Starity

Az egeres cég bojkottálta az Annie-gálát

2011. február 12. 21:09   |   Szerző: Lindsay019

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az egy hete lezajló Annie-díj-átadó gálán a DreamWorks produkciója nyerte a legtöbb díjat – a Disney szerint kivételezés miatt.

hirdetés
Az egeres cég bojkottálta az Annie-gálát

Éppen egy hete, szombaton került sor az Annie-díj átadógálájára, melyen köztudottan az animációs mesék szállnak ringbe a kitüntetésekért különböző kateógiákban. Az idei Annie Awards nagy győztese a DreamWorks animációs filmje, az Így neveld a sárkányodat lett, ám ez sokak szerint nem véletlen: a díjátadón ugyanis előnyben részesítik a DreamWorks produkcióit.

A dolog érdekessége, hogy a Disney és a tulajdonában levő Pixar tavaly már bojkottálta a gálát, mert szerintük nyílvánvaló, hogy az Annie-díj-átadón előnyben részesítik a konkurens vállalat termékeit. A vita két éve kapott lángra, amikor ugyanis a DreamWorks Kung Fu Panda című meséje tíz díjat halászott el a Disney és a Pixar WALL-E-ja elől, amely végül megkapta az Oscar-díjat.

Így a Disney úgy döntött, hogy idén már nem óhajt nevezni és kampányolni a díjakért, ám az ASIFA-Hollywood a jogaival élve jelölte a Toy Story 3. és az Aranyhaj és a nagy gubanc című meséket.

Az elképzelés valóban nem alaptalan, hiszen az Így neveld a sárkányodat tíz díjat kapott a gála folyamán (köztük Jay Baruchel a legjobb szinkronhangért) – ellentétben a Disney-vel, aki csupán két díjat (legjobb rövidfilm és legjobb meseadaptáció egy élőszereplős filmben) tudhatott magáénak a tucatnyi jelölés mellett.

Az Annie-díjat egyébként az Oscar előrejelzéseként tartják számon az animációs mesék körében. Idén az Oscar-díjon is szoros összecsapásra számíthatunk: a Toy Story 3. és az Így neveld a sárkányodat ugyanis már több díjért is megkűzdöttek. Az Arany Glóbuszt – amit viszont az Oscar előszobájának vallanak – azonban mégis a Toy Story 3. nyerte el. A Disney másik produkciója – amely szintén nem kapott Annie-díjat – az Aranyhaj és a nagy gubanc is jelölt az Oscaron, I See The Light című dalával, melyet Mandy Moore és Zachary Levi énekeltek fel a meséhez.

Az Annie-díj jelöltjei és nyertesei ezen az oldalon tekinthetőek meg.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek