejlett az agyunk, hogy kiemelkedjünk, ezt bizonyítja az is, hogy most itt írunk ahelyett, hogy egy réten legelnénk. És egy egyszerű példaként említve szerintem olyan szinten azért jobbak vagyunk,- nem a pszichopatákat nézve- hogy nálunk nem bevett szokás megölni a társjelöltünk utódjait, hogy jobban érvényesülhessünk, mint sok állat.
2017. július 12. 15:47 #66
Picy
Picy

Státuszlast night was the last time of my past life
Hozzászólás: 1039
Azonosító: 261338
ez egy hülye kijelentés volt. attól még Miley nem leszel a világ megváltója ha ezt szajkózod. az ember nem arra lett kitalálva hogy dudvákon éljen biggrin.gif
2017. július 12. 17:41 #67
Elody
Elody
Einzelgänger
Hozzászólás: 9491
Csatolások: 674
Azonosító: 154912
Idézet (pergerhanna05 @ 2017.07.12. 06:18)
Én csak azt nem értem, hogy azokat az állatokat, amiket direkt ezért tenyésztenek, miért ne ehetnénk meg?

(érzem, hogy ez törlésre kerül, ezért nem is húzom hosszúra xD)
tegyük fel, hogy valakit én kevésbé találok értelmesnek/szépnek/okosnak, mint bármely mást (pl egy tyúkot egy ragdollal szemben) és mivel az ember csúcsragadozó ugye (wtf), megfelelő eljárások után megeszem vacsorára egy bögre zöld tea mellé. zsíros steak-ként tuti nem, mert abban sok a kalória. ne vedd személyesnek, nem bántásból szántam, de az állatoknak és az embereknek is van húsuk ugye és egyesek sajnos nem sokkal különbek néhány intelligensebb állatfajnál :'D de én legalább nem hülyézek le másokat, felettem valaki például kapásból azzal indította a rizsáját, hogy Miley hülye...megkapó, igazán nyílt, érett látásmódra utal taps taps.

off egy kicsit: egyébként látom valaki itt a lelkére vette a dolgokat. a starity (az egész internet) legnagyobb baja, hogy sok az unatkozó ember, és még többen vannak, akik komolyan is vesznek minden két sornál hosszabb kommentet. én magam is bevallom, hogy most épp nincs jobb dolgom, mint ezt írni. senki nem téríteni akar vagy istent játszani. mindenki annyi hozzászólást ír, amennyit akar, úgy osztja az észt, ahogy épp kedve tartja. viták és nézeteltérések pedig lesznek, mint minden on. ez az oldal például nagyon kis light-os ilyen szempontból. kétlem, hogy bárki is azzal a céllal írná a hozzászólását, hogy meggyőzzön másokat, ez nyilván nem fog bekövetkezni. egy másik témában például lehetne, de a húsevés-nemhúsevés kérdése szerintem sosem fog ilyen sorsa jutni.
2017. július 13. 00:06 #68
Mensch
Mensch
visszatérő vendég
Hozzászólás: 161
Azonosító: 242652
Gothic01! Valóban álszentség lenne az, ha valaki akit húsevőnek neveltek, mégis úgy dönt, hogy inkább táplálkozik nővényi élelmiszerrel, csupán csak azért, hogy miatta ne gyilkolásszák le az állatokat?? Gothic01,éppen te fröcsögsz, aki gondolkodás, és nulla lelkiismeretfurdalás nélkül bekanalazod a megölt állatok tetemeit,s még te akarod kikérni magadnak?? Tudod mit? Inkább legyek álszent vega, mint egy ilyen önző húszabáló ragadozó,, aki csak elvesz az élettől, de áldozathozatalra ezért már képtelen! Ps: Öcskös, ilyen egoista életszemlélettel, nem vagy jobb mint egy horrorfilmbeli alien, aki gondolkodás nélkül felzabálja az útjába kerülő embereket!! Azt jelenetet szívesen megnézném, ahogyan téged tálalnak vacsira!Gondolom,, akkor fröcsögés helyett, csak vinnyognál....
2017. július 13. 00:42 #69
LollyPoop
LollyPoop

StátuszLollyPoop még nem állította be a státuszát... és nem is fogja.
Hozzászólás: 942
Azonosító: 262892
Idézet (Mensch @ 2017.07.13. 00:06)
Inkább legyek álszent vega, mint egy ilyen önző húszabáló ragadozó,, aki csak elvesz az élettől, de áldozathozatalra ezért már képtelen!

Bocs, hogy beleszólok a "vitátokba", de milyen áldozathozatalról beszélsz? Most nem arról volt szó, hogy a vegák/vegánok azért nem esznek húst, mert az jó nekik (erkölcsi és/vagy eü-i szempontból)? Mert nekem ebből az jön le, hogy te csak azért nem eszel húst, hogy mártírkodhass egy sort, és ezt mások képébe vághasd...
Nem mellesleg a fröcsögésért neked sem kell a szomszédba menni.

Üdv, egy önző, húszabáló ragadozó rohog.gif
2017. július 13. 01:52 #70
Mensch
Mensch
visszatérő vendég
LollyPoop! A hús fogyasztásáról lemondani, nagyon is erkölcsi dolog!És nem az én mártírkodásom a lényeg, sokkal inkább az, hogy így miattam nem kell 1 állatnak sem meghalnia! Ez egyéni lelkiismereti kérdés! Nekem az a véleményem, hogyha egy macska képes arra, hogy egér helyett gyümölcsöt és zöldséget egyen, akkor egy értelemmel és intelligenciával rendelkező emberi légy,miért tartja olyan felháborítónak a gondolatot, hogy ne egye meg többé az élőlénytársait? (A youtuben találsz elég videót, amiben macskák is vegák!) Személy szerint, nekem nem az a bajom a húsevőkkel, hogy húst esznek. Hanem az, hogy a húsfogyasztó emberek minden érvet felsorakoztatnak amellett, hogy az ember húsevő! De akkor a vegák nem embei lények? Vagy azok az állatok mik, akik hatalmas testük ellenére, mégis növényekkel táplálkoznak? Talán mars-lakók? Valóban, nagy szerepet játszik a táplálkozás rendszerében az evolúció,, de éppen ez okból nem a civilizált embertől várná el a világ rendszere a humánus gondolkodást?
2017. július 13. 03:28 #71
LollyPoop
LollyPoop

StátuszLollyPoop még nem állította be a státuszát... és nem is fogja.
Hozzászólás: 942
Azonosító: 262892
@Mensch
Értem amit mondasz, és van is benne igazság, de nem várhatod el mindenkitől, hogy a te/ti világlátásotokat kövesse, mert csak. Én értem az okokat, hogy vki miért mond le a húsevésről, és nincs is vele semmi gondom, sőt. De azzal, ahogy sokszor a vegák/vegánok gerillamód lerohanják a húsfogyasztókat, akarva-akaratlanul védekezésre kényszerítik őket, így ne csodálkozz rajta, ha a korábbiakhoz hasonló kirohanásokra, hasonlóan heves reagálás érkezik a másik oldalról is ("minden létező érvet felsorakoztatva az ember húsevő mivolta mellett"). Az rendben van, hogy terjesztik a nézeteiket, biztos vannak olyanok is, akiket idővel "át lehet téríteni", de a módszerrel egyáltalán nem vagyok kibékülve, és szerintem ennél a témánál gyakran itt csúsznak ki a dolgok, a rossz kommunikációs technikáknál...
2017. július 13. 04:08 #72
oranje31
oranje31
visszatérő vendég

Státuszpuskas, messi, szoboszlai ,haaland river plate, jenna ortega <3
Hozzászólás: 445
Azonosító: 49968
miley inkabb zenevel foglalkozzon
2017. július 13. 09:21 #73
Mensch
Mensch
visszatérő vendég
LollyPoop! Hát igen, azok a fránya kommunikációs problémák, meg az emberi gondolkodás ....! Érdekesek az emberi lények! A nagy civilizált mivoltukra, és az ebből fakadó privilégiumokra apellálva Isten tanításaiban hisznek, miközben mindent tönkretesznek ami Isteni, Lucifer stílusban! Számtalan példa volt már arra, hogy egy ragadozó állat, ölés helyett megmentette a táplálékláncon alatta álló állattársát!(Pedig csak ösztönösen tette, s nem tudatosan.) Az ember viszont azt is letámadja,vagy kiközösíti, aki netán más, vagy jobbá akar válni!! Lehet itt még tovább csűrni-csavarni a szót,, de az igazság az, hogy az emberi faj többsége túl önző ahhoz, hogy lemondjon dolgokról a jó ügyek érdekében! Az legabszurdabb az egészben az, hogy önkritika gyakorlása helyett, a felháborodás a gyakoribb reakció. Hmm, az emberi jellem...! Ezért a remekműért, kár volt lemászni a fáról! Mert nem igazán van mire verni a mellüket az állítólag legmagasabb IQ-val rendelkező emberi fajnak!
1 felhasználónak tetszik: Elody
2017. július 13. 09:51 #74
Lysandranevra
Lysandranevra
visszatérő vendég
Mensch, ugyanezt én is elmondhatom rólatok! Szentnek hiszitek magatokat, amiért nem esztek húst, aztán mégis sátáni stílusban próbáljátok lenyomni az emberek torkán a saját nézeteteket, húszabáló gyilkosnak nevezve bennünket.

Elhiszem, nektek ez lelkiismereti kérdés, de nem kellene fröcsögni másokra, amiért máshogy gondolkodunk. Elhiszem, jobb embernek érzitek magatokat, amiért nem esztek húst, de attól, hogy más embereket gyilkosnak tartotok emiatt, nem hinném, hogy jobb emberré váltok.
Minden ember máshogy vélekedik az életről, a világról, és ez így van jól, nem kell erőszakkal "téríteni" a nézeteiteket. smileeee.gif
2017. július 13. 10:38 #75
blackdahlia
blackdahlia
új tag
Hozzászólás: 68
Azonosító: 259514
Olvasom a kommenteket és nem hiszem el hogy egy mondat miatt amit egy IQ bajnok celebpalánta kiìrt egymás torkának estek. Mileyka meg röhög a markába mert lehet hogy titokban két pofára tömi otthon a csirkecombot mert hiszen nem vagyunk vele a nap 24 órájába (szerencsére mert a hajam befonnám tőle az tuti _nevet.gif ). Amúgy nagyon ráérhet ha van ideje kilakkozni egy kismalac körmét (lásd a képen). Vajon egy 120 kilósnak is ugyanúgy kilakkozná? rohog.gif
2017. július 13. 10:39 #76
tinista00
tinista00
új tag

Státusz...but personally, I think you'd be better with somebody like me
Hozzászólás: 89
Azonosító: 235342
Szerintem teljesen igaza van, egyetértek vele!
2017. július 13. 11:48 #77
Tyria
Tyria
visszatérő vendég
Hozzászólás: 116
Azonosító: 168017
Aki vegánellenes, az lépjen be a Facebookon található sok magyar vegán csoport egyikébe és kezdjen el olvasgatni, tájékozódni. Ez egy olyan téma, amiről az átlagembernek halvány fogalma sincs, csak okoskodik róla. A vegán kismilliószor több alapanyagból dolgoznak, mint a mindenevők. Olyan dolgokat esznek, amikről az átlag mindenevő még csak nem is hallott.
Teljesen biztos vagyok benne, hogy mindenki a fehérjével jön. Hoppá, ez a kinoában is megvan, amiről biztosan nem tudod, mi az, de nézz utána.
Omega 3 zsírsav - dehát az a halban van meg nem??? Nem. Pontosabban ott is, de a chiamagban sokkal több van.
Mint ahogy itt valaki írta, húsevéssel a már feldolgozott tápanyagokhoz jutunk hozzá, nem pedig a nyers, igazi változathoz. Miért ne egyem akkor úgy?
Vettem egy vegán szakácskönyvet, csak ámulok, milyen színes, élettel teli ételek vannak benne. Az átlagembernek fogalma sincs arról, hogy milyen tápláló, finom és egészséges fogásokat lehet készíteni növényekből és magokból.
Dehát a hús is finom, nem??? Nem. A húsnak önmagában nulla íze van, próbáld csak simán párolva megenni. Attól van íze, hogy fűszerek vannak rajta.
A veganizmust mindenkinek magának kell felfedeznie, nem lehet erőltetni, de azért abba gondoljatok bele a legközelebbi incsi fincsi disznóhusi evése közben, hogy az az állat egy 3 éves gyermek szellemi szintjén volt, és valószínűleg okosabb volt, mint a kutyátok, akit ölelgettek.
Tájékozódjatok, olvassatok, változzatok, mert ettől fejlődik a világ.
2017. július 13. 12:00 #78
Lysandranevra
Lysandranevra
visszatérő vendég
Tyria, viszont egy átlag magyar embernek nincs pénze ahhoz, hogy az ilyen szipi-szupi különleges növényeket megvegye.
Amúgy a húsnak igenis van íze fűszerek nélkül is. Kóstóltam úgy, sőt, még nyersen is.

Na ezért a kijelentésért most bocsássatok meg, nem szándékozok vele egy vegánt sem megsérteni, de nekem a disznó igenis a kajám, nem pedig a kiskedvencem. Sosem tudnék egy malacot úgy ölelgetni, mint ahogy Miley a képen.
2017. július 13. 12:10 #79
Lysandranevra
Lysandranevra
visszatérő vendég
Attól, hogy valaki megeszi a húst, attól még szeretheti az állatokat. Kevesen tudják, de a disznótor az valójában a tisztelet kifejezése az állat iránt. Amiért szokás a halotti tor, azért szokás a disznótor is (más kérdés, hogy manapság inkább részegeskedő party szokott ez lenni), ezzel fejezik ki az emberek a tiszteletüket és a hálájukat az állat iránt. Ezzel beteljesítette a sorsát, és hasznára vált az embereknek. Ne higgyétek, hogy a gazda, aki felnevelte az állatot, örömmel öli meg, de tudja jól, hogy ez az élet rendje, és így kerülhet étel az asztalukra.
2017. július 13. 13:49 #80
Mensch
Mensch
visszatérő vendég
Lysandranevra! Szentek csak a mesében vannak, viszont a vegák azok a valóságban léteznek, és úgy akarnak élni, hogy (képletesen) ne tapadjon vér a kezükhöz! Már bocs, de nekem lökheted itt a rizsát, de a tény mégis az marad, hogy a húsevő ember nemhogy elgondolkodna azon, hogy milyen áron kerül az a husi az asztalára, hanem még olyan emberek jellemét kérdőjelezi meg, akik képesek voltak lemondani a husi evésről, hogy más élőlénytársaiknak ne kelljen meghalnia! Gondolod, hogy csak a te életed a fontos? Az állatoké nem? Talán te elfogadhatónak tartanád, ha valaki elakarna fogyasztani, s ezért engesztelésül, tiszteletedre tort ülne? Kétlem!Találkoztál már azzal a bölcsességgel valaha is,hogy: "Az elképzelés,,mely szerint egyik élet többet ér mint egy másik, a gyökere minden gonoszságnak itt a Földön!?? Elgondolkodtató nemde?? S végezetül még annyit, hogy a nem húsevők nemcsak hiszik, hanem valóban jobb emberek a húsevőknél!Ja,, és még azon is agyalj egy kicsit, hogy miktől is válhat valaki jobb emberré? Gondolom, a tiszta lelkiismeret, vagy éppen az önmegtartóztatás,netán a humánus gondolkodás lenne olyan sátáni stílus?? Na ja....
5 oldal 1 2 3 4 5
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!

Kapcsolódó sztárok