Starity

Carlos Baute a latin zene új csillaga

2010. június 02. 20:08   |   Szerző: bazsi888

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A venezuelai születésű Carlos Baute első önálló albuma a 90-es évek elején jelent meg, majd néhány évvel később átköltözött Spanyolországba, ahol új kiadójával egyre több és sikeresebb lemezeket jelentetett meg, de az igazi áttörés, csak most történt meg.

hirdetés
Carlos Baute a latin zene új csillaga

Baute már 13 évesen tagja volt egy gyermek együttesnek majd 1994-ben megjelent első albuma, amely csekély sikert könyvelhetett el. Majd ezt követte még egy album, szintén mérsékelt sikerrel és csak Venezuelában került kiadásra. A kilencvenes évek végén áttelepült Spanyolországba és a Warner Music kiadóval karöltve készítette el de csak a 2004-es Peligroso című korongjával figyeltek fel rá igazán. Az album producere Humberto Gática volt, aki olyan világsztárok albumainál segédkezett, mint Richard Marx, Whitney Houston, Bonnie Tyler, Metallica, Paul Anka, Michael Jackson, Tina Turner, vagy Cher.

Ezt követte a 2005-ös Baute című albuma, majd a Grandes Éxitos CD/DVD kaidványa. 2008-ban jelent meg De mi Puño y Letra című lemeze, amellyel eddigi legnagyobb sikerét érte el. A Colgando en tus manos című dalt először szólóban énekelte lemezre majd ismét kiadásra került az album, bónuszként a dal duett verziójával. Baute Marta Sánchezszel közösen énekelte fel újra a dalt és rögtön a toplisták első helyén nyitott a szerzemény. Spanyolországban, Mexikóban, Argentínában, Kolumbiában, Peruban és Venezuelában is listavezető volt. Spanyolországban kilencszeres platina minősítést ért el és az internetes letöltésekkel együtt minden idők egyik legsikeresebb kislemeze lett az Ibériai félszigeten. 2009-ben újra kiadott album már az Egyesült Államokban is megjelent és a Billboard Latin toplista első helyét szerezte meg. És még nincs vége! Baute idén elkezdte első egyesült államokbeli turnéját, és többek között koncertet ad Houston, Los Angeles, Chicago arénáiban.

A De mi Puño y Letra című albuma, már magyarországi webáruházakból is megrendelhető!

A Colgando en tus manos videót a YouTube videó megosztón már több mint 52 millióan nézték meg. Bezsebeltek még az arany és platina lemezeken kívül több zenei díjat is a legjobb latin előadó és a legjobb dal kategóriákban. Csak így tovább Baute!

A videó: Carlos Baute & Marta Sánchez: Colgando en tus manos

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek