Starity

Meddig élnek az emlékeinkben?

2011. március 16. 19:07   |   Szerző: raspberry

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egyes híres emberek halálából igen jól kaszálhatnak rokonok, barátok, újságok, tévék. De vajon meddig élnek bennünk?

hirdetés
Meddig élnek az emlékeinkben?

Heath Ledger, Brittany Murphy, Michael Jackson. Csak pár név, akiktől nem is olyan régen búcsúzott a nagyvilág. Haláluk ott volt mindenhol: címlapokon és híradókban értesültünk mindenről, pletykák és feltevések bombáztak bennünket mindenhonnan.

Hiba lenne elfelejteni azokat, akik előtt emberek milliói hevertek, de mégis jön egy új bálvány, ami persze nem baj, de miért hagyjuk a feledésbe merülni azokat, akik már csak dalokban és filmekben élnek velünk tovább?
Talán nincs rosszabb, mint hirtelen és tragikusan elmenni. Emlékezni fogunk rájuk?

Egyre többször tapasztalhatjuk, hogy igaz, felismernek a fiatalok pár arcot, de nem tudják, kiket is látnak. Marilyn Monroe, Audrey Hepburn ruhákról köszönnek vissza ránk, de vajon viselőjük tudja, kikről is van szó? Talán ismerős neki a név, de a My Fair Lady, Álom luxuskivitelben sokszor semmit sem mond nekik.

Mindenhol a peace szó és jel virít, de tudjuk ki az a John Lennon? Halljuk a tehetségkutatókban a dalokat, talán hallgatjuk is, és szurkolunk az énekesnek, aki előadta szombat este, de vajon ismerjük az eredeti verziót és annak előadóját?

Hány olyan színész és zenész volt, akik koruk legnagyobbjai voltak, és most, évtizedekkel később csak nevek, amelyek talán ismerősen csengenek, de mégsem tudjuk, honnan?

Vajon életben tudjuk tartani kedvenceinket, hogy gyerekeink vagy unokáink ne felhúzott szemöldökkel nézzenek majd ránk, amikor megemlítjük fiatal korunk bálványait?

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek