Starity

Anne Robinson támogatja Derryt

2010. június 01. 18:06   |   Szerző: H.P.K.

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A népszerű műsorvezető és újságíró is támogatja azt az ötletet, hogy 2013 kulturális fővárosa az egyesült királyságbeli Derry legyen.

hirdetés
Anne Robinson támogatja Derryt

Anne Robinson lelkes az ötlettől, hogy a 2013-as kulturális főváros címet végül Derry kapja meg.

„Derry elég nagy város, ráadásul számos csodálatos kulturális látnivalót kínál az oda ellátogatóknak. Azt hiszem, elég meggyőző ajánlat lesz a 2013-as kulturális fővárosnak” – mondta.

„Derryben ott van a brit nép lenyomata, a hagyományok, a szellem, az energia és a tehetség, hogy különleges és kiemelkedő kulturális főváros legyen. Derry véleményem szerint a legerősebb láncszem!”

A műsorvezető először 1968-ban járt Londonderryben a Sunday Times újságírójaként, amikor az évtizedben zajló polgárjogi tüntetésekről és az erőszakról számolt be.

„Sajnos az elmúlt 40 évben szinte elkerülhetetlen volt, hogy negatív történetek uralják a médiát. Mégis, az elmúlt öt évben, amikor rendszeresen látogattam a várost, meglepett az a szellem és az az energia, ami ott fogadott” – mondta.

„Derry a remény és diadal városa. A változás olyannyira drámai és egyúttal elragadó, hogy biztos vagyok benne, hogy a világ többi része is ad még egy esélyt ennek a csodálatos átalakulásnak.”

Derry csak az egyik jelölt a négy város közül. A címért esélyes még Birmingham, Norwich és Sheffield is.

A szervezők a jövőben utcai színházat és előadóművészeket ígérnek a milleneumi fórum keretein belül, valamint a Nerve Központ is tesz az ifjúsági kultúráért.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek