Starity

Hamilton nyert Isztambulban

2010. május 31. 08:08   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Lewis Hamilton nyerte az 58 körös Török Nagydíjat csapattársa a címvédő Jenson Button előtt. Harmadikként a szombati időmérő legjobbja Mark Webber végzett.

hirdetés
Hamilton nyert Isztambulban

A futam kérdése az volt meg lehet-e állítani az ausztrált, aki már a negyedik pole-ját zsebelte be a szombati időmérőn. A rajt sima volt senki nem csúszott ki nem volt baleset.A verseny 41. körében azonban bekövetkezett az amire senki nem gondolt...Vettel az egyik hosszú egyenesben bebújt az élen álló Webber mellé, ám túl korán akart visszahúzódni elé, összeakadtak, és Vettel egyből kiesett. Webber ugyan tudta folytatni a versenyt, de az ő autója is megsérült, ami miatt egy plusz kiállást is be kellett iktatnia. A bokszból a 3. helyre tért vissza, ezzel győzelmi esélyeit elveszítette. Red Bullosok ezzel egy sima kettős győzelmet adtak át a Mclaren pilótáinak, ugyanis Hamilton ezek után simán megnyerte a futamot, Button pedIg harmadikként ért célba. Ezzel egyébként Vettel járt rosszabbul, hiszen nemcsak a versenyből esett ki, de mivel nem kapott pontot így visszacsúszott az ötödik helyre a világbajnoki tabellán.

2010-es Török Nagydíj végeredménye:
Lewis Hamilton
Jenson Button
Mark Webber
Michael Schumacher
Nico Rosberg
Robert Kubica
Felipe Massa
Fernando Alonso
Adrian Sutil
Kobajasi Kamui
Pedro de la Rosa
Jaime Alguersuari
Vitantonio Liuzzi
Rubens Barrichello
Vitalij Petrov
Sébastien Buemi
Nico Hülkenberg
Timo Glock
Lucas di Grassi

Kiesők
Karun Chandhok
Bruno Senna
Sebastian Vettel
Heikki Kovalainen
Jarno Trulli

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek