Starity

Stohl két év négy hónap letöltendőt kapott

2011. március 31. 13:01   |   Szerző: Freeze

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A bíróság délután egykor hirdetett ítéletet Stohl András ügyében. A színészt két év négy hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték első fokon.

hirdetés
Stohl két év négy hónap letöltendőt kapott

A Fővárosi Bíróság ma délután egy órakor hirdetett ítéletet Stohl András ügyében, melynek eredményeként két év négy hónap letöltendő börtönböntetést kapott a színész, aki egy évvel ezelőtt okozott közlekedési balesetet alkohol és drog befolyásoltsága alatt. Mellékbüntetésként ezenfelül három évre eltiltották a közügyektől, és öt évre a járművezetéstől is.

Stohl Bucit maradandó fogyatékosságot okozó ittas állapotban történő járművezezés büntettében, kokainfogyasztás, valamit a KRESZ alapvető szabályainak súlyos megszegésében találta bűnösnek a bíróság. Súlyosbító körülményként említette az ügyész, hogy a vádlott a felelősséget nem vállalva elhagyta a helyszínt, valamint azt is, hogy korábbi baleseteiből sem tanult. Enyhítő körülményként a színész életpályáját és beismerő vallomását vették számításba. A bíró az ítélet indokolásakor azért azt elismerte, hogy a beismerő vallomást csak részben vehették figyelembe, hiszen már csak akkor tette meg a színész, amikor a rendőrség már minden bizonyítékot beszerzett.

Az ügyész tudomásul vette az ítéletet, szerinte ennél enyhébb büntetés nem érné el a célját. Stohl védőügyvédje viszont benyújtotta a fellebbezést,  majd elviharzott a teremből, de így az ügy másodfokon fog folytatódni.

A balesetben súlyos sérülést szenvedett K. Pál is részt vett a tárgyaláson, de nyilatkozni nem kívánt. Annyi bizonyos, hogy igényt tart anyagi kártérítésre is. Stohl András sem kívánt megszólalni egyetlen médiának sem.

A Nemzeti Színház egyelőre nem kommentálta az esetet, ezért még nem tudni, hogy a színész így is folytathatja-e karrierjét. A Magyar RTL Televízió képernyőjén valószínűleg egy ideig még láthatjuk a műsorvezetőt.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek