Starity

Nem remake a Félszemű!

2011. február 07. 14:02   |   Szerző: _ToTo_

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Coen fivérek elszomorítónak tartják, hogy még az igazán jó nevű filmes szakemberek is az 1969-es A félszemű seriff című klasszikus remake-jének tartják legújabb filmjüket, A félszeműt.

hirdetés
Nem remake a Félszemű!

A Coen fivérek elmondták, hogy a John Wayne főszereplésével 1969-ben készült A félszemű seriff eleve überelhetetlen, és egy másik hollywoodi korszak jellegzetes gyermeke, semmi értelme nem lett volna nekiállni versenyre kelni vele.

„A mi filmünk az eredeti Charles Portis-regény újragondolása, miközben tulajdonképpen az Alice Csodaországban sajátos interpretációja. A mi főhősünk igazából nem a félszemű rendőrbíró, mint az eredeti produkcióban – bár ez a tag is megérdemel egy misét –, hanem a kislány, Mattie, aki apja gyilkosát üldözve átlép egy határt, és a csodák birodalmába kerül. Amikor a 13 éves lány átkel a folyón, megváltozik a táj, egyre bizarrabbak lesznek a növények, a sziklák, az állatok – az emberekről aztán nem is beszélve. Mattie olyan világba érkezik, ahol a zabolátlan erőszak az úr, az győz, aki előbb ránt fegyvert. Ebben a kegyetlen csodaországban választania kell: vagy elfogadja a szabályokat, vagy sorsa meg van pecsételve.”

A félszemű a Coen fivérek kereskedelmileg legsikeresebb filmje. A produkció 38 millió dollárból készült, és eddig 150 milliós összbevételt ért el. A szakmai elismerés sem lebecsülendő, hiszen 10 Oscarra jelölték. A Coen fivérek meghazudtolnák önmagukat, ha ez nem jelentene számukra problémát. „Az ember felébred, és ott van rajta ez az iszonyú nyomás, Oscar Oscar hátán – panaszkodik Ethan Coen. – Össze is dugtuk a fejünket, hogy kitaláljuk, hol csesztük el.”

A True Grit – A félszemű hazai bemutatója 2011. február 17-én lesz.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek