Starity

Beperlik az RTL Klubot a Való Világ miatt

2011. április 01. 10:10   |   Szerző: _ToTo_

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Mindennapos látvány a ValóVilág összefoglalóiban, hogy a villalakók sorra gyújtanak egyik cigiről a másikra a teraszon. Ezek a jelenetek a műsor kezdete óta aggasztják a Füstirtók Egyesület aktivistáit, akik mindent elkövetnek, hogy ne kerüljön adásba Éváék nikotinfüggősége – számol be a hírről a borsonline.hu.

hirdetés
Beperlik az RTL Klubot a Való Világ miatt

A bírságolás elkerülhetetlen az RTL Klub számára, a kiszabott összeg pedig elrettentő lesz – magyarázta elszántan Félix Péter, akinek a dohányzás ellen harcoló szervezete alaposan megkeserítette a dohányipar életét eddig is. – A Füstirtók Egyesület egy pici, de sikeres és hatékony szervezet, nem sokat hallani rólunk, de az eredményeink minket minősítenek: 151 per köthető hozzánk, és eddig 1,2 milliárd forint bírságot fizettettünk be az állami kasszába.”

Nem értjük a Füstirtók reakcióját, a műsor készítői ugyanis folyamatosan egyeztetnek számos egészségügyi szakmai szervezettel, valószínűleg a feljelentők nincsenek velük kapcsolatban. Akkor ugyanis tudnák, hogy két hónapja startolt a dohányzásellenes kezdeményezésünk, amelynek során Jerzy és Béci leszokott. A közeljövőben a csatorna egy újabb kampányt indít, aminek a fent említett két villalakó lesz a reklámarca – reagált Dobsi Adrienn, a VV sajtósa.

„A Való Világban a magyar népegészségügy elleni legnagyobb támadás folyik estéről estére. Ez nem más, mint egy országos rászoktató kampány, hiszen abban a műsorsávban rengeteg gyerek ül a képernyők előtt. Nekem is van három, épp ezért nemcsak az egyesület nevében, hanem magánszemélyként is eljárást indíttattam a médiahatóságnál, a fogyasztóvédelemnél és az ÁNTSZ-nél, de egyelőre nem válaszolnak. Ezzel is csak az időt húzzák, mert ha elutasítanának, akkor meg tudnánk támadni a bíróságon.”

Az elmúlt években az egész világon szigorodtak a dohányzásra vonatkozó előírások, szabályok és törvények. Szórakozóhelyeken, éttermekben vagy pubokban tilos vagy csak ellenőrzött körülmények között lehet rágyújtani sok európai országban.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek