Starity

DVD-n támad a gazdagréti Batman

2011. január 29. 16:04   |   Szerző: _ToTo_

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Szomszédok című 331 epizódot megélt teleregény DVD-kiadásán több mint egy évig dolgoztak, mire valósággá vált. Az első lemezen 6 részes adagokban kapjuk a retrót, a végére akár 55 DVD is kerülhet a gyűjtők polcára.

hirdetés
DVD-n támad a gazdagréti Batman

1987 februárjában vetítette az M1 az első próbaadást, és a sikert követően útjára indult a Szomszédok. A teleregény a gazdagréti lakótelep egyik panelházában élő emberek hétköznapjait mesélte el (pontosabban a csütörtökjeiket), beleszőve a kor jellemző helyzeteit, történéseit és aktualitásait. A sorozat 12 éven át uralta a képernyőt, egészen az 1999-ben bemutatott 331. befejező epizódig.

A széria teljes digitális hang- és képfelújításon esett át, amelynek szükségességét Horváth Ádám, a teleregény atyja egy interjúban indokolta:. „Ez nem egy egyszerű sorozat, ami a nyolcvanas–kilencvenes évek Magyarországán játszódik a gazdagréti lakótelepen. A Szomszédok egy emberiségmítosz, egy világeposz, csak ezt sajnos kevesen vették észre. Azért van szükség tehát a felújításra, mert itt minden hangnak, fénynek, beállításnak, kiejtett szónak jelentősége van!”

Mivel a Disney csatorna napjainkig nem tűzte műsorra a teleregényt, itt az alkalom a fiatal generáció számára: most kiváló minőségben pótolhatják be elmaradásukat házimozijukon. A retrókedvelők pedig újra a fotelben ülve élhetik át Vágási „Gazdagréti Batman” Feri heroikus akciójeleneteit, és elemezhetik ki egy tál pattogatott kukorica társaságában Etus néni zárógondolatait.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek