Starity

Almodóvar legnehezebb munkáján van túl

2011. április 16. 14:02   |   Szerző: Bogi13

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Pedro Almodóvar bevallotta, hogy eddigi legnehezebb munkáján van túl; új filmje főszereplői Antonio Banderas és Elena Anaya lesznek.

hirdetés
Almodóvar legnehezebb munkáján van túl

Pedro Almodóvar La piel que habito (A bőr, amelyben élek) címmel forgatta műfaji korlátokat áthágó legújabb filmjét, amelynek főszerepét Antonio Banderas alakítja.  A rendező úgy gondolja,  Antonio tökéletes színész arra, hogy életre keltse legújabb filmjének főszerepét, egy plasztikai sebészt. „Ötvenévesen tökéleteset nyújt ebben a szerepben, azért is szeretem, mert új utakon járva is biztosra megyek vele” – jegyezte meg. 

A világhírű spanyol rendező azt is elmesélte, hogy Penélope Cruzt is szerepeltetni akarta legújabb filmjében, de végül Elena Anayának ajánlotta fel a szerepet.  

Almodóvar a La Repubblica című olasz lapnak beszámolt arról, hogy amikor hosszú évek után megint együtt forgatott Banderasszal, úgy érezte, mintha nem is telt volna el idő azóta, hogy 1990-ben elkészült legutóbbi közös filmjük, a Kötözz meg, és ölelj. „Amikor Antonio besétált az irodámba, olyan volt, mintha épp a Kötözz meg, és ölelj forgatására készültünk volna” – mondta Almodóvar.  

A rendező új filmje alapját Thierry Jonquet francia szerző Tarantula című regénye adta, és egy olyan élenjáró plasztikai sebészről szól, aki sejtterápia révén akar új bőrt kifejleszteni. 

Almodóvar szerint újfajta film készült. A rendező úgy fogalmazott, ez volt eddigi legnehezebb munkája. „Ez jelenti bemutatkozásomat a horrorban, de nincsenek sem sikolyok, sem mészárlások, az erőszak a pszichológia. A film a noir, a terror és a sci-fi keveréke, de nem tisztel műfaji szabályokat” – írta le munkáját. 

A La piel que habito a hírek szerint szeptemberben várható a spanyol mozikban, de nagy esély van arra, hogy már a tavaszi cannes-i filmfesztiválon bemutatják.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek