Starity

Jennifer Lawrence az Éhezők Viadalában

2011. március 26. 19:07   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Jennifer Lawrence a Hunger Games című regény filmadaptációjában bizonyíthat.

hirdetés
Jennifer Lawrence az Éhezők Viadalában

Az ifjú színésznő, aki 2011-ben magáénak tudhat egy Oscar-jelölést a Winter's Bone című filmjéért, újabb filmet forgat, ezúttal a manapság oly sikeres „végy egy regényt, majd vidd filmre” recept alapján. Ez jelen esetben nem más, mint Suzanne Collins remekműve, a Hunger Games ('Az éhezők viadala')mely 2009-ben került a köyvesboltok polcaira hazánkban.

A történet az Észak-Amerika romjain fekvő, ma Panem országáról szól, ahol a Kapitólium és a Tizenkét távoli körzet terül el. A Kapitólium kegyetlen: minden évben minden körzetből kisorsolnak egy-egy 12 és 18 év közötti fiút és lányt, akiknek részt kell venniük az Éhezők Viadalán, melyet a tévé élőben közvetít. A 16 éves Katniss Everdeen – Jennifer Lawrence alakításában –, akit kiválasztottak, az édesanyjával és húgával él. Katniss önként jelentkezik a viadalra testvére helyett, amely talán nem okoz majd neki nagy megpróbáltatást, hisz élete a túlélésről szól.

A könyv rajongói hamar tiltakozásba kezdtek Jennifer ellen, szerintük túl idős a szerephez, helyette a szintén idei Oscar-jelölt Hailee Steinfeldet szeretnék Katniss szerepében látni.

Magyarországon a triológia első része 2009. november 26-án jelent meg, s hamar nagy siker lett, csakúgy, mint Amerikában. Többek között ezt jelzi az is, hogy 60 hétig folyamatosan szerepelt a New York Times Bestseller-listáján.  A következő rész, a Futótűz (Catching Fire) az USA-ban 2009-ben lett kiadva, míg a harmadik, befejező rész idén, Mockingjay címmel kerül a boltok polcaira.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek