Starity

Jön a harmadik Kooks-album

2011. január 07. 16:04   |   Szerző: Mrs. Frankenstein

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A brit négyesfogat újra stúdióba vonul és elkészíti harmadik stúdióalbumát, amit minden valószínűséggel 2011-ben már a boltok polcain találunk. De vajon fog ez annyira tetszeni a lelkes rajongóknak, mint a srácok előző két lemeze?

hirdetés
Jön a harmadik Kooks-album

A banda frontembere, Luke Pritchard szerint drasztikusan megváltozott zenéjük hangzása. Valószínűleg ennek az az oka, hogy a The Kooks már nem az eredeti tagokkal működik: Max Rafferty a második album megjelenéséig volt a csapat basszusgitárosa, 2008-ben távozott drogproblémái és betegeskedései miatt (őt Peter Denton váltotta), Paul Garred pedig 2009-ben távozott a négyestől betegsége miatt, ami a karját érinti, ezért nem tudna maximálisat nyújtani a doboknál (jelenleg Chris Prendergast játszik helyette). Tehát mára már csak két alapító tag zenél a The Kooksban: Luke Pritchard énekel, és Hugh Harris gitározik. A két tag távozása elég sokat nyom a latba, de nem csak ez változott, a srácok az éppen készülő albumot Jim Abbiss producerrel készítették Londonban és New Yorkban, aki dolgozott már az Arctic Monkeys-zal, a Kasabian-nel és az Editors-szal is. Ez sem a régi. A banda énekese a harmadik albumról:

„A lemez zeneileg meglehetősen eltér a korábbi dolgainktól. Ez egy új zenekar, két új taggal, a hangzásunk pedig meglehetősen drasztikusan megváltozott. A gyökereink persze maradtak, a melódia továbbra is nagyon fontos, a szövegek pedig abból táplálkoztak, ami az elmúlt időszakban történt... eljutottunk a harmadik lemezhez, és hat-hét évet töltöttünk turnézással.”

Most már csak az a kérdés: Vajon tetszeni fog ez az új hangzás (is) a közönségnek és a régi rajongóknak? Vagy a srácok úgy járnak, mint az Arctic Monkeys, akiknek harmadik albuma nem a várt sikereket érte el új hangzásuk miatt?

A fiúk ugyan már 2009. június 5-én postoltak egy videót hivatalos YouTube-oldalukra, azóta egyre csak emlegetik Facebook-oldalukon a harmadik albumot, amit már alig várnak a kedves rajongók. Ezek mellett sokat csiripelnek Twitteren is, hogy mindig tudjuk, hogyan állnak éppen az albummal. Ami a videóban különleges: Még látható rajta Paul Garred, aki (amint már azt feljebb említettem) már elhagyta a csapatát. Ez egy kis reménysugárként szolgált a rajongóknak (a rajongók körében igazán közkedvelt személy a banda eredeti dobosa), de lassan rá kellett jönniük: a videót valószínűleg Paul betegsége előtt készítették a fiúk.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek