Starity

Sean Bean, a hű lovag

2011. április 13. 19:07   |   Szerző: Ellie Andrews

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Sean Bean, akit számos remek filmből ismerhetnek a nézők, ezúttal ismét fantasyszerepben tündököl. A Trónok harca című, hamarosan debütáló HBO-sorozatban az egyik főszereplőt alakítja. Erről beszélt egy kicsit bővebben az alábbi interjúban.

hirdetés
Sean Bean, a hű lovag

Sean Bean ismét nagy fába vágta a fejszéjét, amikor tavaly igent mondott az ajánlatra, és csatlakozott az HBO új, sikeresnek ígérkező  fantasy-sorozata, a Trónok harca stábjához. A produkció George R. R. Martin Jég és Tűz Dala című népszerű eposza alapján készült. Az első 10 epizód az első könyv, a Trónok harca című regényt dolgozza fel, és a brit színész ennek a történetnek a központi figuráját alakítja.

Mesélj nekünk a karakteredről, Ned Starkról!
„Ned Deres Ura és Észak Őrzője. Amikor a király, Robert Baratheon saját iszákossága, felelőtlensége és nőzési szokásai miatt képtelen tovább irányítani a királyságát délen, Ned tulajdonképpen kényszerítve van rá, hogy elfogadja a neki felkínált helyet Királyvárban és a király segítőjévé lépjen elő. Ez nagyon nagy felelősség, és Ned őrlődik a király iránt érzett hűsége és a családjával szembeni kötelessége között, mert tudja, ha elhagyja az otthonát, talán soha többé nem tér haza.”

Hogy érzi magát, amikor megérkezik Királyvárba?
„Ned olyan, mint egy partra vetett hal, és nem tudja kiben bízhat meg ebben az új környezetben, ahol mindenki elárul mindenkit. Őszinte ember, aki csak arra vágyik, hogy végére járjon az árulásnak, és közben képes legyen megvédelmezni a feleségét, Catelynt és gyermekeit – de pont ez az őszinteség az, ami végül a vesztét okozza.”

Nednek van egy házasságon kívül született fia is, igaz?
„Igen, Havas Jon törvényen kívüli gyermek és Catelyn soha nem tudott megbocsátani ezért a ballépésért Nednek. Habár Catelyn és Ned nagyon szeretik egymást, az asszony nem képes elviselni még a látványát sem a fattyúnak. Ez pedig nehézséget okoz a főhősnek, mert ő szereti a fiút, de persze tudja, hogy felesége gyűlöli, hiszen Jon a bizonyítéka annak, hogy viszonya volt egy másik nővel.”

Jó érzés volt ezúttal nem egy negatív szereplőt játszani?
„Igen, üdítő változatosságot jelentett számomra ez a karakter. Ned hűséges és jó ember, és nekem nem volt sok alkalmam a múltban hozzá hasonló figurákat eljátszani.”

Szereted magadra ölteni ezeket a jelmezeket?
„Segít, hogy beleéljem magam a szerepbe, de egy jó fél óra, mire az ember felöltözik – befűzni ezt, felvenni azt, felkötni emezt – és ha rajtad van, nem olyan egyszerű megszabadulni tőle. Szóval nagyon szeretnék csinálni valami korabelit farmerben és pólóban!”

Mit gondolsz a Trónok Harcáról?
„A Trónok Harca újszerű. Nagy bátorság kell ahhoz, hogy feldolgozzanak egy ilyen kaliberű művet, és a televízió képernyőjére vigyék. Erre még nem nagyon volt példa. A sorozat maga élénk és erőszakos, de ennek jó oka van. Sok történetet ismételtek már meg a mozifilmekben és a tévében, de még több jó történet vár arra, hogy elmeséljék, és ez egy közülük.”

A Trónok harca első epizódja az amerikai premier után egy nappal, április 18-án a magyar nézőkhöz is megérkezik a HBO-n.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek