Starity

Oscar 2011: megvannak a nyertesek

2011. február 28. 08:08   |   Szerző: dave095

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Hétfő hajnalban rendezték meg a 83. Oscar-gálát. A legjobb film természetesen a Király beszéde lett, amely négy díjat vihetett haza, a legjobb színészek pedig Natalie Portman, Melissa Leo, Colin Firth és Christian Bale lettek.

hirdetés
Oscar 2011: megvannak a nyertesek

Sok meglepetésben lehetett részünk a 83. Oscar-díj-átadáson, hiszen a 12 díjra jelölt alkotás, a Király beszéde csak négy szobrot zsebelhetett be, ami talán azt jelenti, hogy az Akadémia csak kedvelte a filmet, de nem rajongott érte, bár jelöléseiből a legjelentősebbeket díjra válthatta: megkapta a legjobb film díját, a legjobb rendezés, a legjobb férfi főszereplő (Colin Firth) és a legjobb eredeti forgatókönyvért járó szobrokat.

Értelemszerűen másnak is jutott a dicsőségből: David Fincher Social Networkje ahhoz képest pórul járt három díjával, hogy a Facebookról készült film a díjátadószezonon még nagy kedvenc volt, ám az adaptált forgatókönyv, a filmzene és a vágás fontos díjai mégiscsak azt jelentik, hogy a Filmakadémia tagjai felfigyeltek az adottságára. Az Eredet sem maradt ki a jóból: a filmet négy technikai kategóriában díjazták, plusz a legjobb operatőr díját is beszebelhette.

Az este legnagyobb vesztese A félszemű lett, ami 10 jelölésből egyet sem vihetett haza – Roger Deakins pechére, akit eddig pályafutása alatt kilencszer jelöltek a díjra, de még egyszer sem kapta meg.

A színészi kategóriában nem érte nagy meglepetés a nagyérdeműt: Natalie Portman a Fekete Hattyúért, Colin Firth A király beszédéért kapta meg a díjat, a mellékszereplők kategóriában Melissa Leót és Christian Bale-t tisztelték meg a díjjal.

A díjazottakon és a gála színvonalán biztos sok vita fog még lezajlani az elkövetkezendő napokban, viszont egy szempontból jó volt a gála: a pontosan megígért 3 óra alatt zajlott le az egész. A show szervezői, Anne Hathaway és James Francóval próbálták fiatalosabbá varázsolni a műsort, ami tulajdonképpen sikerült is. A házigazdák bája és frissesége egy kis színt vitt a műsorba a sok technikai effekt látván.


A négy nagy nyertes díjaikkal

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek