Starity

Robert Kubica súlyosan megsérült

2011. február 06. 15:03   |   Szerző: MissMusic110

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Forma–1-es lengyel pilóta, Robert Kubica raliversenyen szenvedett súlyos sérüléseket. Az életveszélyen már túl van, de a legrosszabb esetben elveszítheti a karját, annyira összeroncsolódott.

hirdetés
Robert Kubica súlyosan megsérült

A Forma–1-es pilóta, Robert Kubica a Lotus-Renault versenyzője Olaszországban, a Ronde di Andora verseny nyitószakaszán, reggel kilenc óra körül Genovához közel egy Skoda Fabia S2000-t vezetve letért az útról, és nagy sebességgel egy templom falának ütközött.

Robert autója összeroncsolódott, a mitfárer Jakub Gerber nem sérült meg, de Kubicát csak a kocsi szétvágása után tudták kiemelni. Egyes szemtanúk állítása szerint a pilóta kórházba szállításakor eszméleténél volt, ugyanis kommunikált a környezetével.

Eltört a karja, a csuklója és a combcsontja is. Kubica jeleneg kritikus álapotban van. Az ANSA olasz hírügynökség meg nem erősített információi szerint elképzelhető, hogy amputálni kell a versenyző súlyosan sérült jobb karját, más források szerint a lengyel nincs közvetlen életveszélyben, és az amputáció sem valószínű. A kórház délutánra ígér részletes és pontos jelentést.

Egy biztos, a versenyző állapota súlyos, így a szezon előtti teszteket biztosan kihagyja. Azt még nem lehet tudni, hogy egyáltalán márciusban rajthoz állhat-e a Bahreinben kezdődő vb-n, de ha nem, akkor a csapat tájékoztatása szerint Bruno Senna helyettesítheti.

A többi pilóta egy emberként szorít bajtársukért, és mihamarabbi gyógyulásában reménykednek. Folyamatosan érkeznek jókívánságaik a kórházba. Mi is azt kívánjuk Robertnek, épüljön fel hamar, hogy márciusban rajthoz állhasson ő is!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek