Starity

Stephen King forgatókönyvet ír

2011. március 26. 20:08   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Stephen King, a horrorműfaj koronázatlan királya hamarosan forgatókönyvírásba kezd a rajongók nagy örömére.

hirdetés
Stephen King forgatókönyvet ír

Az egyik legismertebb és legsikeresebb horror- és thrilleríró, Stephen King eddig sem unatkozott, ám most még kevésbé fog, hiszen a The Walking Dead című sorozat készítői az egyik rész forgatókönyvével bízták meg. A szerződése ugyanis eddig csak egyetlen részre szól, de a szakértők szerint, ha beválik, akkor akár teljes munkaidőre is leszerződtethetik.

A mostani egyrészes szerződés értelmében nem egyedül alkotna, hanem fiával, Joe Hill-lel, s a mestermű csak a második vagy a harmadik évadban kerülhetne a nyilvánosság elé a Golden Globe-díjra jelölt sorozatban. A széria egy amerikai sheriffről szól, aki néhány túlélőt vezet végig az USA területén egy zombiapokalipszis után. Ugyan furcsán hangzik a sztori, ám az amerikai nézők jól fogadták, sőt, a második évad már 2011 őszén a képernyőkre kerülhet.

Frank Darabont producer nagy reményeket fűzött a pároshoz, ám Kingnek és neki is nagy közös múltjuk van, hiszen Darabont rendezte az 1994-es A remény rabjait, illetve az 1999-es Halálsoront, melyek a legenda könyveinek filmes adaptációi.

Stephen King jelenleg a forgatókönyvírás mellett rövid történeteken, illetve filmes adaptációkon is dolgozik. Továbbá egyik korábbi regénye, a Talizmán  idén kerülhet képernyőre minisorozat formájában.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek