Starity

Váczi Gergő tanárnak állt

2011. február 23. 22:10   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Váczi Gergő még álmodni sem mert volna arról, hogy valaha tanár lesz. A műsorvezetés mellett azonban újabban rádiós és televíziós műsorkészítést is tanít.

hirdetés
Váczi Gergő tanárnak állt

Nem ritka dolog, hogy egy médiában dolgozó személy átadja tapasztalatait a fiatalabb generációnak. Így járt Váczi Gergő is, aki a budapesti médiaiskola egyik felsőfokú képzésén rádiós és televíziós műsorkészítést tanítgat a huszonéves fiataloknak.

„Először csak meghívtak, hogy államvizsgáztassak, majd felkértek, hogy tartsak gyakorlati órákat is. Először nem akartam elfogadni, mert nem tudtam, hogy össze lehet-e egyeztetni a munkáimmal, hiszen napi szinten forgatok, de aztán olyan órarendet alakítottunk ki, ami minden szempontból tökéletesen megfelel. Hétfőnként reggel nyolctól tartok négy órát, összesen 7-8 embernek. Mivel kis csoportokban dolgozunk, ezért nagyon jó a hangulat. Mondtam a diákoknak, hogy ne merjenek tanár urazni engem, ezért haveri a viszony, de azért a kellő respekt mégis megvan”  mesélte A Napi Ásznak Váczi Gergő, aki azt is kikotyogta, hogy hogyan zajlanak le megtartott órái:

„Ez nem egyetemi, ez egy felsőfokú képzés, intézményi és sportkommunikátori szak. A suliban szerencsére rendelkezésünkre áll egy kamera is, hiszen ennek a tantárgynak az alapja a riportkészítés. Az első órára nagyon felkészültem, hiszen eléggé lelkiismeretes ember vagyok, de amint bementem, rögtön szembesültem azzal, hogy ha csak elméletet tartok, akkor azon mindenki el fog aludni. Ezért elkezdtünk helyzetgyakorlatokat csinálni, a diákok interjúztak egymással, majd később terepre is kimentünk”

A műsorvezető végső célja, hogy tanítványai 4-5 perces riportokat rögzítsenek, majd elmondta, hogy élvezi a megtartott órákat, hiszen lelkes és érdeklődő fiatalokkal áll szemben.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek