Starity

Lagerfeld szerint a tervezőknek rajzolni kell

2011. március 02. 19:07   |   Szerző: kiswikcii.

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Chanel-divatház egyik tervezője nemtetszését fejezte ki azok iránt a divatvilágban élő, ruhakészítéssel foglalkozó emberek iránt, akik önkényesen másra bízzák ötleteik lapra vetését.

hirdetés
Lagerfeld szerint a tervezőknek rajzolni kell

A világban szinte nincs olyan ember, aki ha a divat szót hallja, ne jutna eszébe Karl Lagerfeld neve. 

Lagerfeld elmondása szerint rendszeresen készít munkái előtt vázlatokat. Kijelentésébe viszont belefogalmazta azt is, milyen véleménnyel van az olyan tervezőkről, akik másokra hagyják ötleteik felvázolását: „Ilyenkor álmodom, és ilyenkor lesznek az álmaimból kollekciók. Ki nem állhatom az olyan tervezőket, akik nem tudnak rajzolni, és olyan vázlatok alá írják oda a nevüket, amelyeket mások készítettek. Ez nem tisztességes. Csak azért, mert rá tudsz tekerni egy anyagdarabot egy modellre vagy egy manökenre, még nem jelenti azt, hogy divattervező vagy” – fogalmazta meg egy brit magazinnak a divattervező.

Azonban teljesen más véleménnyel van erről a tervezőként is ténykedő  Victoria Beckham: „Nem tudok rajzolni, hasonlóan jó néhány dizájnerhez. Inkább kísérletezem, igyekszem megtalálni a módját, hogy minden passzoljon, és a nők szépnek érezzék magukat benne.”

Victoria oldalán áll Kate Moss is, aki már több kollekcióval büszkélkedhet: „Sohasem tanultam ezt iskolában, és nem is képeztek ki rá. Tényleg nem tudok lerajzolni egy ruhát. Azt viszont tudom, hogy mi az, amit szeretnék.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek