Starity

Jeremy Irons a dohányosokat védi

2011. április 09. 15:03   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Jeremy Irons színészlegenda nem ért egyet a New Yorkban nemrég bevezetett dohányzási törvénnyel, ezért emelt szót ellene egy interjú során.

hirdetés
Jeremy Irons a dohányosokat védi

A brit színész hosszabb ideig tartózkodott Magyarországon, de már visszatért New Yorkba, ahol egy számára igen kirekesztő törvény fogadta: Michael Bloomberg polgármester rendelete szerint ezentúl tilos dohányozni valamennyi, a város üzemeltetésébe tartozó közterületen. 

Egy magazinnak nyilatkozva fakadt ki: „Nagyon ellenzem az új rendeletet, amit a polgármester hozott, ami megtiltja a dohányzást a parkokban és a vízparton. Úgy gondolom, hogy őrültség, nem is beszélve arról, hogy ezzel egy olyan kisebbséget támad, akik nem tudnak visszabeszélni neki.” 

Mindezzel nem is volna gond, ám később már a fogyatékosok és a gyerekek védelméhez hasonlította a dohányosokat is, miszerint a bagósokat is úgy kellene védelmeznie a városnak, mint az előbb említett két csoportot.

Ezzel a kijelentéssel nem lett szimpatikusabb a Fogyatékosok Nemzeti Szervezete előtt (National Organization on Disability), akik tényleg nemes célt szolgálnak: a fogyatékkal elő gyermekeknek és felnőtteknek segítenek teljes életet élni. A szóvivőjük szerint nagyon helytelen kijelentés volt, amit Mr. Irons tett.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek