Starity

Chenoa, a spanyol pop új felfedezettje

2010. május 28. 16:04   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az argentin születésű, nagyszerű hangú spanyol énekesnő egy tehetségkutató-műsorból került ki. Albumai azóta rendkívül sikeresek Spanyolországban és Latin-Amerikában is.

hirdetés
Chenoa, a spanyol pop új felfedezettje

María Laura Corradini Falomir néven született az argentínai Mar del Plata városában, de 8 éves korában családjával a Spanyolországhoz tartozó Baleár-szigeteki Mallorcára emigrált. Nem csoda, hogy zenei karrierjét is a mediterrán országban építette fel, amely azóta úgy szárnyal, mint egy galamb — talán ezért is választotta magának a Chenoa művésznevet, melynek jelentése sziú nyelven 'fehér galamb'.

A spanyol „Megasztárban”, az Operación Triunfo ('Győzelem hadművelet') című showban tűnt fel először 2002-ben, s bár csak negyedik helyezettként végzett, Chenoa című első szólólemeze kapásból ötszörös platinalemezre tett szert Spanyolországban. Eddig összesen hét albumot jelentetett meg:

Chenoa, 2002
Mis canciones favoritas ('Kedvenc dalaim'), 2003
Soy mujer ('Nő vagyok'), 2003
Nada es igual ('Semmi sem egyforma'), 2005
Contigo donde estés ('Veled, bárhol is vagy'), 2006
Absurda Cenicienta ('Abszurd Hamupipőke'), 2007
Desafiando la gravedad ('A nehézség kihívása'), 2009.

hirdetés

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek