Starity

Fogynak a WWE-dívák

2011. január 23. 18:06   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az elmúlt években egyre több „Diva” hagyja el a WWE-t, vált szervezetet, vagy esetleg más pályán próbálja ki magát, legyen erre példa Lilian García és Maria Kanellis, vagy akár Stacy Keibler. A sort még folytathatnánk.

hirdetés
Fogynak a WWE-dívák

A legelső modern WWE- (akkor még WWF-) díva Sunny (Tamara Lynn Sytch) volt, aki 1996-ban debütált a pankráció világában. Őt követték: Marlena (Terri Runnels), Sable (Rena Mero Lesnar) és Chyna (Joan Marie Laurer). 1997-ben debütált Debra Marshall, majd 1998-ban Ivory (Lisa Moretti), Jacqueline Moore és Luna Vachon – aki sajnos már nincs köztünk.

2000-ben debütált Lita (Amy Dumas) és vele elkezdődött az úgymond „tökös csajok” színre lépése. Követte Stephanie McMahon, aki ma már visszavonult, és inkább csak a családnak segít irányítani a WWE-t. A szőke bomba, Trish Stratus, Molly Holly (Nora Greenwald), Jazz (Carlene Denise Moore-Begnaud), Gail Kim, Victoria (Lisa Marie Varon). Ekkoriban még igencsak vérre menő csaták zajlottak a lányok között. Persze többen kerültek fel az OVW-ből (Ohio Valley Wrestling) és az FCW-ből (Florida Championship Wrestling), s ez ma is így van.

2003-tól új korszak indult, a WWE elindította a Diva Searchöt. A 2003-as év nyertese Jaime Koeppe volt, de ő nem jutott el a debütálásig. 2004-ben a „kis vörös”, Christy Hemme nyerte a versenyt. Ebből a szériából bejutott még Joy Giovanni, Amy Weber, Michelle McCool, Maria Kanellis és Carmella Decesare. 2005-ben a punkdíva, Ashley Massaro nyert, akit még beválogattak: Kristal Marshall. 2006-ban Layla El lett a győztes, szintén bejutott még: Maryse Ouellet, Milena Roucka (Rosa Mendes) és Rebecca DiPietro. 2007-ben az eddigi utolsó válogatón Eve Torres nyert. Lena Yada és Taryn Terrell (Tiffany) pedig fejlődési szerződést kapott. Azóta pedig nem került megrendezésre Diva Search.

Persze az átigazolások mentek, mennek oda-vissza. Brooke Adams, aki az ECW-nél kezdett Layla El és Kelly Kelly oldalán, az Extreme Expose nevű formációval most a TNA-nél van; Victoria, aki most Tara néven fut, szintén, és Christy Hemme is, valamint nemrégiben Mickie James és Katarina Waters is átpártolt. Az új szervezet az NXT megjelenésével újabb dívák jöttek: Ashley Valence, Jamie Keyes, Sarona Snouka és még sorolhatnánk.

Sokak szerint Stacy Keibler megjelenésével egyidőben kezdett elértéktelenedni a női pankráció. Sokan már egész fiatalon elkezdenek készülni, edzeni, jó példa erre Beth Phoenix vagy Melina Pérez. Megjárják a kötelező lépcsőfokokat, és végül úgy jutnak el a WWE-ig. Például Candice Michelle – pornószínésznőből lett díva –, bár ma már ő is visszavonult, mind a pornótól, mind a WWE-től. Sokan csak jönnek-mennek, például Kara Drew (Cherry), Angela Fong vagy éppen Serena Deeb.

Stacy Keibler 2006-ban hagyta el a szervezetet, azóta színészkedéssel próbálkozik. Lilian García és Maria Kanellis énekesi pályára vágyva hagyták el a szervezetet, úgy, mint Mickie James, de ő tavaly a TNA-jel visszatért. Trish Stratus saját jógaközpontot nyitott, Ashley Massaro és Torrie Wilson tv-show-kban szerepel, Kristal testépítéssel foglalkozik. Tavaly év végén Jillian Hall és Taryn Terrel hagyta el a WWE-t, illetve újabb dívával gazdagodott a szervezet, Kaitlynnel (Celeste Bonin). Kérdés, hogy ha a „nagy öregek” távoznak, mi lesz végül a dívákkal, hiszen nincs két Trish Stratus vagy éppen Jillian Hall...

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek