A Disney berendelte a Hófehérke élőszereplős adaptációját és már a színésznőt is kiválasztották.
A teljes cikkhez kattints ide!
Hófehérke nem lesz fehér az élőszereplős adaptációban
2021. június 22. 23:20
WhiteRose.engedd el |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.09.29. Hozzászólás: 1416 Csatolások: 22 Azonosító: 186846 offline |
Én értem, hogy kell a sokszínűség, de azért talán ez már túlzás. Hófehérke, akinek kimondottan azért ez a neve, mert a bőre olyan fehér, mint a hó, lehetne tényleg fehérbőrű az adaptációban. Mert máskülönben nem igazán tudom elképzelni, mennyire lesz a film autentikus, ha Hófehérke sötétbőrű lesz. (és ezt most csak a hagyományos mese szempontjából mondom, mindenféle rasszizmus nélkül)
1 felhasználónak tetszik:
Éowyn
2021. június 22. 23:43
Angel_Tzuyuvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 20.04.01. Hozzászólás: 423 Csatolások: 0 Azonosító: 276094 offline |
Átestek a ló túloldalára,ez gáz
Éowyn
2021. június 23. 00:21
omasnezvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 16.03.25. Hozzászólás: 190 Csatolások: 0 Azonosító: 255071 offline |
Cuki lánynak tűnik, tényleg, nem is vele van a bajom..viszont ez szerintem is már bőven túlzás. Ahogy előttem is írták, nem véletlenül Hófehérke a neve.
Éowyn
2021. június 23. 01:08
LollyPoop |
Csoport: Tag Csatlakozott: 17.03.08. Hozzászólás: 942 Csatolások: 0 Azonosító: 262892 offline |
Na ilyenkor hol marad az össznépi felmordulás? Ez nem sérti a fehérek öntudatát?
Btw, ha Hófehérke lehet latina, akkor legközelebb szeretnék látni egy fehér Martin Luther Kinget... agyrém, ami a világban folyik.
Btw, ha Hófehérke lehet latina, akkor legközelebb szeretnék látni egy fehér Martin Luther Kinget... agyrém, ami a világban folyik.
2021. június 23. 06:14
Fortescue91új tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 21.06.07. Hozzászólás: 6 Csatolások: 0 Azonosító: 292348 offline |
Szánalmas egy világban élünk...
Értem én, hogy egyenlőség, de azért vannak határok. És ez itt az, amit nem kellene átlépni.
Eddig mindenki felháborodott, mikor ázsiai vagy fekete karaktert fehér játszott és jogos volt. Ez most ugyanaz fordítva. Reméljük, hogy leszbikus is lesz. Csak, hogy kellőképpen reprezentatív legyen. :/
Értem én, hogy egyenlőség, de azért vannak határok. És ez itt az, amit nem kellene átlépni.
Eddig mindenki felháborodott, mikor ázsiai vagy fekete karaktert fehér játszott és jogos volt. Ez most ugyanaz fordítva. Reméljük, hogy leszbikus is lesz. Csak, hogy kellőképpen reprezentatív legyen. :/
Éowyn
2021. június 23. 06:20
Reiraúj tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 16.09.03. Hozzászólás: 93 Csatolások: 0 Azonosító: 259530 offline |
Rachel Zeglert már azóta követem mióta megalakult a youtube csatornája és musical covereket kezdett posztolni. Azèrt azt kiemelném, hogy ő csak félig latina és a staritys képe sokkal sötétebb, mint amilyen ő valójában. Csomó videójában full sápadt, szóval nem hiszem hogy gond lesz ez. Ráadásul meseszép hangja van.
2021. június 23. 08:26
tonhalszendvicsúj tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 21.05.09. Hozzászólás: 50 Csatolások: 0 Azonosító: 290751 offline |
nem tudom mikor jönnek már rá végre az emberek, hogy ezeknél az élőszereplős Disney feldolgozásoknál nem az a lényeg hogy az eredeti sztorit kövesse, és valószínűleg a jövőben készülő filmeknél is fognak hasonló változásokat eszközölni. nem tudom egyébként ezen hogyan lehet/miért kell kiakadni. speciel én is ezeken a filmeken nőttem fel, de eszembe sem jutna azon háborogni hogy hófehérkét miért egy latina színésznő fogja eljátszani, vagy ariel szerepét miért nem fehér csaj kapta. annyira sokan hozzák fel hogy manapság kötelező mindig valami minoritást/lgbtq+ stb karaktert szerepeltetni egy-egy filmben v. sorozatban hogy le legyenek tudva a kötelező körök, de ettől függetlenül ugyanúgy ott a diszkrimináció, racial profiling még mindig egy létező dolog, az egyenlő jogok sincsenek közelről sem kivívva még, és a világ bőven tudna hova fejlődni. mert amíg egy fekete arielen ennyit kell háborogni mert hát ő vÖrÖs hAjÚ és fEhÉr bŐrŰ!4! (amúgy a bőrszíne semmit sem tesz hozzá v vesz el a sztoriből véleményem szerint) addig látszik is, hogy sokaknál van még hová fejlődni. persze ekkor mindig lesznek olyanok, akiknek ez 'túl sok' és 'bezzeg ha fekete karaktert cserélnének fehérre', de egy általánosságban fehérek által dominált világban fehérként háborodnék fel azon, ha ez megtörténne. szerintem már az egy jó pont, hogy végre főszerephez juthatnak ázsiai, fekete, latina stb stb színészek és színésznők, - akár egy régi, megszokott sémákra épülő mesefilm feldolgozásában - és végre nem a sztereotíp 'jó tanuló lúzer ázsiai' & 'a jópofa fekete barát/nő' & 'az angolt törő dél-amerikai', 'a kötelezően meleg legjobb haver' és egyéb hasonlóan elnyűtt mini karakterekben láthatjuk csak őket.
Kata159
2021. június 23. 08:47
Brandy♥Pizza♥ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.04.02. Hozzászólás: 5320 Csatolások: 379 Azonosító: 148501 offline |
Vicc ami itt megy már de komolyan oké legyen mindenki olyan amilyen bla bla de egy mese ami főleg alabol fehér emberről szól azér na.. ne legyen barna azért is írtam előbb hogy akkor már hetero se legyen mert lassan ott tarunk hogy minden mese úgy van alakitva ahogy fejlödik a világ
2021. június 23. 10:41
nelli1dúj tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.04.24. Hozzászólás: 71 Csatolások: 0 Azonosító: 174166 offline |
Lol. Amerika lakosságának 13%-a fekete, de Hollywood arra törekszik, hogy a reprezentációjuk elnyomja a fehérekét. De megnézném a woke sjw-k fejét, ha Black Panther-t fehér színész játszaná... Sajnos abban a korban vagyunk, amikor ugyanolyan rasszisták az emberek, mint anno, csak most egy másik réteg felé irányul, így szemet hunyhatunk fölötte. És az a legrosszabb, hogy az Usa-ban azt tanítják, hogy ha fehér vagy, bűntudatodnak kell lennie és bocsánatot kell kérned és így tovább. Pont annyira felelősek a múltbeli dolgokért a mai fehérek, mint amennyire a mostani feketék rabszolgák.
2021. június 23. 11:46
lilla1visszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.10.29. Hozzászólás: 192 Csatolások: 0 Azonosító: 162834 offline |
Már a kis hableány is nagyon gáz volt, ez meg még inkább. Nem hiba Hófehérke a neve. Remélem emellett még nembináris lesz.
Úgy érzem, a mai világban a fehérek vannak elnyomva, ez már a fehérek elleni rasszizmus, úgyhogy jöhetnek a tüntetések meg a White Lives Matter mozgalmak.
Úgy érzem, a mai világban a fehérek vannak elnyomva, ez már a fehérek elleni rasszizmus, úgyhogy jöhetnek a tüntetések meg a White Lives Matter mozgalmak.
2021. június 23. 12:21
Kata159 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 07.01.27. Hozzászólás: 10398 Csatolások: 130295 Azonosító: 23738 offline |
azt vágjátok, hogy ez egy fikcionális karakter? Mint Ariel is? teljesen mindegy, ki alakítja, mert nem létező karakterről van szó. MLK meg pl. egy eléggé létező, fekete férfi volt, egy korábbi kommentre reflektálva.
És valóban Rachel Zegler kb. egy magyar lány szolis változata. Nekem az az agyrémk, hogy ilyeneken képesek emberek kiakadni.
És valóban Rachel Zegler kb. egy magyar lány szolis változata. Nekem az az agyrémk, hogy ilyeneken képesek emberek kiakadni.
2021. június 23. 12:46
Neslihann.visszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 18.06.26. Hozzászólás: 145 Csatolások: 0 Azonosító: 270196 offline |
Idézet (tonhalszendvics @ 2021.06.23. 08:26)
nem tudom mikor jönnek már rá végre az emberek, hogy ezeknél az élőszereplős Disney feldolgozásoknál nem az a lényeg hogy az eredeti sztorit kövesse, és valószínűleg a jövőben készülő filmeknél is fognak hasonló változásokat eszközölni. nem tudom egyébként ezen hogyan lehet/miért kell kiakadni. speciel én is ezeken a filmeken nőttem fel, de eszembe sem jutna azon háborogni hogy hófehérkét miért egy latina színésznő fogja eljátszani, vagy ariel szerepét miért nem fehér csaj kapta. annyira sokan hozzák fel hogy manapság kötelező mindig valami minoritást/lgbtq+ stb karaktert szerepeltetni egy-egy filmben v. sorozatban hogy le legyenek tudva a kötelező körök, de ettől függetlenül ugyanúgy ott a diszkrimináció, racial profiling még mindig egy létező dolog, az egyenlő jogok sincsenek közelről sem kivívva még, és a világ bőven tudna hova fejlődni. mert amíg egy fekete arielen ennyit kell háborogni mert hát ő vÖrÖs hAjÚ és fEhÉr bŐrŰ!4! (amúgy a bőrszíne semmit sem tesz hozzá v vesz el a sztoriből véleményem szerint) addig látszik is, hogy sokaknál van még hová fejlődni. persze ekkor mindig lesznek olyanok, akiknek ez 'túl sok' és 'bezzeg ha fekete karaktert cserélnének fehérre', de egy általánosságban fehérek által dominált világban fehérként háborodnék fel azon, ha ez megtörténne. szerintem már az egy jó pont, hogy végre főszerephez juthatnak ázsiai, fekete, latina stb stb színészek és színésznők, - akár egy régi, megszokott sémákra épülő mesefilm feldolgozásában - és végre nem a sztereotíp 'jó tanuló lúzer ázsiai' & 'a jópofa fekete barát/nő' & 'az angolt törő dél-amerikai', 'a kötelezően meleg legjobb haver' és egyéb hasonlóan elnyűtt mini karakterekben láthatjuk csak őket.
2021. június 23. 12:54
_ToTo_Cinikus kritikus |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 05.03.01. Hozzászólás: 12524 Csatolások: 11645 Azonosító: 4133 offline |
Én is már azt várom, hogy Martin Luther Kinget egy életrajzi filmben egy ázsiai transznemű alakítsa...
Ez meg Snow White helyett Night Black lesz? Vagy Brownie? A törpék lefogadom mind lmbtq karakter lesz szivárványos satyiban.
Az almát is biztos rasszistának fogják kikiáltatni és majd feketeszederrel mérgezik meg...
Annyira átestek a ló másik oldalára, hogy szép lassan majd visszaüt.
Legyen minden karakter zöld, hogy ne legyen vita, bár akkor majd bejelentkeznek a marslakók, hogy rasszisták a föld népei...
Ez meg Snow White helyett Night Black lesz? Vagy Brownie? A törpék lefogadom mind lmbtq karakter lesz szivárványos satyiban.
Az almát is biztos rasszistának fogják kikiáltatni és majd feketeszederrel mérgezik meg...
Annyira átestek a ló másik oldalára, hogy szép lassan majd visszaüt.
Legyen minden karakter zöld, hogy ne legyen vita, bár akkor majd bejelentkeznek a marslakók, hogy rasszisták a föld népei...
2021. június 23. 13:28
omasnezvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 16.03.25. Hozzászólás: 190 Csatolások: 0 Azonosító: 255071 offline |
Ah. Már azon gondolkoznia kell az embernek, hogy hogy írjon úgy, hogy ne tűnjön rasszistának.
Nem azért mondom, hogy fehér bőrűnek kellett volna kapnia a szerepet, mert utálom a színes bőrűeket. (Azért is szeretem az iskolám, mert olyan sokféle ember jár oda.)
Egyszerűen csak szerintem (lévén, hogy Hófehérke) fehér emberkének kellett volna eljátszania. Igen, a történeten nem változtat, viszont szerintem jó, ha ragaszkodunk bizonyos dolgokhoz. Például azon is "kiakadna" az ember, ha Mulant nem ázsiai, vagy a Hercegnő és a békából a leányzót nem fekete játszaná. Akkor ezzel mi a probléma, ha (ezek szerint) néhányunk véleménye az, hogy itt is hűnek kellett volna maradni az eredeti képhez?.
Nem azért mondom, hogy fehér bőrűnek kellett volna kapnia a szerepet, mert utálom a színes bőrűeket. (Azért is szeretem az iskolám, mert olyan sokféle ember jár oda.)
Egyszerűen csak szerintem (lévén, hogy Hófehérke) fehér emberkének kellett volna eljátszania. Igen, a történeten nem változtat, viszont szerintem jó, ha ragaszkodunk bizonyos dolgokhoz. Például azon is "kiakadna" az ember, ha Mulant nem ázsiai, vagy a Hercegnő és a békából a leányzót nem fekete játszaná. Akkor ezzel mi a probléma, ha (ezek szerint) néhányunk véleménye az, hogy itt is hűnek kellett volna maradni az eredeti képhez?.
2 felhasználónak tetszik:
WhiteRose.,
Pezzie92
2021. június 23. 15:25
_ToTo_Cinikus kritikus |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 05.03.01. Hozzászólás: 12524 Csatolások: 11645 Azonosító: 4133 offline |
Idézet (Kata159 @ 2021.06.23. 12:21)
azt vágjátok, hogy ez egy fikcionális karakter? Mint Ariel is? teljesen mindegy, ki alakítja, mert nem létező karakterről van szó. MLK meg pl. egy eléggé létező, fekete férfi volt, egy korábbi kommentre reflektálva.
És azt vágod, hogy Boleyn Anna eléggé létező fehér nő volt?
Fekete színésznő játszik Boleyn Annát
2021. június 23. 15:48
allisonhale.detective girl. |
Csoport: Tag Csatlakozott: 17.10.22. Hozzászólás: 2598 Csatolások: 20666 Azonosító: 267416 offline |
Én úgy vettem észre, hogy ezeknek a feldolgozásoknak nem teljesen ugyanaz a cselekménye, mint a meséknek, hanem vannak benne jócskán változtatások. Ez alapján nem tartom nagy bajnak, hogy ez a lány kapta a szerepet, valószínű nem a karakter bőrszínén lesz a hangsúly, hanem egy izgalmasabb cselekményen (mármint az eredeti történetnél izgalmasabb). Nagyon bájos lány szerintem. Én kíváncsi leszek a filmre.
Kata159
2021. június 24. 01:07
Kata159 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 07.01.27. Hozzászólás: 10398 Csatolások: 130295 Azonosító: 23738 offline |
Idézet (_ToTo_ @ 2021.06.23. 15:25)
És azt vágod, hogy Boleyn Anna eléggé létező fehér nő volt?
És ez most hogy kötődik Hófehérkéhez meg Arielhez?
De egyébként, ahogy említették fölöttem, gyakori dolog, hogy filmekhez, sorozatokhoz vagy színdarabokhoz bármilyen származású színészt beválogatnak. Creative freedom angolul.
De hogy hogy mindig a nemrasszista és mindenkitelfogadok emberek veszik észre és kommentálják azonnal, hogy valaki neadjistennemfehér? Miért ekkora dolog ez?
tonhalszendvics
Chloë Grace Moretz felvállalta a másságát
Chloë Grace Moretz felvállalta a másságát
Chloë Grace Moretz coming outtolt.
Emma Stone leborotválta a haját
Emma Stone leborotválta a haját
Borotvált fejjel debütált egy SNL partin.
Selena Gomez: "Nem érdekel, hogy nem nézek ki piszkafának"
Selena Gomez: "Nem érdekel, hogy nem nézek ki piszkafának"
Kiosztotta a kommentelőket.
Ezért árulta el Shawn Mendes, hogy majdnem apa lett
Ezért árulta el Shawn Mendes, hogy majdnem apa lett
Elmesélte, miért árulta el.
Újabb nyomot találtak Liam Payne halálának ügyében
Újabb nyomot találtak Liam Payne halálának ügyében
Újabb fejlemények történtek.
Ariana Grande Instagramon is felvállalta új szerelmét
Ariana Grande Instagramon is felvállalta új szerelmét
Hivatalosan is felvállalta.