Starity

Lady Gaga megmenti a zeneipart?

2011. február 04. 13:01   |   Szerző: bionic_fame

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A zenei eladások évről évre csökkenő tendenciát mutatnak az illegális letöltések miatt. A kalózkodás ma már globálisan érinti a világot, így sodorva veszélyhelyzetbe a kiadókat.

hirdetés
Lady Gaga megmenti a zeneipart?

A lemezeladások idén ismét csökkentek újabb 9%-kal, veszélybe sodorva ezzel a kiadókat. A probléma elsősorban a Universal Music Group, a Sony Music Entertainment, a Warner Music Group és az EMI kiadókat érintik, náluk volt megfigyelhető a legdrasztikusabb eladáscsökkenés. A szakértők konferenciáján megbeszéltek alapján egyértelmű és közös az a vélemény, hogy ami azen a problémán a közeljövőben változtathat, az nem más, mint Lady Gaga új albuma, a Born This Way.

A szakemberek egyöntetűen azt állítják, hogy ez a korong az egyetlen olyan horderejű zenei anyag, ami megmentheti a zeneipart, és visszaszoríthatja a kalózkodás mértékét.

Gaga egyébként nem kizárólag a lemezeladások terén áll első helyen manapság, hiszen a vele fémjelzett magazinok a legkelendőbbek. A WBD jelentése szerint azok a magazinok, amelyek címlapján Gaga szerepel, sokszorosára növelték az eladások számát.

Egyébként az énekesnő lesz a márciusi Vogue címlaplánya, ami február 22-én kerül majd a boltok polcaira.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek