Starity

Roger Federer jótékonysági gálát szervezett

2011. január 13. 14:02   |   Szerző: szavy

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A svájci teniszező a kelet-ausztráliai árvízkárosultak megsegítésére jótékonysági teniszmérkőzést szervezett.

hirdetés
Roger Federer jótékonysági gálát szervezett

Az egykori világelső teniszező vasárnapra jótékonysági gálamérkőzést szervezett a kelet-ausztráliai árvízkárosultak megsegítésére, egyben ezzel szeretné felvezetni a hétfőn startoló első Grand Slam-tornát, az Ausztrál Opent.

A rendezvényen – melynek hivatalos neve Rally for Relief (azaz 'segítő labdamenet') – olyan nagy nevek fognak részt venni Roger Federer mellett, mint Rafael Nadal, Novak Djoković, Lleyton Hewitt, Kim Clijsters, illetve csatlakozik hozzájuk a katasztrófa sújtotta Queenslandből származó Samantha Stosur, valamint a már visszavonult, kétszeres US Open-győztes Patrick Rafter is. A gála az Ausztrál Open centerpályáján, a Rod Laver Arénában kerül megrendezésre.

Múlt héten Brisbane még a férfi és női teniszezők számára is versenyhelyszín volt, kedden azonban a várost is elérte a katasztrófa – a pályákon is a nézőtérig ér a víz.

„November óta 25 áldozatot követelt az áradat, amely nemrég Brisbane-t is elöntötte. Szeretnénk segíteni” – nyilatkozta Samantha Stosur.

Federer tavaly is szervezett egy jótékonysági mérkőzést az Ausztrál Open előtt – akkor a haiti földrengés károsultjainak megsegítése volt a játékosok célja. 2010-ben Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djoković, Andy Roddick, Lleyton Hewitt, Serena Williams és Kim Clijsters 34 millió forintnak megfelelő adományt gyűjtöttek össze, majd ajánlottak fel a károsultaknak.

Néhány kép a víz alatt lévő Brisbane-ről:





Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek