Starity

A Török pole is Webberé

2010. május 29. 15:03   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Mark Webber nyerte az idei hetedik időmérőt Isztambulban. Az ausztrál mellől a Mclarenes Lewis Hamilton rajtol. Őket követi Vettel és Button. Úgy tűnik a Red Bullok tényleg verhetetlenek.

hirdetés
A Török pole is Webberé

Az időmérő egyébként teljesen rendben zajlott le. A Q1-ben a papírforma szerint a Lotus, a Virgin és a Hispania Racing pilótái estek ki hozzájuk csatlakozott Vitantonio Liuzzi. A Q2 már érdekesebben zajlott, ugyanis alig 5 perccel a vége előtt hajtott pályára Nico Rosberg és Fernando Alonso, ekkor akarták teljesíteni második gyors körüket a Q2-ben. A két pilóta a 12. és 13. helyen állt. Rosberg feltornázta magát az élmezőnybe, Alonso azonban hibázott s éppen, hogy el tudott menni még egy gyors körre, de a 11. helyen álló Sutilt nem tudta megelőzni. Így a kétszeres világbajnok saját s csapata hibájából a futamot csak a 12. helyről kezdheti. A Q3 végén Michael Schumacher lecsúszott a pályáról de autóját nem törte össze, mégis sárga zászló lépett életbe. S így a mögötte haladók már nem fejezhették be gyors körüket.

Időmérő végeredménye:

1. Webber

2. Hamilton

3. Vettel

4. Button

5. Schumacher

6. Rosberg

7. Kubica

8. Massa

9. Petrov

10. Kobayashi

11. Sutil

12. Alonso

13. de la Rosa

14. Buemi

15. Barrichello

16. Alguersuari

17. Hulkenberg

18. Liuzzi

19. Trulli

20. Kovalainen

21. Glock

22. Senna

23. di Grassi

24. Chandhok

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek