Starity

Janicsák Veca is az évtized kedvencei között

2011. február 23. 15:03   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Nők Lapja és a Nők Lapja Café arra volt kíváncsi, hogy kit, kiket tartanak olvasói az elmúlt évtized legmeghatározóbb női szereplőinek. Szabó Magda mellett Janicsák Veca is nyert.

hirdetés
Janicsák Veca is az évtized kedvencei között

Lezárult a Nők Lapja és a Nők Lapja Café közönségszavazása, amelynek keretében arra keresték a választ, kik voltak a legnagyobb hatású, legfontosabb nők az évtizedben. Az olvasók által jelölt indulók között olyan népszerű személyiségek is voltak, mint Görbitz Anita, Törőcsik Mari vagy Palya Bea, de a társadalmat megosztó Geréb Ágnes is képviseltette magát.

A szavazás során kialakult éles küzdelemből végül Geréb Ágnes (közélet kategória), Janicsák Veca (zene kategória), Eszenyi Enikő (színművészet kategória), Szabó Magda (irodalom kategória) és Egerszegi Krisztina (sport kategória) került ki győztesen – február 22-én ők, illetve képviselőik vehették át a díjakat.

„A legnagyobb meglepetés természetesen Geréb Ágnes közéleti szereplő győzelme volt” – mondta Molnár Gabriella, a Nők Lapja főszerkesztője az ünnepélyes díjátadó helyszínén, a Rózsadomb Étteremben. „Az ő személye, illetve a vele kapcsolatos ügy megosztja a társadalmat, éppen ezért volt rendkívül érdekes megfigyelni, hogy a legtöbb szavazat ebben a kategóriában rá érkezett.”

„Nagy sikert hozott Janicsák Vecának ez a megmérettetés is” – tette hozzá Nagy Sebestyén, a Nők Lapja Café főszerkesztője.  „Az alig néhány hónapja befutott előadónőt a felhasználók máris az évtized egyik legnagyobb hatású alakjának kiáltották ki.”

Bár összesített győztes az egyes kategóriák között nem került kihirdetésre, az elmúlt évtized legtöbb szavazatot kapott jelentős befolyású női alakja Szabó Magda lett.

Érdekességek még a szavazás, illetve az eredmények kapcsán, hogy a shortlistre bejutott szereplők között J. K. Rowling egyedül képviselte a külföldi női szereplőket, valamint hogy a közélet kategóriában politikai szereplőt nem jelöltek az olvasók. Díjazták viszont a Nők Lapja munkatársának, Schäffer Erzsébetnek az eddigi munkásságát.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek