Starity

A Facebook ismét melléfogott

2011. február 13. 12:12   |   Szerző: _ToTo_

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nemcsak Kate Middletonnak sokasodtak meg kötelezettségei eljegyzésének bejelentése óta, hanem több ezer névrokonának is, akiknek azóta nap mint nap be kell bizonyítaniuk, hogy nem ők Vilmos herceg menyasszonyai.

hirdetés
A Facebook ismét melléfogott

Catherine Middletont tanárnőt mély meghajlással köszöntik kollégái, akárhányszor elhaladnak mellette az épület folyosóin az ausztráliai Sydney egyik iskolájában. Az Ohióban, Pepper Pike városában élő Catherine Argentieri Middleton előre kész válasszal felel azoknak, akik a közelgő esküvőjéről kérdezik, miszerint „már meg is történt a dolog”. Az angliai Birminghamben élő névrokon viszont hallani sem akarja többet előkelő csengésű nevét, mert annyira bosszantja, ami zajlik körülötte ezzel kapcsolatban.

A szintén angliai Kent városában élő kétgyermekes édesanyát, Kate Elizabeth Middletont, amerre jár, arról faggatják az emberek, hogy vajon ő-e az igazi: mármint a szerencsés mennyasszony, nem pedig az a vidéken élő tanárnő, aki 2004 áprilisában még semmit sem sejtve cserélte le leánykori nevét (Walker) és vette fel férje, Mark Middleton családnevét. Vilmos herceg és polgári származású kedvese eljegyzésének novemberi bejelentését követően a 34 esztendős tanárnő fontolóra vette, hogy visszaveszi leánykori nevét, amíg be nem fejeződik az egész felhajtás. Egy darabig élvezte a körülötte lévő zsongást: szórakoztató televíziós és rádiós műsorokban jelent meg. Az újdonság varázsa viszont hamar elszállt, amikor rájött, hogy csalás gyanúja miatt biztonsági okokból letiltották a népszerű közösségi portálról, a Facebookról.

„A Facebooknak is rá kellene jönnie, hogy nagyon sok Kate Middleton él világszerte, mivel egy igen gyakori névről van szó” – hangsúlyozta a tanárnő. Rengeteg utánajárást követően a félreértést végül orvosolták a cég műszaki szakemberei, majd elnézést kértek a kellemetlenségért. A világ többi táján élő Middletonok is hasonló élményekről számoltak be a Facebookkal kapcsolatban.

A portál üzemeltetői szerint az ilyen hibák sajnos elkerülhetetlenek, mivel minden erejükkel a biztonságos működését szeretnék biztosítani. Úgy tűnik, az ott dolgozó sok műszaki zseninek nem jut eszébe, hogy mindenkinek élnek névrokanai a világon. Eleve személyiségi jogokat sért a felhasználók utáni nyomozás, és bizonyosság nélküli csalónak titulálásuk, főleg, ha ez alapján (?) tiltják le profiljukat. A felhasználóknak kell bizonyítani ártatlanságukat, hogy ők márpedig nem csalók – ami nem kis utánajárást okozhat, ha valaki a világ másik végéről használja a Facebookot. Az eset pikantériája, hogy ez bárkivel megtörténhet, ha valamelyik névrokona híres lesz.

A tanárnő mindenesetre bízik abban, hogy az áprilisi esküvő után véget ér ez az eszement időszak. „Ő hamarosan Catherine hercegnő vagy Kate hercegnő lesz, én pedig újra a jó öreg, egyszerű Kate Middleton– mondta bizakodóan.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek