Starity

A Miral mégis megkapja a PG–13-as értékelést

2011. március 14. 12:12   |   Szerző: x maite x

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Freida Pinto indiai színésznő legújabb filmje, a Miral egy palesztin lány történetét dolgozza fel megtörtént események alapján. Az MPAA mindössze „R” besorolást akart adni a filmnek, de végül megváltoztatta „PG–13”-ra.

hirdetés
A Miral mégis megkapja a PG–13-as értékelést

Freida Pinto a főszereplője a Miral című filmnek, amely egy Jeruzsálemben élő fiatal palesztin lányról szól, akinek meg kell birkóznia a háborúval és a félelemmel.

Érdekesnek hangzik a film témája, de az MPAA (Motion Picture Association of America – Amerikai Mozgófilmszövetség) először mindössze „R” minősítést (R = Restricted, 'Korlátozott' – 17 éven aluliak csak nagykorú felügyeletével nézhetik) akart adni neki, mivel „erőszakos film”, beleértve a szexuális zaklatásokat. az MPAA azzal érvelt, hogy a fiatalabb generációt akarja megvédeni az ilyen filmektől, de végül mégiscsak megváltoztatta az értékelését PG–13-ra (PG = Parents Guidance Strongly Cautioned – Fokozott szülői felügyelet ajánlott a 13 év alatti korosztály számára).

„Megértem, hogy az MPAA rendeltetésénél fogva alapvetően egy védőszervezet, de úgy érzem, hogy nem kell védeni a tinédzsereket ettől a filmtől, épp ellenkezőleg! Pont a tizenévesek a célközönség a Miral számára! Nagyon örülök, hogy az MPAA ennyire nyitott szervezet, és végül beleegyezett a PG–13-ba” – mondta Schnabel producer.

A film március 25-én startol a mozikban.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek