Starity

Dr. House dalra fakad

2011. március 31. 21:09   |   Szerző: _ToTo_

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A lemez a Warner Bros Records gondozásában fog megjelenni. Az anyag a New Orleans-i blues ünneplése, s egyesíti Laurie zenei tehetségét ismert és kevésbé népszerű bluesklasszikusokkal.

hirdetés
Dr. House dalra fakad

Joe Henry volt a lemez producere, a felvételek pedig Los Angelesben és New Orleansban történtek. Laurie az éneklés mellett zongorán is játszik a lemezen. Laurie-t olyan zenészek vették körül a felvételeken, akik már korábban együtt dolgoztak Greg Allmannel, Solomon Burke-kel, Robert Planttel, KD Langgel, T-Bone Burnett-tel, Alison Krauss-szal vagy John Legenddel. A dalok eredeti verzióit olyan nagy blueslegendák jegyzik, mint Lead Belly, Robert Johnson, Ray Charles vagy Memphis Slim.

A Let Them Talkon egy-egy duett erejéig közreműködik Irma Thomas, a New Orleans-i soulkirálynő és Sir Tom Jones. Az album speciális bővített formátumban is megjelenik, melyen három bónuszdal kap majd helyet: a Guess I'm a Fool (eredetileg Memphis Slim), az It Ain't Necessarily So (Louis Armstrong) és a Low Down, Worried and Blue (Dr. John). Ehhez a speciális gyűjtői kiadványhoz tartozik egy könyv is, melyben fantasztikus fotók lesznek láthatóak Michael Wilson fotóművész munkáiból.

Képzeletemben New Orleans egyenlő a zenével, a romantikával, az örömmel és a kétségbeeséssel; a ritmusai beették magukat a bőröm alá, hiába vagyok angol, és néha boldoggá, néha szomorúvá tesznek – mondja Laurie. – Imádom ezt a zenét, és szeretném, ha Ti is szeretnétek. Ha már csak ezrede annyi örömötök lesz benne, mint nekem, már érdemes volt felvenni ezt az albumot.”

Hugh Laurie a lemezt promótálására kisklubos fellépéseket is tervez Londonban, Hamburgban, Berlinben és Párizsban.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

Címkék

album 2011 cd Dr. House
hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek