Starity

Vastag Tamás megvakult

2011. február 20. 21:09   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Vastag Tamásnak valójában – szerencsére – nincs semmi baja a látásával, de mégis vakvezető kutyát és fehér botot kapott, amellyel a vakokat és a gyengénlátokat támogatja.

hirdetés
Vastag Tamás megvakult

Keresztes Ildikó is elkísérte a „vak” Tamást a különleges körútra, mellyel a
Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének Vakvezető Kutyakiképző Iskoláját támogatták.

A fiatalon megismert X-Faktor-versenyző és mentora bekötött szemmel, fehér bottal és néhány speciális vakvezető kutya segítségével próbálkoztak eljutni a Láthatatlan Kiállítástól a csepeli Vakvezető Kutyakiképző Központba, ami hatalmas nehézséggel járó feladat volt számukra.

„Szerintem ezt minden embernek ki kellene próbálnia. Most jöttem rá, hogy milyen fontos, hogy bizzak magamban, hiszen mások és a kutyák segítsége nélkül egy lépést sem tudtam volna biztonságban megtenni. Amikor Berci, a vakvezető kutya mellettem sétált és éreztem a lábamnál, akkor már nem elmúlt a félelmem” – mesélte az élményeit a Blikknek Tamás, aki Ildikóhoz képest nagyon bátor volt.

„Én nagyon féltem az egésztől. Már az első három lépés után rájöttem, hogy ez nagyon rossz érzés, mikor más emberek segítségére vagyok szorulva. Ez az utazás számomra borzalom volt. A kutyusok viszont teljes mértékben lenyűgöztek a tudásukkal” – mesélte a mentor.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek