Starity

Óriási siker Bud Spencer életrajzi könyve

2011. január 06. 20:08   |   Szerző: bazsi888

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Bud Spencer első életrajzi könyve, a „Különben dühbe jövök” pillanatok alatt a magyarországi bestsellerlista élére került.

hirdetés
Óriási siker Bud Spencer életrajzi  könyve

A Bookline.hu-n a Top 10 könyvek között szerepel, a TESCO könyvespolcain a 4. legkeresettebb, míg a nyitott Könyvműhely Kiadó toplistáján az első helyen áll.

Január 6-án kerültek újra a boltokba az utánnyomott kiadványok. A 220 oldalas, keménykötésű életrajz a „leghíresebb olasz”-nak kikiáltott színész életpályáját tartalmazza, maga Bud Spencer tolmácsolásában. Fiatalkori sportteljesítményeiről, világbajnoki címeiről is mesél, valamint azokról az évekről is, amikor az amazóniai őserdőben dolgozott fakitermelőként, majd útépítőként, ahol érdekes és izgalmas dolgok is történtek vele.

„Rendszeresen kelt lába egész rakománnyi aszfaltnak, egyszer akkor is előfordult, amikor épp rám bízták az aszfaltozáshoz szükséges eszközök felügyeletét. Legalább száz kamionra és vagy harminc Caterpillarra kellett felügyelnem. […] Valahol a cementmű és az útépítés között azonban egyszer csak eltűnt néhány tartálykocsi. Nem sokat kellett kutakodnom, hogy rájöjjek: az egyik helybeli sofőr a falujába vitte az autót, hogy leaszfaltozza a sáros utcát a háza előtt. […] Nem tudtam, hogy mit kellene tennem, kihez forduljak? Feljelentsem a tettest? Lecsukassam? Egy elődöm ezt tette, és meggyilkolták. A tetejébe nem is profi bűnözőről volt szó, csak egy szegény, szerencsétlenről. Azt sem tehettem, hogy úgy csinálok, mint ha nem vettem volna észre, mert azzal az én állásom került volna veszélybe. Miután megtaláltam a tolvajt, félrevontam és lekevertem neki egy akkorát, hogy csak úgy zúgott tőle a füle. Ezt követően feljelentés és elbocsátás helyett gondoskodtam róla, hogy annyi aszfaltot kapjon, amennyivel be tudja fejezni a falujában a munkát.”

De mindemellett volt még igazgató is az Alfa Romeo venezuelai gyárában is. Filmjeivel sikert sikerre halmozott, eleinte 3–4 majd később 6–8 milliárd lírás bevételt hoztak a filmvásznon életre keltett hatalmas pofonai. Óriási rajongótábora van világszerte.

Németországi látogatásáról így mesélt: „Évekkel ezelőtt a berlini filmfesztiválon egyszerre érkeztünk meg Jack Nicholsonnal. A hollywoodi sztárt olyan fajsúlyos filmek főszereplőjét, mint a Száll a kakukk fészkére, vagy a Ragyogás, a közönség ovációja fogadta. Majd egyszer csak a tömeg átszaladt a másik oldalra: megérkezett Bud Spencer, és nyolc rendőr kellett, hogy féken tartsa az embereket, mire Nicholson megkérdezte az egyik riportert: »Hát ez meg kicsoda?«”

Bud Spencerrel nemrég Jakupcsek Gabriella készített interjút, amelyet vasárnap este láthatnak a rajongók a Story 4 csatornán, este 19.30-tól.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek