Starity

Eurovíziós Dalverseny 2011 — Chenoa nélkül

2011. január 21. 13:01   |   Szerző: H.P.K.

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Chenoát egy hajszál választotta el attól a megtiszteltetéstől, hogy Spanyolországot képviselhesse a 2011-es Eurovíziós Dalversenyen a németországi Düsseldorfban.

hirdetés
Eurovíziós Dalverseny 2011 — Chenoa nélkül

A gyönyörű énekesnő, Chenoa nyerte meg a szavazást, melyben arról nyilatkozhattak a zeneszeretők, hogy mely énekest látnák a legszívesebben országuk képviseletében Düsseldorfban, az Eurovíziós Dalversenyen. Laura  ekkor nagyon hálás volt, nyilvánosan köszönte meg mindenkinek a szavazatokat.

Nem sokkal később a chenoisták egy külön weboldallal is kedveskedtek kedvencüknek, melyet kifejezetten az Eurovíziós Dalversenyen való részvétel reményében készítettek. Itt próbálták toborozni a támogatókat, hogy az emberek lássák, mennyien szeretik Chenoát, és hogy országuk képviseletére jobb személyt elképzelni sem tudnának.

„Szuper boldog vagyok! Ez a gesztus igazán örömmel tölt el, mert minden évben ott lehetek az elsők között, akiket a közönség szeretne a versenyben látni. Ez egy elismerés az eurofanok részéről, hogy ők bíznak bennem. Magam is szívesen mennék, az az igazság...  – mondta Chenoa, majd hozzátette, tudja, hogy milyen nehéz nyerni, „mert mindannyian a szavazatok tárgyai vagyunk”. – Én már nagyon sok versenyen részt vettem, és ha az ember nem nyer, az egyáltalán nem számít! Meg kell maradni végig pozitívnak, mert minden egyes ilyen élmény egyfajta táplálékot nyújt, és ez segít abban, hogy az énekes mindig megerősödve jöjjön ki egy ilyen szereplésből” – magyarázta.

William Luque, Chenoa egyik legnépszerűbb dalszerzője – akinek többek között olyan slágereket köszönhet az énekesnő, mint például a Cuando tú vas ('Amikor te mész'), vagy a Soy lo que me das ('Az vagyok, amit nekem adsz') – boldogan nyilatkozott arról, hogy szívesen írna Laurának a fesztiválra egy igazán belevaló, dögös, pörgős, új dalt: „Szeretném visszaadni Chenoának a ritmusokat, hiszen ezek tették őt híressé. A rajongók is ezt várják, hogy visszatérjen az a kis Chenoa, aki egykor berobbant a köztudatba, aki úgy lubickol ebben a műfajban, mint hal a vízben. Hatalmas, teltházas koncerteket ad a mai napig, és mindig ezek a dalai a legnépszerűbbek. Csak egy példát említenék. A Soy lo que me das például akkora sláger lett, hogy számos verzióban, számos nyelven, számos európai országban feldolgozták már.”

Chenoa – Soy lo que me das

Sajnos azonban hiába a rajongók erőfeszítése, a sok szavazat, a külön weboldal és a promóció, a TVE csatorna nem válogatta be kedvencüket az általuk gondolt legjobb 24 név közé. A „chenoisták” szomorúak, de az énekesnő egy cseppet sem letört, inkább boldog, hogy 9 év után is kitartóan, ilyen sokan és ekkora intenzitással támogatják.

A spanyol televíziós csatorna egyébként az alábbi énekesek és zenekarok neveit hozta nyilvánosságra a napokban: Alazán, Auryn, Baltanás, Da igual, David Sancho, Don Johnsons, Esmeralda Grao, G.O, Guadiana, Las Miranda, Lorena Rosales, Lucía Pérez, María López, Melissa, Mónica Guech, Pau Quero, Paula Marengo, Roima Durán, Sebas, Sergi Albert, Sometimes, Sunami, Valeria Antonella és We.

Eredetileg 30 nevet választottak ki, de időközben hatan már kiestek a rostán: Alba Lucía, Dani Alemán, Divas, Fernando H., Lussi Bom és Sonia y Selena.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek