Starity

Világsiker lesz a The Moog új albuma?

2011. április 24. 21:09   |   Szerző: xxangi20xx

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A magyar együttes már csak egy lépésre áll a világhírnévtől, ugyanis Ken Scott, David Bowie legendás producere vette kézbe a harmadik Moog-album produceri munkálatait.

hirdetés
Világsiker lesz a The Moog új albuma?

Négy éve hallhattunk először az Indie rockzenekarról, az I Like You című daluk Vészhelyzetben való szereplése kapcsán, azóta a feltörekvő együttes számos sikert ért el világszerte. Három amerikai és egy európai turnén van túl, lemezeiket még Japánban is kiadták, Németországban az egyetemi slágerlisták élére kerültek, és szerzeményeik olyan sorozatokban tűntek fel, mint az amerikai Shameless vagy a Greek.

Úgy látszik, a The Moog sikerszériája töretlen, hiszen Ken Scott vállalta el az új Moog-album produceri munkálatait.

„Amint Ken Scott igent mondott nekünk, azonnal tudtuk, hogy megvan a harmadik Moog-album producere. A zenekarnak hangzásban és művészileg is előbbre kell lépnie, és úgy gondolom, hogy Ken Scott ki tudja hozni majd a legjobbat a Moogból. Manapság nem sok olyan producer van, aki a legendás Abbey Roadon tanulta a szakma csínját-bínját, és olyan sztárokkal dolgozott, mint David Bowie, Elton John, Lou Reed vagy a Beatles. Óriási várakozással tekintek jómagam is a márciusi munka elé” – mondta a Moog amerikai kiadójának vezetője, Art Bourasseau.

A zenekar az egész márciust Seattle-ben töltötte, ahol tíz új dalt rögzítettek. Még az utazás előtt, az MR2-nek adott interjúban a zenekar frontembere, Szabó Tamás, azaz Tonyó, Ken Scottról is nyilatkozott: „Annyit tudok róla, hogy nagyon szép angol kiejtése van. Néztünk vele egy interjút a YouTube-on, ott hallottam, hogy felsőosztálybeli, igazi „angol” angolt beszél, ami nekem roppant szórakoztató. Ezenkívül még annyi derült ki a felvételből, hogy úgy néz ki, mint a télapó lenyírt szakállal. De a viccet félretéve, tudom, hogy sok híres emberrel dolgozott együtt: David Bowie-val, aztán csinált egy lemezt a Duran Durannak is, és régen, amikor még Elton John értékelhetőt alkotott, vele is készített dalokat” – mondta, majd hozzátette, hogy a zenekar „félelemmel vegyes izgatottsággal” vág neki az útnak, és elárulta, hogy az új lemez – melynek egyelőre nincs címe – várhatóan nyár végére már kapható lesz a boltokban.

A Moog a napokban tért haza Budapestre, és még nem nyilatkoztak egy lapnak sem.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek