Starity

Kimi Raikkönen abbahagyja a versenyzést?

2011. január 04. 20:08   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Formula-1 2007-es világbajnoka, Kimi Raikkönen, aki a tavalyi évben már a WRC mezőnyében állt rajthoz, nehéz időszakot él át: egy évvel ezelőtt szeretett nagymamáját, karácsony előtt pedig 56 éves édesapját veszítette el. A Jégemberként becézett 31 esztendős versenyzőt rendkívüli módon megviselte a veszteség, olyannyira, hogy jelenleg ralis jövője sem foglalkoztatja.

hirdetés
Kimi Raikkönen abbahagyja a versenyzést?

Az ünnepek előtt lett volna esedékes szerződéshosszabbítása a Citroën-csapattal, azonban a tragédia hatására érthető módon inkább családja körében próbálja átvészelni a nehéz időszakot.

Korábban felröppentek olyan hírek, hogy a finn pilóta visszatér a Formula–1 mezőnyébe – a Red Bull- és a Renault-csapattal egyaránt hírbe hozták –, azonban Raikkönen cáfolta a híreszteléseket, s többször lenyilatkozta, hogy jól érzi magát a rali-világbajnokságban, s a debütáló évében történt számos bukás, baleset ellenére is sikerként, folyamatos tanulásként könyveli el szereplését.

Navigátora, Kai Lindström reménykedik abban, hogy Kimi továbbra is a rali világában marad, azonban egyes bennfentes információk szerint a tragédia annyira megviselte, hogy nem kizárt, abbahagyja a profi versenyzést.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek