Kérdés
2012. március 20. 19:22
Tamás2.0Cpl. "Radar" O'Reilly™ |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 06.11.05. Hozzászólás: 7115 Csatolások: 43451 Azonosító: 19754 offline |
Idézet (Évike12 @ 2012.03.19. 12:10)
Arról szeretnék tájékozódni hogy azok a tagok akik például 2010-ben voltak fent utoljára és szerintem már gőzük sincs mi az a Starity azokkal mi lesz? Mert engem néha eléggé idegesít mikor látom hogy a Starity fele nem használja, és ezekre nincs valami szabály hogy törölni kell őket vagy ilyesmi?
a választ előre is köszönöm.
a választ előre is köszönöm.
Inkább örüljetek, hogy a Starity nem úgy működik (és itt nemcsak az inaktivitásra gondolok), mint külföldi fórumok többsége, mert akkor a kistölcsérek zöme már rég nem lenne tag.
8 felhasználónak tetszik:
Bessie,
Holly Keller,
Pöttömke,
Lindsay019,
Évike12,
Lizania,
Twilight6,
Boscorelli
2012. március 20. 20:06
Lindsay019Disney princess♔ |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 08.04.22. Hozzászólás: 4957 Csatolások: 54911 Azonosító: 58811 offline |
Idézet (LadyAlexa @ 2012.03.20. 19:54)
Ha egy cikket írok, miért adja ki ezt?
Nem keretezett be semmit sem rózsaszínnel? Forrást is írtál?
2012. március 20. 20:21
LadyAlexa#protectTonyStark |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.01.04. Hozzászólás: 2008 Csatolások: 435 Azonosító: 166600 offline |
Idézet (Lindsay019 @ 2012.03.20. 20:06)
Nem keretezett be semmit sem rózsaszínnel? Forrást is írtál?
Semmit. Forrásként semmit nem használtam, én fogalmaztam meg az egészet.
2012. március 20. 20:22
Idézet (LadyAlexa @ 2012.03.20. 20:21)
Semmit. Forrásként semmit nem használtam, én fogalmaztam meg az egészet.
Akkor ez a baj. Forrást mindig kell megadni.
2012. március 20. 20:23
Idézet (LadyAlexa @ 2012.03.20. 20:22)
De akkor mit írjak oda?
Ahonnan gyűjtötted az anyagot. Én pl. a wikit írtam be forrásnak a klónozásos cikkemnél, mert onnan szedtem a legtöbb infót.
2012. március 21. 08:47
Sally SparrowLondonb*zi chenoista |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 10.05.26. Hozzászólás: 10970 Csatolások: 8081 Azonosító: 128114 offline |
Idézet (Holly Keller @ 2012.03.20. 20:22)
Akkor ez a baj. Forrást mindig kell megadni.
Nem feltétlenül. Lehet, hogy nehéz elképzelni, de attól még embereknek lehet a fejében megfelelő háttéranyag, amit mondjuk elsajátított az évek alatt. (Illetve ha mondjuk tényleg saját szellemi termék egy interjú például.) Persze ezen a portálon nagyon ritka az ilyesmi, de nem kizárt.
2012. március 21. 09:06
joe_rTündérke™ Addict |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 04.10.09. Hozzászólás: 15117 Csatolások: 6682 Azonosító: 44 offline |
Idézet (Sally Sparrow @ 2012.03.21. 08:47)
Nem feltétlenül. Lehet, hogy nehéz elképzelni, de attól még embereknek lehet a fejében megfelelő háttéranyag, amit mondjuk elsajátított az évek alatt. (Illetve ha mondjuk tényleg saját szellemi termék egy interjú például.) Persze ezen a portálon nagyon ritka az ilyesmi, de nem kizárt.
A Starity indulása óta valóban nehéz elképzelni, látva a tapasztalatokat. De abban egyet kell értenem veled, hogy bár ritkaság, de nem egyedülálló dolog, hogy valaki saját ismereteire, tapasztalataira alapoz egy cikket.
De erre a kérdésre kérek állásfoglalást Freeze-től is.
1 felhasználónak tetszik:
Sally Sparrow
2012. március 21. 09:15
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 10.05.26. Hozzászólás: 10970 Csatolások: 8081 Azonosító: 128114 offline |
Idézet (LadyAlexa @ 2012.03.20. 20:22)
De akkor mit írjak oda?
"saját kútfő"
Bessie
2012. március 21. 09:45
joe_rTündérke™ Addict |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 04.10.09. Hozzászólás: 15117 Csatolások: 6682 Azonosító: 44 offline |
Idézet (Sally Sparrow @ 2012.03.21. 09:15)
"saját kútfő"
Például.
De ahogy az előbb írtam, megkérdeztem Freeze-t.
Azt mondta, hogy ha valaki saját forrásból dolgozik, akkor írja azt, hogy saját forrás, vagy egyszerűen tegyen egy mínusz (-) jelet.
Aki ellenőrzi, ebből tudnia kell, hogy saját munkáról van szó, nem külföldi, vagy magyar forrásból vett cikkről.
2 felhasználónak tetszik:
Sally Sparrow,
kriszti145
2012. március 21. 14:40
BessieJung Kook |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 07.04.26. Hozzászólás: 15796 Csatolások: 67786 Azonosító: 27941 offline |
Ha már itt tartunk: csak online forrás lehet, könyv nem? Egy ideje gondolkozok egy cikken (amit említettem már Courtneyynek, és ő lebeszélte ezt Freeze-el is). Egyedül azt nem mondtam még nekik, hogy a forrásom főként könyv. De mivel a téma ezotéria lesz, kétlem, hogy le tudnák ellenőrizni. Mondjuk nem másolnám, hisz nem szokásom, és egyébként is több könyvből írnék a témával kapcsolatban. Szóval ilyenkor mi a teendő? Vagy inkább neki se kezdjek a cikknek?
2012. március 21. 14:54
Idézet (Bessie @ 2012.03.21. 14:40)
Ha már itt tartunk: csak online forrás lehet, könyv nem? Egy ideje gondolkozok egy cikken (amit említettem már Courtneyynek, és ő lebeszélte ezt Freeze-el is). Egyedül azt nem mondtam még nekik, hogy a forrásom főként könyv. De mivel a téma ezotéria lesz, kétlem, hogy le tudnák ellenőrizni. Mondjuk nem másolnám, hisz nem szokásom, és egyébként is több könyvből írnék a témával kapcsolatban. Szóval ilyenkor mi a teendő? Vagy inkább neki se kezdjek a cikknek?
Igazából, az újság és könyv nekünk azért nem jó, mert ellenőrizhetetlen. Az már más kérdés, hogy milyen témában használ a cikkíró könyvet forrásként, hiszen egy tudományosabb vagy egészséggel kapcsolatos témában való jártasság vagy inkább hitelesség ott mutatkozik meg, ha ránézünk az illető adatlapjára. Aki életvitelhez ír egy nagyobb, igényesebb cikket, az képes az értelmes és összefüggő mondatalkotásra is, és nem cukcsi-mukcsi szavakból áll az adatlapja. Igyekszünk ezen a téren is fairként viselkedni, de ha a cikk szinte hibátlan, az írójának mondatai viszont értelmetlenek és dől belőlük a "nyelv hejeségi" hiba, akkor nem igazán van nyert ügye.
De egyébként Te mint kiemelt tag, egyébként is elsőbbséget élvezel e téren
2012. március 21. 15:11
BessieJung Kook |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 07.04.26. Hozzászólás: 15796 Csatolások: 67786 Azonosító: 27941 offline |
Idézet (Courtneyy @ 2012.03.21. 14:54)
Igazából, az újság és könyv nekünk azért nem jó, mert ellenőrizhetetlen. Az már más kérdés, hogy milyen témában használ a cikkíró könyvet forrásként, hiszen egy tudományosabb vagy egészséggel kapcsolatos témában való jártasság vagy inkább hitelesség ott mutatkozik meg, ha ránézünk az illető adatlapjára. Aki életvitelhez ír egy nagyobb, igényesebb cikket, az képes az értelmes és összefüggő mondatalkotásra is, és nem cukcsi-mukcsi szavakból áll az adatlapja. Igyekszünk ezen a téren is fairként viselkedni, de ha a cikk szinte hibátlan, az írójának mondatai viszont értelmetlenek és dől belőlük a "nyelv hejeségi" hiba, akkor nem igazán van nyert ügye.
Ha mást nem, keresek egy oldalt a neten, amit beírhatok forrásnak. Szerencsére nem egy helyen írtak már róluk. De már tényleg nekiülök megírni. Köszi a gyors választ
2012. március 21. 15:22
Idézet (Bessie @ 2012.03.21. 15:11)
Ha mást nem, keresek egy oldalt a neten, amit beírhatok forrásnak. Szerencsére nem egy helyen írtak már róluk. De már tényleg nekiülök megírni. Köszi a gyors választ
Nyugodtan fogalmazz könyv alapján, ha az könnyebb, nem hiába lettél kiemelt tag, bizalmat élvezel.
2012. március 21. 17:24
Idézet (Courtneyy @ 2012.03.21. 14:54)
Én már annyiszor voltam bajban ezekkel a forrásokkal, meg mi egyebekkel, hogy mégis mit írjak oda. Most már világos számomra is, hogyha életviteli cikket szeretnék írni, akkor bőven elég egy kötőjelet rakni és, akkor onnan tudni fogjátok, hogy a saját ismereteim alapján dolgoztam. Csak eddig mindig megadtam valamit, mert féltem, hogy az adott cikkem pontosan emiatt nem fog kikerülni. Na, most már én bátrabb lettem a cikkek terén azáltal, hogy lehet saját kútfőből is írni, úgyhogy lehet, hogy eggyel újra megpróbálkozom!
2012. március 21. 17:28
joe_rTündérke™ Addict |
Idézet (Holly Keller @ 2012.03.21. 17:24)
Én már annyiszor voltam bajban ezekkel a forrásokkal...
Egy jó tanács. Bár Freeze két opciót ajánlott, én a mínusz jel használatát kevésbé favorizálnám. Inkább legyen ott, hogy saját forrás, mint az, hogy emiatt mégse legyen elfogadva egy egyébként minden tekintetben megfelelő cikk.
2 felhasználónak tetszik:
Bessie,
Sally Sparrow
2012. március 22. 08:19
Idézet (Bessie @ 2012.03.21. 14:40)
Én már írtam korábban könyvekből is, ilyenkor a szerző nevét írtam oda, meg hogy munkája vagy könyve..? Nem is tudom pontosan... De el lett fogadva.
Bessie
2012. március 26. 16:46
Rajongói videókat fellehet tölteni?
Mert,ha jól tudom,akkor nem,de mostanában csak azt látok.
Mert,ha jól tudom,akkor nem,de mostanában csak azt látok.
Születése után elhunyt Demi Lovato húgának első gyermeke
Születése után elhunyt Demi Lovato húgának első gyermeke
A kislány nem élte túl a szülést.
Chloë Grace Moretz felvállalta a másságát
Chloë Grace Moretz felvállalta a másságát
Chloë Grace Moretz coming outtolt.
Halloween 2024: lássuk kiknek öltöztek be a sztárok!
Halloween 2024: lássuk kiknek öltöztek be a sztárok!
Nézd meg, milyen jelmezt választottak!
Nagy szerepet kapott egy szappanosdoboz Liam Payne halálának ügyében
Nagy szerepet kapott egy szappanosdoboz Liam Payne halálának ügyében
Kiderülhet, kitől szerezte a drogokat.
Shawn Mendes meglepő dolgot árult el a szexualitásáról
Shawn Mendes meglepő dolgot árult el a szexualitásáról
Ilyen megjegyzésre nem sokan számítottak tőle.
Saoirse Ronan megjegyzésétől megfagyott a levegő a stúdióban
Saoirse Ronan megjegyzésétől megfagyott a levegő a stúdióban
A színésznő riposztja meglepte a férfi vendégeket.
Emma Stone leborotválta a haját
Emma Stone leborotválta a haját
Borotvált fejjel debütált egy SNL partin.